2018. december 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

BLU Z3 Music - egyszer használatos

Az amerikai gyártó rengeteg nyomógombos modellel rendelkezik, mi most a zenei képességekre kihegyezett Z3 Musicot vettük vizsgálat alá.

Bevezető, tartozékok

A BLU kevésbé ismert márkanév itthon, az Egyesült Államokban viszont igen népszerű a Miami székhelyű gyártó. Olyannyira, hogy az LG ingerküszöbét is megütötték tavaly, aminek egy adatkommunikációs szabadalmakat érintő kereset lett az eredménye. A BLU Products az egyik legnagyobb amerikai gyártó a független telefonok piacán, általában költséghatékony, de jó felszereltségű telefonokkal próbálkoznak az okos vonalon, butatelefonokból pedig egy komplett termékpaletta áll rendelkezésére azoknak, akik főleg telefonálni szeretnének, mindezt esetleg hegymászás közben, térképet olvasni viszont, köszönik, tudnak, úgyhogy a navigációt nem a készüléktől várják.


[+]

A BLU saját, zárt operációs rendszerrel bíró, teljes nyomógombos kialakítású készülékei elég változatos formában kínálnak faék egyszerűségű megoldást azoknak, akik erre vágynak. Van strapamegoldás, apró, összecsukható, csajos kivitel, ha esetleg nem fér el a Chanel party táskában a komolyabb szerkezet, meg amúgy se kell másra, csak taxit hívni; és roppant egyszerű, tényleg nagyon olcsó, szinte eldobható kategóriás butamobilok. Nem mintha a többi drága lenne. A Z3 Music például kártyafüggetlenül jelenleg 4990 forint, egyébként 5990, magyar nyelvű, kétkártyás, ami működik is, és valami kis extra alapon vannak rajta dedikált zenevezérlő gombok. Mondjuk zenehallgatásra nem kifejezetten alkalmas, de telefonálni éppen lehet vele.


[+]

A doboz is nagyon apró és szögegyszerű, a dizájn viszont furcsa. Az érdemi, piktogramok segítségével könnyen azonosítható információk a doboz oldalán kaptak helyet, ahogy a készüléket ábrázoló kép is. A doboztetőn csak a gyártó és a modell megnevezése állandó, az IMEI adatokat, sorozatszámot és vonalkódot mutató matrica konkrétan rá van ragasztva a kellős közepére. A dobozkában megtalálható a készülék, valamint külön csomagolva a 0,15 amperes, A típusú, földeletlen szabványú hálózati töltőfej. Ehhez nyilván kelleni fog egy adapter, plusz egy microUSD adatkábel sem árt, mert a mellékelt kábel egyben van a töltőfejjel. Noha zenehallgatásra kiélezett eszközről van szó, fülest nem mellékeltek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.