2018. december 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Xiaomi Redmi Note 5A - árképzésből ötös

Olcsó, jól működő phablet, minőségi kialakítással, komolyabb hibák nélkül. A Redmi-széria legújabb tagja is hozza a gyártótól elvártakat, de ne egy csúcsmodellt várjunk.

Bevezető, doboz, tartozékok

A Xiaomi rendkívül aktív az év második felében. Aki eddig elérhetőségi és frissítési problémák miatt, vagy a MIUI-tól idegenkedve nem vásárolt ilyen eszközt, annak mostantól ott az Android One-alapokon nyugvó Mi A1, kijavították a lenyűgöző, de használati érték szempontjából korántsem tökéletes Mi Mix hibáit, a második generáció már kifejezetten jól sikerült, mellette pedig pörögnek a hagyományos modellek, a kedvező árú Mi-csúcstelefonok és a pofátlanul olcsó Redmi-széria. Ez utóbbinak egyik ékes példája a Redmi Note 5A, ami nyár legvégén mutatkozott be, mostanra pedig már az Eustock raktáráig is eljutottak a nemzetközi verziók, így 33 000 forintért, EU-s töltővel és végleges, nemzetközi szoftverrel lehet új Redmi-phabletet venni.

A Redmi Note 5-széria első tagja már nálunk is elérhető
A Redmi Note 5-széria első tagja már nálunk is elérhető [+]

Ezért az okostelefonos szinten meglepően kevés pénzért pedig egy meglepően jó eszközt kapunk, ha tisztában vagyunk a korlátokkal, és nem a nyolcadik csodát várjuk csak azért, mert szinte mindenhol ódákat zengenek a gyártóról. Ezzel egyébként sok ismerősöm így van, akinek mostanában Redmit ajánlottam, többet vártak a mobiltól, pedig igazából semmi bajuk nincs vele és nagyon olcsón vették. Ilyen az, amikor az ember túlzott elvárásokkal közelít meg egy terméket, ezt pedig továbbra sem egy harmincezer forintos okostelefonnal érdemes elkövetni. Aki viszont három éve vett ugyanennyiért telefont, annak elmondhatatlan megváltás lehet most egy ilyen phablet.

Állítólag a piros-fekete kombináció sosem megy ki a divatból!
Állítólag a piros-fekete kombináció sosem megy ki a divatból! [+]

Piros dobozban érkezik a termék, legfelső részén egyből a fóliázott telefont láthatjuk, amit kiemelve diszkréten roppanó műanyaghang hívja fel magára a figyelmet. Lejjebb ásva kapunk egy angol nyelvű leírást, egy SIM-tűt, illetve a fehér színű tartozékokat: hagyományos, 1 amperes, de átalakító nélkül, magyar konnektorokkal használható töltőfej, illetve egy microUSB-kábel jár hozzá, minden egyéb tartozékot utólag kell beszereznünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Redmi Note 4 - takarék-szövetkezet

    A két kiszerelésben elérhető Redmi Note 4-ből a lóerőben szerényebbet, kitartásban viszont annál sikeresebbet teszteljük. A Xiaomi a Note 3-ra is lapot húzott, és még az ár is kedvezőbb lett.

  • Xiaomi Redmi Note 3 Pro - teljesítménytúra

    Az eddig is remekelő Redmi Note 3 még erősebb hardvert, nagyobb felbontású kamerát és microSD kártyaolvasót kapott a mutatós fémház és a hatalmas telep mellé.

  • Xiaomi Redmi Note 3 - zártosztályos zseni

    Az ártól kezdve a fémházon át az üzemidőig minden klappol az ujjlenyomat-olvasós, Helio X10-es Redmi Note 3-mal – kivéve a zárt bootloadert, ami Kína határain kívül jelenleg eléggé rossz hír.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.