Hirdetés

2018. december 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Blu R2 - nem az a droid, amit keresnek

A Blu alsó-középkategóriás mobilja a legtöbb szempontból középszerű, nem kifejezetten rossz, de az árkategóriában van jobb ajánlat a piacon.

Hirdetés

Hardver, szoftver

A hardver nem valami lelkesítő, még úgy sem, hogy a készülék tulajdonképpen tavaly júliusban mutatkozott be. A 28 nanométeren gyártott, négymagos MediaTek MT6737-es szett Cortex-A53-as magjai maximum 1,3 GHz-en képesek dolgozni, amelyhez legalább megfelelő mennyiségű, 3 GB operatív memóriát dobtak, ezzel együtt a rendszer teljesítménye igen visszafogott, akadozni vagy fagyni ugyan nem szokott, de van egy átlagtempója, ami viszonylag szerény, de stabil és akklimatizálódás után egészen kényelmesen használható. Melegedés viszont határozottan érzékelhető. Azzal együtt, hogy a gyári Android 7.0-hoz nem nagyon piszkáltak hozzá. Viszont a biztonsági csomaghoz sem, ami továbbra is tavaly szeptemberi.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Blu R2 Xiaomi Redmi 4X Meizu M5 Xiaomi Redmi Note 5A
Rendszerchip MediaTek MT6737 Snapdragon 435 MediaTek MT6750 Snapdragon 425
AnTuTu Benchmark 6.x 29622 pont 43812 pont 40898 pont 36438 pont
Vellamo Browser 644 pont 2393 pont 2079 pont 1993 pont
Vellamo Metal 922 pont 1273 pont 1071 pont 1193 pont
Geekbench 4 (single/multi) 569 / 1547 pont 678 / 2086 pont 598 / 2174 pont 679 / 1892 pont
GFXBench Man. onscreen 4,8 fps 14 fps 10 fps 5,7 fps
GFXBench Man. offscreen 2,2 fps 7,1 fps 5,2 fps 2,8 fps
GFXBench T-Rex onscreen 11 fps 26 fps 21 fps 14 fps
GFXBench T-Rex offscreen 6 fps 16 fps 13 fps 7,7 fps


[+]

A készülék elérhető 2/16 GB-os memóriakiosztással is, szerencsére nálunk a 3/32-es megoldás érhető el. Mármint mi azt kaptuk tesztre, és a viszonteladó is csak ezt a modellt forgalmazza. Szoftveresen nincsenek meglepetések, nagyjából gyári Androiddal találkozunk, az alkalmazáskínálatot a Google követte el, kivéve, hogy van Opera böngésző és Amazon szoftvercsomag, ami az online áruház alkalmazásából és az Amazon Prime Videó appból áll. Plusz, az Empire: Four Kingdoms című játék teljes verzióban került telepítésre. Az alkalmazások java viszont támogatja a natív osztott képernyős módot, noha kihasználni ilyen erőforrások és kijelzőméret mellett nem igazán tudjuk.


[+]

A felületek a megszokottak, az értesítő sáv kétfázisú, a gyorskapcsoló panel java a második ütemben kerül elő, amelynek tartalma és elrendezése testreszabható. Az akkumulátor töltöttségi értékének százalékos megjelenítéséhez nem kell a Kezelőfelület-hangolóban turkálni, az akkumulátor menüpontban simán bekapcsolható, igaz, pont ez az egyik menüpont, ami angol maradt az egyébként nyelvileg viszonylag tisztességesen lokalizált rendszerben. A zárolt képernyő nem tud extrákat, ahogy az ujjlenyomat-olvasó sem, kizárólag a készülék védelmének feloldására alkalmas. Egyébként gyors és pontos, igazán kézre esik, a tesztidőszak alatt egyszer sem hibázott. Valószínűleg egyébként sem szokása.


[+]

Az alkalmazásmenü világos témájú, vertikális elrendezésű és kizárólag ABC sorrendben hajlandó megjeleníteni az alkalmazásgyűjteményt, aminek része a Blu Help. Itt tudjuk regisztrálni az eszközt, illetve aktiválni a gyártói garanciát, ahol érdekes módon nekünk kell megadni a vásárlás dátumát, bármiféle igazoló okmány nélkül. Legalábbis addig nem kért semmit, amíg eljutottunk, mert valójában nem volt szándékunk saját részre regisztrálni az eszközt. A Next Radio pedig hivatalosan nem támogatott itthon, kizárólag az amerikai kontinens egyes országaiban és Dél-Koreában, úgyhogy marad a sima FM rádió funkció, ami kitűnően üzemel antennaként szolgáló vezetékes füles csatlakoztatását követően.


[+]

A beállításokban szintén nincs semmi érdekes, a virtuális navigációs sávon található vezérlőgombok sorrendjét variálhatjuk, illetve engedélyezhetjük, hogy elrejthető legyen. Visszavarázsolni ezúttal is felfelé simítva tudjuk. A megjelenítésben tudunk igazítani kicsit a színhőmérsékleten, illetve ott a MiraVision, de a bekapcsológomb extra funkcióját is itt érdemes keresni. Kétszeri megnyomásra bármilyen felületről, beleértve a zárolt képernyőt is, azonnal és egészen gyorsan indítja a kamerát. Ez minden, amit a Blu alapszinten biztosít.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • BLU Z3 Music - egyszer használatos

    Az amerikai gyártó rengeteg nyomógombos modellel rendelkezik, mi most a zenei képességekre kihegyezett Z3 Musicot vettük vizsgálat alá.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.