Hirdetés

2018. december 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Blu R2 - nem az a droid, amit keresnek

A Blu alsó-középkategóriás mobilja a legtöbb szempontból középszerű, nem kifejezetten rossz, de az árkategóriában van jobb ajánlat a piacon.

Hirdetés

Multimédia

A két, mármint az elő- és a hátlapi kameramodul alaptulajdonságai megegyeznek, mindkettő f/2 apertúrájú, 13 megapixeles felbontású, mindkét oldalon van kéttónusú LED segédfény, viszont csak a főkamera dolgozik autofókusszal, szelfiknél be kell érnünk a fix fókusz képességeivel. A szoftver csak a felületben egyedi, a lehetőségek viszont szűkösek. Professzionális mód nincs, a hét fokozatú automata, vagy manuális szépítéskor a HDR-ről is le kell mondanunk, nem mintha egyébként olyan jól működne, ahogy a panoráma esetében is. A további beállítások gyári lehetőségeket kínálnak, vannak filterek, a fehéregyensúly sémák szerint választható, az expozíció +/-3 tartományban korrigálható, a 13 megapixeles felbontás viszont 4:3 illetve 16:9-es képarány mellett is opció.


[+]

Te is pont ilyen telefont használsz? Fotóztál vele? Töltsd fel a képeidet a Fototrendre, hogy mások is lássák, mire képes a kamerája!

A kameraképességek roppant gyengék, a fókusz bizonytalan és meglehetősen lassú is, este pedig nem nagyon érdemes számolni vele. A végeredmény azért nem tragédia, végül is felismerhető, hogy nagyjából mi a lényeg. Mármint nappal. A színek meglepően fakók, a vonalélesség viszont nem rossz, csak a fókuszponton kívül , főleg a széleken igen erős a lencsetorzítás. A kvázi makró felvételekre elegendő részlet jut, ezzel együtt zaj is, viszont az alulexponálás minden esetben jellemző, amin a manuálisan aktiválható HDR nem igazán segít. Egyrészt nehéz hosszú másodperceken keresztül stabilan tartani a telefont, másrészt a színek még telítetlenebbé és szürkésebbé válnak azon túl, hogy itt meg túlkompenzál az expozíció.


[+]

Ha alapértelmezett beállítások mellett ilyen videót kapunk, akkor ne lepődjünk meg, ennyire nem rossz, csak a videó minősége valamiért ab start közepes, ami 320 x 480-es felbontást jelent számszerűleg. Ezt állítsuk át finomra, és ilyen, maximum HD videót kapunk. A fókusz itt komolyan problémás, ha véletlenszerűen sikerül is utolérnie magát, a kép rendkívül zajos, fakó és elmosott. Videózásra nem igazán alkalmas az eszköz. Lejátszani viszont egészen sok mindent hajlandó, az AVI formátumokkal nincs prolémája, a feliratokkal, AC3 hanggal és a hangsávokkal már igen. A maximum felbontás Full HD, a H265-ös kódolás viszont nem fog menni.


[+]

Zenelejátszásra a hangszínszabályzóval is felvértezett Google Play Music áll rendelkezésre, csak a multimédiás hangszóró nem kifejezetten alkalmas arra, hogy élvezeti értéket képviseljen. Asztalra helyezve lényegesen csökken az amúgy sem erős maximum hangerő, a hangzás üres és telítetlen, a hangszínszabályzó pedig tovább csökkenti a decibeleket. A magasak felülreprezentáltak, a mély tartomány nem értelmezhető, viszont tiszta és nem recseg. Fülessel egészen kellemes, részletesebb, egész dinamikus, a mélyek és a tér elég mesterséges, de így pont hallgatható, ha nincsenek kifinomult igényeink. Ahogy az FM-rásdió is. Sajnos itthon nem támogatott, így keresni sem fog automatikusan, nekünk kell beírni az állomás hullámhosszát, amit hallgatni szeretnénk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • BLU Z3 Music - egyszer használatos

    Az amerikai gyártó rengeteg nyomógombos modellel rendelkezik, mi most a zenei képességekre kihegyezett Z3 Musicot vettük vizsgálat alá.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.