Hirdetés

Alcatel One Touch Pop C1 - apró útitárs

Multimédia, kamera

Kezdjük azzal, hogy nincs előlapi kamera, vagyis a videochateléseket el kell kell felejtenünk. A hátlapi kamera is mindössze 3 megapixeles, fixfókuszos, ledes villanó nincs hozzá. Szerény képességei ellenére a C1 felvesz azért 720 x 480 pixel felbontásban videót, bár csak 20 képkocka/másodperc sebességgel. Az Alcatel UI fotós felülete mindig a visszafogottságáról volt híres, ez most sincs másképpen. A HDR, panoráma és este üzemmódokon kívül mindössze a zárhangot és az önkioldót módosíthatjuk, rövidfilmeknél még ennyi ügyeskedést sem tudunk végezni, kizárólag a minőségen lehet változtatni.

Alcatel One Touch Pop C1
[+]

Kíváncsi lennék, hogy az első kép elkészítése után ki próbálkozik másodikkal. Nem nagyon tudom ép ésszel felfogni, hogy miért kell egy ilyen telefonba kamera, pontosabban miért kell ilyen kamera. Lényegében használhatatlan, a vonalélesség nagyon rossz, a részletek elmosódottságának mértékét még a temperafestők is megirigyelnék. A dinamikatartomány is nagyon alacsony, a fény pedig bezavar, gyakran találkozunk kromatikus aberrációval. A fixfókusz miatt makró fotókat sem lehet csinálni, kell legalább húsz centiméter, hogy éles(ebb)ek legyenek a képek. Videóknál talán egy fokkal jobb a helyzet, itt az egyik próbálkozásunk.

Alcatel One Touch Pop C1
[+]

Pici métere ellenére a C1-be legalább szereltek egy RDS-es FM rádiót, ami fülhallgató nélkül nem működik, de ha csatlakoztatunk egyet, akkor akár kihangosítva is teszi a dolgát. A zenelejátszót ellátták minden szükséges funkcióval, képes előadók, albumok, dalok és listák szerint elrendezni számainkat. A hangszórót használva viszonylag jól szól a masina, fülessel ez csak fokozódik. Van hangszínszabályzó, ez a gyári androidos dolgokat tudja.

Alcatel One Touch Pop C1 screen shot Alcatel One Touch Pop C1 screen shot

Sok helyen lehet úgy olvasni, hogy a videolejátszó szoftver kezeli a DivX formátumot, ám ez sajnos nincs így. Nem mintha nem lehetne megoldani más lejátszóprogramokkal, de azért érdemes ezt szem előtt tartani. Ami viszont jó hír, hogy a hardver elég a 720p-s mozik megjelenítéséhez, csak hát a HVGA kijelző miatt ugyanannyira élvezhetetlen, mint egy alacsonyabb felbontású videó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés