Hirdetés

Alcatel One Touch Pop C1 - apró útitárs

Hirdetés

Külső

Az Alcatel úgy hirdeti újdonságát, hogy zsebbarát, azaz direkt úgy alkották meg, hogy kicsi legyen. Teljes mértékben alátámasztja ezt a 112,5 x 62 x 11,95 milliméteres külső, ami viszont még rátesz erre egy lapáttal, az a mindössze 100 grammos tömeg, nagyon könnyű a masina, kézben tartva is alig lehet érezni. Az anyaghasználat a műanyag és a kevéske üveg miatt közepesnek mondható, az összeszerelés minősége ellenben kiváló, jók az illesztések, ha pedig tekergetni kezdjük a telefont, akkor sem hallunk recsegéseket. Ergonómiailag is rendben van a cucc, hiába apró, pont annyira vastag, hogy biztosan meg lehessen fogni és át lehessen érni.

Alcatel One Touch Pop C1
[+]

A 3,5 hüvelykes HVGA, azaz 320 x 480 pixel felbontású sima TFT kijelző 262 ezer színt képes megjeleníteni. A 165 ppi képpontsűrűség messze nem kiemelkedő, mondjuk ebben az árkategóriában még ez is megbocsájtható, bár sokszor kevés adat fér így el az apró megjelenítőn. A betekintési szög most is kritikus, szemből egyáltalán nincs gond vele, felülről viszont már alig látszódik valami, nyilván messze elmarad a minőség a drágább készülékeknél tapasztaltaktól. A fényerő ebben a ritka napsütésben elegendő volt. A képernyő alatt három érintésérzékeny vezérlőgomb feszül egymásnak, egyik sem rendelkezik háttérvilágítással, ami sötétben nehezíti a használatot. Nem tudom, mennyibe kerülhetett volna a beszerelés, de azt a (szerintem) pár szár forintot igazán megérte volna. Örültem viszont, hogy felül a beszédhangszóró és a távolságérzékelő szenzor mellé egy ledes visszajelzőt is szereltek, így az elmulasztott eseményeket is jelezni tudta a mobil.

Alcatel One Touch Pop C1
[+]

Kijelző-teszt
Mérés Alcatel OT Pop C1 AKAI Glory G1 Nokia Asha 503 Prestigio 5044 DUO
Fehér fényerő 328 nit 233 nit 264 nit 449 nit
Fekete fényerő 0,45 nit 0,46 nit 0,28 nit 0,47 nit
Kontrasztarány 1:728 1:507 1:944 1:976
Színhőmérséklet 8922K 8932K 8322K 10135K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

A masszív fogást tehát az oldalszélesség biztosítja, a lekerekített formavilág miatt pedig a tenyerünkhöz is illeszkedik a telefon. A széleken találkozik egyébként a hátlap és az előlap, ez a vágás viszont alig észrevehető, mindössze egy vonalszerűséget figyelhetünk meg. A Pop C1 tetején látható a bekapcsológomb és a fülhallgató kimenet, bal feléről a hangerőt szabályozhatjuk, a töltést is szolgáló microUSB csatlakozóhoz pedig alul férhetünk hozzá. A telefon jobboldala üresen maradt, ez a ritkábbik eset, jobbkezeseknek eleinte egy kicsit kényelmetlen lesz hangosítani vagy halkítani az eszközt.

Alcatel One Touch Pop C1
[+]

A hátlap elég vastag műanyagból készült, ami ugyan leszedhető, de olyan erősen tapad a burkolathoz, hogy az átlagosnál erősebb körmök kellenek a művelet elvégzéséhez. A borítás felülete sima, kicsit csúszós ugyan, de legalább matt és így nem fénylik. Az Alcatel logón kívül csupán a kamerának és a hangszórónak szántak ide helyet, minden más a hátlap alá került. Az akkumulátor cserélhető, ez alá helyezték el a hagyományos méretű SIM és a microSD foglalatokat. A szemfülesebbek egyébként megfigyelhetik, hogy itt már a TCT Mobile szerepel az Alcatel felirat helyett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés