MWC 2014: Alcatel One Touch Fire C és E

Nemrég írtunk arról, hogy hogy a Firefox OS 1.3-as verziójában sokhibajavítást eszközöltek, kezd egész használhatóvá válni a rendszer, egyre több szkeptikus felhasználó kezdi figyelemmel kísérni a Mozilla útját. Eleinte elég gyenge hardverrel szerelt, belépő szintű és árazású készülékekre telepítették a rendszert, mostanára viszont már egyre több olyan telefonon is megtaláljuk, amik könnyedén lekörözik az eddigi modelleket.


Alcatel One Touch Fire C

Az Alcatel One Touch Fire C névre keresztelt masinát viszont a kínai gyártó a legolcsóbb modellek közé szánja, ez egyértelműen kiderül a specifikációs táblázat átolvasása során. A 112,2 x 62 x 11,95 milliméteres készülék mindössze 100 grammot nyom, ami a visszafogott anyaghasználatnak köszönhető, üvegből és plasztikból épül fel a ház. A 3,5 hüvelykes TFT-LCD kijelző 262 ezer színt képes megjeleníteni, felbontása 320 x 480 pixel, ami mindössze 165 pixel / inch képsűrűséget jelent. Akinek ezek az adatok ismerősen csengenek, azok nem tévednek, specifikációkat tekintve ugyanis ez a masina ugyanaz, mint az Alcatel One Touch Pop C1, csak Firefox rendszert futtat. Persze nem csak az előbbiekben, hanem más téren is megegyezik a két telefon.


Alcatel One Touch Fire C

A motorháztető alatt ugyanis egy 28 nanométeres csíkszélességű MediaTeK MT6572 lapkakészlet feszül neki a feladatoknak. Ebben a kétmagos, 1,2 GHz-re skálázott processzor segít, a Mali-400MP1 grafikus gyorsítóval és 512 MB RAM-mal egyetemben. A belső tárhely mérete 4 GB, ezt a microSD kártyafoglalatnak köszönhetően még tovább bővíthetjük, elvileg 32 GB-os kártyákat fogad el a masina. A hátlapi kamera 2 megapixeles, fixfókuszos, előlapi optikát nem szereltek a telefonba. A Pop C1 specifikációjának tudatában az sem meglepetés, hogy a Fire C-be egy 1300 mAh-s akkumulátor került, ami elvileg egy-két napos használati időt biztosít. Az Alcatel újdonsága pár hónap múlva fog szolgáltatói kínálatban megjelenni itthon, várható áráról egyelőre még nem kaptunk információt.

Hirdetés

A valamivel nagyobb áttörést inkább az Alcatel One Touch Fire E jelenti a rókás rendszer életében, hiszen ez az az okostelefon, amire már úgy felkapja az ember a fejét. Le kell szögezni, hogy itt sem bonyolította túl a dolgot az Alcatel, néhány dologban az Idol 2 Minire hasonlít a cucc, bár nem annyira, mint amennyire a Fire C és a C1 esetén tapasztaltuk. A kijelző 4,5 hüvelykes, a panel IPS-LCD, felbontása 540 x 960 pixel, ami az eddigi Firefox OS-es kütyükhöz képest óriási előrelépést jelent. A megjelenítőt Dragontrail üveg védi a karcoktól. A belső energiát egy kétmagos, 1,2 GHz-re skálázott processzorból nyeri a rendszer, az 512 MB RAM biztosított, a belső tárhely mérete pedig 4 GB, ezt is meg lehet toldni akár 32 GB-os microSD kártyával.


Alcatel One Touch Fire E

Az hátlapi kamera 5 megapixeles, beépítették a szoftverbe a mosoly- és arcfelismerő funkciókat, valamint végre már vakut is láthatunk egy firefoxos készülékben. Az előlapi modul 0,3 megapixeles (azaz VGA) felbontásban tud fotókat lőni. A WiFivel, Bluetooth-szal és GPS-szel felvértezett, 4G / LTE adatátvitelre képes Fire E hátlapja alá egy 1700 mAh-s energiaforrás került. Az Alcatel újdonsága hónapokon belül megérkezik a magyar piacra, szolgáltatói kínálatban is elérhető lesz, várható ára előfizetéses konstrukcióban kicsivel 30 ezer forint alatt alakul.


Alcatel One Touch Fire E

Azóta történt

Előzmények

  • Alcatel One Touch Idol Alpha - átlátszó trükk

    Kifejezetten szép, nagyon minőségi és megfelelően erős telefon lett az Alpha, amiről sokan nem is hitték elsőre, hogy az Alcatel műhelyéből került ki.

  • Alcatel One Touch Pop C1 - apró útitárs

    A gyártó legújabb terméke apró mérete ellenére teljesen jól használható, kellemes sebesség mellett kínálja az egyik legjobb felületet, és még az ára is kedvező.

  • Alcatel One Touch Pop C3 - dupla kakaó

    A francia-kínai gyártó egy duál SIM-es újdonsággal rukkolt elő, mely egész gyors rendszerrel, kellemes szolgáltatásokkal és igencsak vonzó árral kecsegtet.

  • Firefox OS bemutató

    Kipróbáltuk a Mozilla új mobil operációs rendszerének legújabb, ám még nem végleges verzióját, mellyel az alsó kategóriát szeretné támadni a szoftveróriás.

Hirdetés