Hirdetés

Alcatel One Touch Pop C1 - apró útitárs

Hirdetés

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A gyártó a mobilkommunikációs képességeket emeli ki leginkább, hiszen a chipsetnek hála 21,1 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebesség érhető el optimális környezet esetén. A hangminőség teljesen jó, kicsit ugyan jobban halljuk a háttérzajokat, de ez egy hosszabb beszélgetés esetén sem zavaró. A 802.11b/g/n szabványokat támogató WiFi mellett van még 4.0-s Bluetooth chip, navigálásra pedig a beépített A-GPS egység használható. A műholdak keresése aránylag gyorsan megtörténik, a jelet is stabilan tartja a telefon. A microUSB csatlakozó nem OTG-képes, viszont töltést így vesz fel a masina, valamint adatmásolást is így végezhetünk. Fontos megemlíteni, hogy a C1-ből két SIM-es változat is készül, ami csak a független piacon próbál majd szerencsét.

Alcatel One Touch Pop C1 screen shot Alcatel One Touch Pop C1 screen shot

Az internetezés sebessége nagyon jó, még a gyorsabb görgetés vagy a kétujjas nagyítás sem akasztja meg a rendszert. Mivel a Chrome mellett egy gyári böngészőt is telepítettek, így egy kis ügyeskedéssel vagy alternatív programmal a Flash-t tartalmazó oldalakat is elérjük. Apróság, de a könyvjelzőket egy gombnyomással elérjük, sok más telefonnál ez számos lépésbe kerül. Több lap megnyitható egyszerre, ezeket áttekintő nézetben is láthatjuk. Az alacsony kijelzőfelbontás az olvashatóságra hat egy kicsit negatívan, kevés dolog fér el egy ekkora megjelenítőn.

Alcatel One Touch Pop C1
[+]

Értékelés: Alcatel One Touch Pop C1
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 5 pont
Belső
Kezelhetőség 7 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 3 pont
Audio 6 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

Kicsit karcsúnak érezhetjük a hátlap alá helyezett 1300 mAh-s akkumulátort, nem véletlen, hogy a gyártó 3G-n csak 2,8 óra beszélgetési időt ígér. Sajnos sokat nem tévedtek, ha úgy jobban odatesszük magunkat és elkezdjük rendesebben nyomkodni a telefont, akkor képesek leszünk már a késő délutáni órákra lemeríteni kedvencünket.

Nem tudom, van-e olyan, aki a teljesítményt látva eltántorodott a telefontól, de az biztos, hogy a 18-20 ezer forintos kártyás szolgáltatói ár fényében azonnal más szemmel fog a C1-re tekinteni. Ekkora összegért nem nagyon adódik jobb választás jelenleg, ráadásul az ár/érték arány is kiváló. Az Alcatel újdonsága ugyanis pont azt nyújtja, amire szüksége lehet egy ilyen masinát kereső vásárlónak. A normál telefonos képességek mellett az Android rendszernek hála szinte bármilyen alkalmazást le tudunk tölteni az Áruházból, könnyedén lehet internetezésre, emailezésre, vagy akár némi játékra is használni a gyártó termékét. A kamera maximum jelzésérzékűnek mondható, igazából semmi értelme nincs, valamint az akkumulátor üzemideje sem enged meg egy hosszabb kirándulást, de ettől még jó ez a cucc, a Vodafone Smart Mininél mérföldekkel jobb. A kétkártyás változat 26-28 ezer forint körül fog megállni, amit viszont messze túlszárnyal a házon belüli Pop C3. Összességében tehát tényleg van helye a C1-nek a piacon, kategóriájában egy kiváló készüléknek számít, nekem ennyiért nagyon tetszett.

Alcatel One Touch Pop C1

Legendd

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés