Hirdetés

Alcatel One Touch Idol Ultra - laposan üt ki

Bevezető

Nagyon kevés alkalommal adatik meg, hogy egy készülék életét már nagyon sokkal a piacra kerülése előtt elkezdhetjük nyomon követni. A One Touch Idol Ultra ezen eszközök közé tartozik; az itthoni központban bő fél évvel ezelőtt láttuk először, a dizájn már akkor is nagyon meggyőző volt, de ahogy a hardver és a szoftver, az is többször megváltozott a hónapok során.

Alcatel One Touch Idol Ultra
[+]

Ami azt illeti, pont egy héttel ezelőtt is más volt, mert bár egyszer már kaptunk egy majdnem végleges példányt, annak előlapján ezüstszínű keret futott körbe, nem pedig a borítás többi részével megegyező. Alant meg is csodálható egy kép róla, a kérdésünk pedig adott; melyik kialakítás a tetszetősebb?

Alcatel One Touch Idol Ultra
[+]

Nem végleges példány ezüst kerettel

Egy dolog nem változott az általunk látott, legelső prototípus óta, ez pedig a készülék mérete. Az Alcatel One Touch Idol Ultra a cég állítása szerint kategóriájának legvékonyabb okostelefonja, de valószínűleg csak a saját védelmük érdekében nem merik rásütni, hogy a legvékonyabb. A konkurensek között ott van a Huawei P1 a maga 7,7 milliméterével, a Motorola DROID RAZR a 7,1-es értékével, az OPPO Finder 6,65-tel. De az új One Touch készülék ezeknél is vékonyabb: 6,45 milliméteres értékkel büszkélkedhet. A nagy kérdés az, hogy ezen kívül mit nyújt, mert jó dolog vékonynak lenni, de háborút ritkán nyernek efféle úton.

Alcatel One Touch Idol Ultra
[+]

Végleges példány fekete kerettel

Úgy tűnik, hogy ez a vékonyság egy lélektani határ átlépése is, mely pár negatívumot hordoz magában. Ahogy a második helyezett Oppo Finderről, úgy az új Alcatel készülékről is kénytelenek voltak lehagyni a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenetet, aminek orvoslására a kimondottan gusztusos csomagolásban egy microUSB -> jack átalakítót rejtettek el a gyárban. Ennek segítségével tudjuk csatlakoztatni a használható minőségű, aszimmetrikus kábelezésű, hallójáratba ülő headsetet, melynek egyetlen problémája, hogy csak egy méretben kapunk hozzá füldugókat. Az első tervek szerint egyébként gyárilag egy A2DP-t használó Bluetooth adapterrel ellensúlyozták volna a fülhallgató-kimenet hiányát, amit valószínűleg a lehető legversenyképesebb árcédula érdekében vetettek el a ténylegesen piacra kerülő verziónál. Az átalakítón és a headseten kívül hálózati adaptert, microUSB-s adatkábelt és egy kijelzővédő fóliát találunk a dobozban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés