Hirdetés

Alcatel One Touch Idol S - kapj el, ha tudsz

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Hazánkban minden kétséget kizáróan az Alcatelnek sikerült az egyik legjobban meglovagolnia az androidos készülékek hullámát. A francia gyökerekkel rendelkező kínai vállalat elnöke talán 6 éve jelentette ki az akkori Mobile World Congress szakkiállításon, hogy eltökélt szándékuk az 5 legnagyobb készülékgyártó között lenni, amiért mindent meg is fognak tenni. Ekkoriban persze még szó sem volt Androidról vagy a mai értelemben vett okostelefonokról, a vállalat főleg az MTK-platformban lévő lehetőségeket próbálta kihasználni az olcsóbb készülékekben, mi pedig csak mosolyogtunk a magabiztos kijelentésen.

Alcatel One Touch Idol S
[+]

Most viszont nem mosolygunk, hiszen látjuk a sikereket, melyek mögött viszonylag egyszerű recept van. A vállalat elfogadható sebességű, de nem kiemelkedő minőségű hardvert rak a készülékek mögé, a kijelzők tekintetében odafigyel a minőségre, az esetek jelentős részében kimondottan látványos dizájnt használ, az árakat pedig elfogadható szinten tartja. Ha körbenézünk az utcán, egyre több ember kezében láthatunk olyan okostelefont, melyen az Alcatel vagy a One Touch feliratok valamelyike hangsúlyosan szerepel, amiben persze az is szerpeet játszik, hogy kellemes szolgáltatói ajánlatok keretében is hozzá lehet jutni ezekhez a gépekhez. A dologban pedig az a klassz, hogy a sokak szimpátiáját elnyerő Idol, valamint a pengeségi versenyben a fülhallgató-kimenettől megfosztott, de egyébként igen formásIdol Ultra képében a kínaiak nagyon eltalálták az irányt, aminek eredménye tesztünk tárgya, az Alcatel One Touch Idol S, mely elődeinél is jobb áron próbál hasonló minőséget, de jobb sebességet kínálni.

Alcatel One Touch Idol S
[+]

A sikerekre való tekintettel a készülék már új dizájnnal rendelkező dobozban kerül a boltok polcaira, egyre kialakultabb a márka képe. A csomagolás ugyanakkor elég puritán, a harsány színek inkább a reklámokban és a konkrét készülékválasztékban jelennek meg, a masinát ugyanis sárgában, sötétkékben, pirosban, zöldben, rózsaszínben és türkizkékben is gyártják, az egy másik kérdés, hogy szolgáltatói kínálatba ezek közül melyek fognak bekerülni. Tartozékok tekintetében bizonytalanok vagyunk, mert a tesztpéldányt önmagában kaptuk, de ha minden igaz, töltő, adatkábel és sztereó headset jár majd a ténylegesen megvásárolt darabokhoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés