Alcatel A5 LED - lassúzás a fények alatt

Új ötlettel próbálja feldobni az Alcatel a középkategóriát. A hátlap ugyanis teljes egészében képes világítani, amit a gyártó meg is próbál kihasználni bizonyos funkcióknál.

Hirdetés

Bevezető

Ha azt mondom, hogy TCL, akkor arra kevesek kapják fel a fejüket, pedig ez a kínai cég áll most már egy csomó telefonos márka mögött. Ide tartozik az Alcatel és a Blackberry, az mondjuk kevésbé ismert, hogy még a Palm is, mivel eddig ezzel nem kezdtek semmit, de hát ki tudja, hogy mikor döntenek úgy, hogy vissza kéne vezetni ezt a márkát is a piacra. A TCL nem mellesleg jelen van a szórakoztatóelektronikai vonalon is főleg tévékkel, tehát tényleg egy óriási vállalat, mi viszont elsősorban az Alcatel kapcsán ismerjük őket, amit már sok-sok évvel ezelőtt átvettek a franciáktól.


[+]

Az Alcatelnek néha nagyon összejönnek a dolgok (hajdanában a 715-tel és az S853-mal gurítottak nagyot, a közelmúltból az Idol 4S számított jól sikerült terméknek), néha kissé mellélőnek árazás kapcsán (a Shine Lite jó példa erre), néha pedig megpróbálnak új dolgokat hozni a piacra. Itt is van pozitív példa, a Watch nevű órájuk megjelenése idején korrekt árfekvésű jószág volt, a Plus 10-zel pedig a 2in1 gépek piacára tették be a lábukat. Telefonos fronton az idei érdekesség az A5 LED, aminek nevében benne is van a lényeg: ez a cucc világítani fog valahol, valamiért. És tényleg.


[+]

A fényekkel kapcsolatos extrák ideje a mobilkommunikációban elég régre nyúlik vissza, ha tágan értelmezzük a kategóriát, a Panasonic GD93 többféle színű kijelzője, a korabeli Nokiák gombvilágításának “jégkék” felturbózása itthon is ismert poén volt, de a személyes kedvencünk ebből az irányzatból az egészen szürreális Kingbond D38 nevű telefon volt, ahol az oldalsó keret villogott, mint valami bazári diszkó. Az A5 nem ül fel ennyire durván a giccsvonatra, de az biztos, hogy az Alcatel megoldására is igaz az a fejlesztői mondás, hogy a hozzáadott érték funkcionálisan elhanyagolható, de növeli a felhasználói élményt. Bizonyos körökben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés