Alcatel One Touch Watch - nem csupán egy óra

Bevezető, tartozékok

Ma már lassan minden eszközből találunk "okos" verziót, nem csak telefonból létezik ilyen, hanem például mosógépből, vagy akár izzóból is, persze ráaggatni könnyű ezt a jelzőt bármilyen tárgyra, a siker kulcsa az, hogy szükségünk is van-e a plusz tudásra. Az órák terén sokáig nem történt semmi világmegváltó újítás, aztán még 1972-ben megjelent az első, digitális kijelzővel rendelkező óra. A Hamilton Watch Company (később felvásárolta őket a Seiko) gyártotta Pulsar néven az akkor futurisztikusnak számító berendezést. Sok évvel később, 1999-ben a Samsung piacra dobta a világ első óratelefonját, az SPH-WP10-et, amivel a beépített mikrofonnak köszönhetően hívásokat is lehetett indítani és fogadni, ezt aztán számos hasonló, főleg Kínából érkező termék követte, de egyik sem lett sikeres, a koncepcióval volt a baj, ekkortájt ugyanis úgy gondolták a cégek, hogy egy komplett mobiltelefon tudását kéne belepréselni egy órába. Ez változott meg mára, az okostelefonok és az adatátviteli technológiák fejlődésével jutott az iparág arra a felismerésre, hogy egy óra nem önmagában kell kommunikációs berendezés legyen, hanem inkább egy kiegészítőként kell tekintsünk rá, amelynek működéséhez szükség van okostelefonra is. 2013-at jósolták először az okosórák évének, hiszen addigra már az elemzők szerint a felhasználókban is tudatosult maguknak az eszközöknek a hasznossága, nem véletlen, hogy egy sor gyártó, kezdve a Sonytól az LG-n és a Samsungon át egészen az Asusig és az Acerig már javában fejlesztette, vagy addigra akár már piacra is dobta saját kütyüjét. Az idei esztendő az IDC szerint még durvább lesz, hiszen 72,1 millió okosórát és aktivitásmérőt fognak leszállítani a gyártók, ami 173,3%-os előrelépést jelent a tavalyi évhez képest.

Alcatel OneTouch Watch
[+]

Ha valaki valamennyire követi a mobilkommunikációs iparágat, jól tudja, hogy szinte minden nagyobb vállalatnak van hordható okosszerkezete. Jól mutatja az irányvonalat, hogy az Apple sem maradt ki a buliból, nagyon sok pletyka és várakozás után végül ők is bemutatták saját megoldásukat, de példának említhetnénk az Asust, a Sonyt és az LG-t, akik szintén nagyon komolyan veszik a szegmenst. Nem csak a techóriások viszont azok, aki figyelmet fordítanak az okosórákra, hanem például Alcatel is (nem beszélve a sok startup próbálkozásról), akik az idei, Las Vegasban megrendezett CES kiállításon álltak elő saját masinájukkal, amit egyszerűen csak Watch névre kereszteltek. A kínai TCL kezében lévő vállalat nagyon helyesen a kerek formatervre voksolt, készített egy saját szoftvert külön applikációval, sok fontos szolgáltatással, és kitalált egy olyan árazást, ami rendkívül keresetté teheti az órát, annak ellenére, hogy egy-két hiányossággal azért a Watch-nak, pontosabban inkább a használójának is meg kell küzdenie.

Alcatel OneTouch Watch
[+] Elegáns külsővel rendelkezik a Watch

A csomagolás alapvetően két részből áll, van egy külső, piros karton, amit felfelé kell lehúzni ahhoz, hogy az órát is tartalmazó fehér dobozhoz hozzáférhessünk. A fedélen mindkét esetben egy látványképet láthatunk az eszközről, a fotó mellett pedig a megnevezést tüntették fel. Oldalról kell felnyitni a csomagot: belül a Watch-ot pillanthatjuk meg először, mellette pedig egy újfent piros dobozkát találunk, amibe mindössze egy leírást és egy USB-host kábelt raktak a gyárban, mondjuk másra nem is lesz szükség a kütyü használata vagy töltése esetén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Alcatel OneTouch Idol 3 (5.5) - körhinta

  A vállalat újdonságának nagyobbik változata nem csak képernyőméretben és felbontásban különbözik, hanem hardveres téren is, a dizájn viszont szerencsére megmaradt.

 • GOCLEVER Chronos Eco okosóra teszt

  Elsősorban a konkurens termékekhez képest rendkívül alacsony árával hívja fel magára a figyelmet a GOCLEVER alacsony fogyasztású kijelzővel szerelt okosórája, ami kicsit bugos ugyan, de használható.

 • IFA 2015: Tekertünk egyet a Gear S2-n

  A Samsung legújabb, kétmagos processzor által hajtott, Tizen operációs rendszert futtató okosóráját az IFA kiállításon már meg lehetett nyomkodni, meg is tettük.

 • BLOCKS, az első moduláris okosóra

  Október 13-tól a Kickstarteren debütál az az új okoskütyü, ami a hordható eszközök új világát hozhatja el, az eszköz ráadásul iOS-sel és Androiddal is együttműködne.

Előzmények

Hirdetés