- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
tihibaby
senior tag
Hogyan ROOT-olhatjuk a készüléket?
Először is:mindenki csakis a saját felelősségére fogjon hozzá!A képeket több helyről ollóztam össze,ezért nem passzol pontosan mindenhol,de a célnak azt hiszem így is megfelelnek.
1.Először is töltsük le innen,a hozzávaló file-okat (katt az elemre,és letöltés gomb jobb oldalt alul),egy mappába!
2.Az ADB usb driver.7z file-t bontsuk ki,és a PC-nken az Eszközkezelőben telepítsük fel az USB vezérőknél.
3.Bontsuk ki az Smart Phone Flash Tool-t is,és indítsuk el a mappában található Flash_tool.exe-t.
4.Töltsük be a scatter file-t!
Nálunk nem lesz a PRELOADER előtt pipa,de nem is kell,csak a BOOTIMG,és a RECOVERY kell.5.Készítsük elő a telefont legyen feltöltve,kapcsoljuk ki,vegyük ki az akkumulátort,dugjuk rá az usb kábelt,de még NE dugjuk rá a PC-re.
6.Nyomjunk az SP Flash Tool-ban a "Download" gombra,mire feldobja majd ezt az üzenetet:
Nyomjunk a Yes/Igen-re,és most dugjuk az usb kábellel a telefont a PC-re erre néhány másodpercet ad a program,ha felismeri a program a telefont akkor 20-30 másodperc múlva megjelenik egy zöld kör,és akkor kész is vagyunk,van TWRP a telefonon.7.És most telepítsük a SuperSU-t,a teljes root joghoz.
Másoljuk az SD kártya gyökerébe a CWM-SuperSU-v0.98.zip-et,majd a telefont összerakva,vagy a PC-re dugva,vagy a telefon töltőjére,indítsuk el a telefont a hangerő+,és a bekapcsoló gomb együttes nyomva tartásával amíg nem rezeg egyet,ha jól csináljuk akkor a TWRP Recovery-vel indul a telefon,és ez a kép fogad majd minket:
Nyomjunk az "Install" gombra és válasszuk ki a listából a CWM-SuperSU-v0.98.zip-et,majd telepítés után "Reboot" "System".
Újraindul a telefon,és ha minden jól sikerült az alkalmazások között ott lesz a SuperSU.
Le lehet ellenőrizni a root-oltságot valamelyik root checker app-al,vagy ha fel van rakva a telefonra a Mobileuncle Tools a bal felső sarokban az is kijelzi.Kész vagyunk!
Ha a gyári ROM-ot akarjuk újrahúzni,vagy egy custom ROM-ot rátenni a telefonra,akkor ugyanígy az SP Flashtool-al lehet megcsinálni,csak akkor a ROM mappájában lévő scatter file-al kell kezdeni,és azt végigfuttatni a fentebb leírt módon.
A legutolsó gyári ROM elérhető itt.
Egy két custom ROM a kisérletező kedvűeknek pedig itt.Ha valamit rosszul írtam le,akkor majd javítsatok ki legyetek szívesek!
[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
válasz kisdeme85 #15 üzenetére
Komplett mentést,a TWRP-vel tudsz csinálni.
Az appokat,és azok beállításait/mentéseit,a Titanium Backup-al érdemes lementeni.
Imei számot a MTK Mobiluncle Tools-al lehet lementeni.
Romcsere voltaképpen ugyanaz,mint a TWRP felrakása SPFlashTool-al,csak a letöltött custom ROM-ból tallózod be a scattert,és persze akkor mindenhol pipa lesz,és felülír mindent,általában a custom ROM-okban van is CWM,vagy TWRP.
Csak biztosan hozzávaló ROM-ot tegyél rá,és előtte tényleg nem árt egy backup a TWRP-vel,valamint egy WIPE a telepítés előtt.[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
Hát az akksira annyit mondanék,hogy várj pár napot,aztán ha mégse akkor ajánlom a Battery Calibration progit (igaz root kell hozzá),lemeríted a telót amennyire lehet,bekapcsolod a programot felteszed töltőre majd ha elérte a 100%-ot kalibrálod.Elvileg a batterystats.bin file-t írja újra,hogy ne legyen benne fals adat,nekem eddig bevált.
Az biztos hogy az akksi nem túl vérmes,nekem 10 órája megy a teló,állandó wifi,vagy 3g,2 óra kijelző idővel 49% az akksi...hát nem egy Jiayu 3GS,mondjuk kicsit komolyabb is minden téren.
A GPS-re meg próbáld meg próbáld ki ezt:
"● Töltsd fel teljesen a telefon akkumulátorát.
● Telepítsd a telefonra a Play Áruházból a Mobileuncle MTK Tools nevű programot.
● A Menü/Beállítások/Helymeghatározó szolgáltatásoknál kapcsold ki a GPS, GPS EPO, A-GPS menüpontokat, sehol sem lehet pipa.
● Kapcsold ki a telefont, majd kapcsold be és indítsd el a Wi-Fi-t.
● A Menü/Beállítások/Helymeghatározó szolgáltatásoknál pipáld ki a GPS-t.
● Ugyanitt pipáld ki a GPS EPO-t, erősítsd meg az EPO engedélyezést.
● Lépj be a megjelenő EPO beállításokba és indítsd el a letöltést (Wi-Fi kell hozzá), az EPO fájl infónál ellenőrizd le a letöltést. Miután letöltődtek az EPO adatok, lépj vissza a 'Helymeghatározó szolgáltatások' menübe.
● Pipáld ki az A-GPS-t (Wi-Fi kell hozzá), és a megjelenő A-GPS beállításokban ellenőrizd le, hogy a 'Használt hálózatnál' a 'Csak otthon' legyen megjelölve.
● Lépj ki a menüből, menj az alkalmazásokhoz, és indítsd el az előzőleg letöltött Mobileuncle MTK Tools programot.
● Lépj be az MTKEngineerMode (Mérnöki Mód) menübe, ott keresd meg az YGPS-t és indítsd el.
● Itt megjelennek a műholdak, egyelőre piros pontokként. Felül az Information-t kiválasztva előjön egy ablak, ahol alul először a "full"-ra majd a "cold"-ra kell nyomni. A sorrend fontos!
● Fent a Satellites-ot válaszd ki, és vidd ki az utcára a telefont (nekem elég volt az ablakhoz menni), majd várd meg, hogy a piros pontok zöldre váltsanak."
Mondjuk ennek a leírásnak a fele a mi android menünkre már nem igaz,de a nagyja még érvényes.
Valamint ma írták ezt:
"Egyrészt ellenőrizd az időzónát, utána frissítsd az EPO-t és állítsd át, hogy a Nokia helyett, használja a Google-t. Ez az A-GPS résznél van(szerk.:az YGPS feletti menüpontban van,és az EPO letöltés is), ha jól emlékszem. Nekem ez után kicsit lassan, de megtalálta. Utána meg már gyorsabban is.
Nem tudom miért, de a ZP700-akban is a Nokia van alapértelmezve. Lehet, hogy ez a Kína vs Google ellentét miatt van?"
Én az előbb kipróbáltam,10 holdból 7-et pár másodperc alatt megtalált.[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
válasz kisdeme85 #27 üzenetére
Éppen írni akartam,hogy mentettél-e már egyáltalán,de látom rájöttél,a TWRP-s mentésnél most nem tudom miket ajánl fel mentésre,de ha csinálsz egy teljes rendszermentést,azzal biztos nem fogsz mellé.
A GPS-t meg próbáld,ahogy le van írva,Cifu-nak se akart először látni semmit,aztán meg csak beindult.
Szerk.:Ja látom más jellegű a problémád,akkor nem szóltam.[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
Úgy néz ki jött ROM frissítés a telefonra,csak azt nem tudom,hogy mivel root-oltam,és emiatt TWRP van a telón,érdemes-e megpróbálni befrissíteni a wirelles update-n keresztül (az is jelezte ki az új ROM-ot),mert az viszont a gyári recovey-t használná elvileg.
Gyanús hogy vissza kellene rakni addig a gyári recovery-t,aztán újra vissza a TWRP-t. -
tihibaby
senior tag
Annyit hozzá tennék a félreértések elkerülése végett,hogy a update.zip-et csomagoljuk,ki,abban van egy másik update.zip,és AZT tegyük fel az sd kártyára,és azt futtassuk meg a gyári recovery alól.
Merthogy én csak feldobtam először ahogy volt,és update aborted.
Más már ne lepődjön meg. -
tihibaby
senior tag
Feldobtam a root leírásomban lévő google drive fiókomba az update.zip-et (készre kicsomagolva),és az új ROM-hoz való scatter,boot.img,és recovery.img file-okat egy SPFTool mappába,már csak be kell tallózni.
-
tihibaby
senior tag
válasz kisdeme85 #44 üzenetére
Igen,és csak azért raktam fel egy új mappába cuccokat,mert a frissítés után elvileg azok passzolnak az új ROM-hoz,kipróbáltam,működnek az biztos.
CSAVI38 viszont írta,hogy neki a régi recovery,boot fájlokkal sincs gondja.
Ha a frissítés sikerül,a többit ugyanúgy mint először. -
tihibaby
senior tag
Én a Zopo fórumon találtam,kipróbáltam működik így ez a pakk amit felraktam egy TWRP-vel,amit ugyancsak onnan szedtem.
A méretük nem egyforma az biztos,többet én sem sem nagyon tudok mondani,mondjuk a scatter-t is összehasonlítottam,és más a tartalma.
Gondolom összefüggő ez a három dolog a ROM,a CWM/TWRP és a hozzá tartozó boot.img.Szerk.:Itt a fórum.
[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
válasz kisdeme85 #47 üzenetére
Titaniummal csinálsz egy full alkalmazás mentést,és még a beállításaid/játékmentéseid is megmaradnak az appokkal együtt,csak majd ugyanezzel kell majd vissza rakni.
A telefon biztonsági mentés appjával meg le tudod az sms-eket ,könyvjelzőket,képeket stb. menteni,ill. appokat is,csak ez nem menti el az appok beállításait.
Nem kell az SD-t formázni,viszont a gyári ROM visszatelepítése előtt én csináltam egy wipe-ot,biztos ami tuti. -
tihibaby
senior tag
-
tihibaby
senior tag
Srácok,ezek a ZOPO-s arcok szerintem rendesen belenyúltak az energiagarázdálkodás részébe az új ROM-nak,fél fényerőn,folyamatos wifi,vagy 3g mellett böngészés,filmnézés,kicsi játék(Temple Run 2)18:45 perc használat mellett vagyok 35%-on,és ebből csak maga a képernyő használat 3:22 perc.
Ha ez így marad,akkor 24 óra használat,és 4 óra kijelző idő sacc/kb. ajánlható az új ROM mellett,átlagos használattal (direkt nem nyomtam rajta durva game-ket),és ez szerintem abszolúte nem rossz teljesítmény,ilyen vas mellett.
Samsung sárgulj! -
tihibaby
senior tag
válasz kisdeme85 #70 üzenetére
Igen a gyári reco-n én is meglepődtem,hogy a hangerő fel gomb az okézás,a power meg a visszalépés.
Titaniummal nem tudom mi lehet a gond,nálam visszarakott mindent,kötegelt műveletek,hiányzó programok telepítése (vagy valami ilyesmi),és csak a telepít,kész gombot kell nyomkodni,mondjuk ha kilépsz a folyamatból,akkor abbahagyja.
Mindegy az a lényeg hogy sikerült.
Ja annak a cuccnak a linkjét dobd be,hátha kell másnak is,felrakom a drive fiókomba,ott legalább meglesz később is.[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
Az előbb kesztűben fogadtam hívást!
Aztán ugrott be,mondom mi van?
És műxik,kicsit érzéketlenebb igaz,de ezt a szöveget is (bár kicsit lassabban)de kesztyűben pötyögtem be. -
tihibaby
senior tag
válasz Kristof9094 #78 üzenetére
Na pl. ezzel a root progival sem jött össze nekem,csakúgy mint a framaroott-al sem,ill. azzal csak félig meddig.
Mitől függhet vajon? -
tihibaby
senior tag
Nálam némely olyan alkalmazásnál(Greenify),frissiteni akarta az SU binárist,csakhát...
Ha a frissítés nem jött össze,akkor meg nem kérte az engedélyeket,nem dolgozott.
Ennyiből vettem észre első sorban,aztán a MobileUncleTools is újraindítás után Root,aztán mihelyst valami akart volna engedélyt,nem adta meg mert frissítsem az SU binárist,utána már Unroot-ot jelzett,úgyhogy inkább megcsináltam a bonyolultabb módon,de az frissíti is az SU binárist,és azóta minden klappol. -
tihibaby
senior tag
válasz Kristof9094 #100 üzenetére
Preloader miért pipa,ha nincs is file?
-
tihibaby
senior tag
-
tihibaby
senior tag
Hát én a gyári lejátszót abszolúte nem szoktam használni,mert egy beállíthatatlan katyvasz,kedvencem az mikor nem találja a zenéket,amit még előző nap igen.
De ez már az előző telefonjaimmal tapasztalt dolog,ezzel már nem is próbálkoztam,a PlayerPro-t használom DSPPack-kal,nekem bevált. -
tihibaby
senior tag
Na akkor szűkítsük a kört még egy kicsit!
A teló sját hangszóróján hogy szól,vagy a fülessel amit adtak hozzá,vagy mire vagy kíváncsi?
A telefon hangszórója szerintem átlagos,volt jobban és rosszabbul szóló cucc is a kezem közt.
A füles meg olyan igazi kici kínai óccó,de azért be lehet lőni hogy szóljon valahogy.
Személyszerint nem bánom hogy nem "agybadugós",mert attól nekem fáj a fülem,erre biztos venni fogok szivacsot viszont hogy ne essen ki a fülemből,és az a hangzásának sem fog ártani,ja meg emellett legalább hallani valamit a forgalomból az útcán,ami nem egy hátrány. -
tihibaby
senior tag
Hát akkor csak amit először írtam az lesz a jó,PlayerPro-val használható,de nem a legjobb ez tény,de volt ettől rosszabb hangzású telefon is a kezem közt,szóval biztos hogy vannak kimagaslóan jobb telefonok is a mezőnyben ilyen téren,de jóval rosszabbak is.PowerAmp-ot asszem előbb-utóbb megveszem.
Amire nekem kell,arra biztos elég,pedig én egy kicsit háklis vagyok az ilyesmire,ha annyira x@rul szólna,akkor lehet én is egyből vágtam volna miről van szó,de ez a 4.androidos telefonom,és bőven elmegy a használható kategóriában az előzőek között is,úgy hogy én túlnyomórészt rockzenét hallgatok,és ugye annál sem mindegy hogy szól.Más!
Van aki játszik,és esetleg felrakta a GTA San Andreast?
Nekem egy "virágbolti" verzió van fenn,ami a régi telómon ment,de ezen a menüből mikor indítanám a játékot,fél betöltés után kilép.[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
válasz wyattthoearp #118 üzenetére
Tuti IPS,ebben boztos lehetsz,mintahogy abban is hogy a betekintési szöge is kiváló,a fényereje nemkülönben,én fél fényerőn használom,bőven elég.
Na,páran már megelőztetek...
[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
A magam nevében annyit mondhatok,nem bántam meg hogy megvettem.
Jó minőség,kitűnő kijelző,és engem a tudása/gyorsasága is meggyőzött.
Nem fagy,nem gondolkozik,teszi a dolgát,nem lehet zavarba hozni.
Játékok terén jól teljesít,néhány játékkal nem akar együttműködni,de szerintem egy olyan telefon sincs amin minden játék tökéletesen menne.
Üzemidőn az utolsó ROM frissítés sokat javított,szerintem átlag használat mellett ki lehet hozni belőle 48 óra használatot is töltés nélkül(nekem legalábbis sikerült,folyamatos 3G,vagy wifi,2 email fiók és időkép,kevés játék,böngészés mellett,3,5 - 4 óra kijelző idővel).
Hangminőségére volt külföldi fórumokon panasz,részemről rendben van,semmi extra,de volt már ettől jobb/rosszabb hangzású telefonom is.
Mivel ez az új ROM a telefon megjelenésétől számítva ha jól számolom már a 2. javítás,várható még több is,van supportja hál'Istennek,és még ezután várhatóak a custom ROM-ok.
Root,CWM feljebb,nem egy ördöngösség.
Szóval szerintem szerethető,és ami fontosabb használható cucc![ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
válasz Kristof9094 #139 üzenetére
Én egy maszek mobilshopban találtam hozzá beledugós fekete tokot,olyat amiből egy kis fül segítségével ki is tudod húzni,pont passzent nagyon jó minőségű műbőr,2500 Ft volt,szerintem valami Samsung-hoz való tok lehet egyébként.
-
tihibaby
senior tag
válasz Kristof9094 #142 üzenetére
Nem rossz ez,szilikon védőtok,aki sokat használja másfajta tok nélkül,annak jó választás lehet,én inkább az árát savallom.
-
tihibaby
senior tag
Gino20/Hopsza: Az aláírásomban levő google drive fiókomból ltölthető az update.zip,ami a legfrissebb ROM,ezt felmásoljátok az sd kártyátok gyökerébe és a gyári recovery-vel felteszitek,ez semmi extrával nem jár,nem hogy garancia vesztéssel.
Egyébként az első 50 hozzászólásban kibeszéltük,nincs még olyan sok hsz. a topikban hogy ne lehetne utána olvasni. -
tihibaby
senior tag
Nos akkor először is,a magam által ajánlott google drive linkről is lejön az update.zip,csak rákattintasz,és a jobb alsó sarokban a nyílra ráböksz,és voilá!
De ha a Cifu által linkelt oldalról a cuccot letöltötted,az is ugyanez lesz,csak CSOMAGOLD KI,(érdekes az előző CSAVI38 által linkelt update.zip is duplán volt csomagolva),ennyi a lényeg,és a letöltött .zip-ben lévő kicsomagolás UTÁNI .zip-et rakd fel a telefon memóriájának a gyökerébe,vagy a külső memóriakártya gyökerébe,tehát nem kell mappába,csak a külső SD-re,vagy a belső SD-re felteszed,és kész.
Ha ez megvan,akkor kapcsold ki a telefont,majd kapcsod be a bekapcsológomb és a volume+ gomb együttes lenyomásával az első rezgésig,ekkor elengedheted,és ha minden igaz akkor a gyári recovery jön be.
Kivéve ha már buzeráltad,és raktál rá CWM,vagy TWRP recovery-t mert akkor már más a leányzó fekvése!
De itt egy Youtube videó,ami megmutatja a lényeget,gyári recovery esetén.
Én is a videót nézem,és ha jól látom,akkor felülről a 3."apply update from sd card" menüpont az ami kell neked,itt keresd meg az adott update.zip-et,és okézd le a volume+ gombbal,és miután végzett-ez beletelik kis időbe nyugalom-válaszd a reboot menüpontot,és ezek után elvileg az új ROM fogad majd.
Ha már belaktad a telefont.és olyan adatok,appok stb. vannak amit szeretnél lementeni,akkor olvasd végig a topikot,volt már róla szó.
Gondolom elég szájbarágósra sikerült,és ez most remélem nem baj,ha bármi gond adódik,jelezd nyugodtan![ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
Hogy mire elég az akksi kapacitása az új ROM-mal,pár screenshot a tegnapi napomról,két SIM,folyamatos wifi vagy 3G,fél fényerő(ennél a kijelzőnél tessék elhinni bőven elég)kettő e-mail fiók (Freemail,Gmail) és egy Időkép app folyamatos szinkronizációja mellett,asszem ez pont egy átlagos használat,játék csak egy kevés Temple Run 2.
Természetesen mindenkinek más egy"átlagos"nap,ezért csak"reprezentatív"az eredmény![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest