- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #5261 üzenetére
Amennyiben még a két rootfs-es verziód van jelenleg (a 2023-01-03-1333 verzió az utolsó ilyen)
cat /proc/mtd
-re vanmtd12
ésmtd13
is!:0. lépés:
Csinálsz egy backup-ot a jelenlegi konfigodról. (System -> Backup/Flash Firmware : Backup : Generate Archive)1. lépés:
Letöltöd a gépedre legfrissebb initramfs-es fájlt majd, a legfrissebb sysupgrade fájlt is.2. lépés
Kábelen csatlakozol a routerhez a lan portok valamelyikén.
Felmásolod a gépedről a /tmp-be az előbb letöltött legfrissebb initramfs-es fájlt.3. lépés:
Leállítod a wifit:service wpad stop
majd
fw_printenv flag_boot_rootfs
0
válasz esetében.:ubiformat /dev/mtd13 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-initramfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && fw_setenv flag_boot_rootfs 1 && fw_setenv flag_last_success 1
1
válasz esetében:ubiformat /dev/mtd12 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-initramfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && fw_setenv flag_boot_rootfs 0 && fw_setenv flag_last_success 0
4. lépés:
reboot
majd reboot után mindenféle jelszó állítgatása nélkül belépsz ssh-n (nincs jelszó!).5. lépés:
Felmásolod winscp-vel a legfrissebb sysupgrade verziót a /tmp-be és ssh-n kiadod:sysupgrade -n /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin
6. lépés:
Ha csináltál backupot a 0. lépésben, visszatöltöd. (System -> Backup/Flash Firmware : Restore : Upload archive)A későbbiekben (az egy rootfs partíciós verziókon) már elegendő a 5. lépés frissítéskor (+ konfig backup és visszatöltés ha akarod).
Off:
Az, hogy a fájlnév milyen hosszú lényegtelen, mert mikor írod a TAB-ot nyomva kiegészíti a hiányzó részt -
Tonyk
veterán
válasz
ambushka #5254 üzenetére
" gyerek le nem veszi rola a szemet"
cuki, de ezek a gyerekek már csak ilyenek.
Openwrt alatt ki tudod kapcsolni a ledeket külön-külön egyesével. Bépített időzítő ezekre ugyan Luci alatt, de gondolom crontab-ba felvehető:
uci del system.led_wan.dev
uci del system.led_wan.mode
uci set system.led_wan.trigger='none'
uci set system.led_wan.default='0'
meg a tobbire is. -
Tonyk
veterán
válasz
csabi10 #5239 üzenetére
nekem nincs
(esetleg + repo?)De ha egyébként ott van, akkor miért kérdezed?
dchard: Ok, köszi. Akkor tényleg csak nem stimmelt így első olvasatra, meg n-edikre.
-
Tonyk
veterán
Véletlenül ránéztem a https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/xiaomi_ax3600 oldalra. A wiki tegap frissült.
Az install experimental firmware részben az 2. és 5-ös a,b pontban "....-squashfs-factory.ubi"-ra hivatkozik a költő, a 7. pontban meg azt írja, hogy az előzőkeben azt initramfs-t írta fel. Az 2. és 5. pontban nem az intiramfs-es fájlnak kellene lennie (mint ahogyan itt is írva vagyon)?
Már csak ezért mert ha valaki onnan akarna végigmenni a telepítésen. -
Tonyk
veterán
Természetesen elrontottam... Bocsi!
A 2. lépésben anvram set flag_boot_rootfs=1 && nvram set flag_last_success=1
parancsok helyett,fw_setenv flag_boot_rootfs 1 && fw_setenv flag_last_success 1
vagynvram set flag_boot_rootfs=0 && nvram set flag_last_success=0
helyettfw_setenv flag_boot_rootfs 0 && fw_setenv flag_last_success 0
-
Tonyk
veterán
Aki a "régebbi" két partíciós rootfs-es verzióról menne át az új, egypartíciós verzióra:
0. lépés:
Csinálsz egy backup-ot a jelenlegi konfigodról. (System -> Backup/Flash Firmware : Backup : Generate Archive)1. lépés
Letöltöd és felrakod a /tmp-be a legfrissebb initramfs-es fájlt:2. lépés:
0
esetében.:ubiformat /dev/mtd13 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-initramfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && nvram set flag_boot_rootfs=1 && nvram set flag_last_success=1 && nvram commit
1
esetében:ubiformat /dev/mtd12 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-initramfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && nvram set flag_boot_rootfs=0 && nvram set flag_last_success=0 && nvram commit
3. lépés:
reboot
majd reboot után mindenféle jelszó állítgatása nélkül belépsz ssh-n.4. lépés:
Felmásolod winscp-vel a legfrissebb sysupgrade verziót a /tmp-be és ssh-n:sysupgrade -n /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin
5. lépés:
Ha csináltál backupot a 0. lépésben, visszatöltöd. (System -> Backup/Flash Firmware : Restore : Upload archive) -
Tonyk
veterán
Dchardtól szeretném kérdezni, akkor most mi a helyzet a tegnapi frissítéstől (2023-01-05-2313) kezdődően (single/enlarged rootfs ) ?
Ott ahol már megy, mondjuk az ezt megelőző verzió , ez az út? 1-9-ig : [link]
A későbbiekben pedig a sysupgrade-hez a ...squashfs-sysupgrade.bin kell?
Engem ez kavar meg: 2023-01-05-i verzió leírásában ez van:
"If you are running one of the recent builds, you can flash the *-initramfs-factory.ubi image in the non-used rootfs and set env variables to boot from it and sysupgrade from that initramfs image"
A Changelogban a 9. pontban meg ez:sysupgrade -n /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin
"and sysupgrade from that initramfs image"Vagy ezt úgy érti, hogy bootoljam be a korábban felírt initramfs-t, majd az alól nyomjam a sysupgrade-el frissítsem a
openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax9000-squashfs-sysupgrade.bin
verziót?
Gondolom ez a helyes, de inkább rákérdezek.Köszi!
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #5207 üzenetére
Én nem ezzel csináltam, hanem:
Szükséges:
MIWIFIRepairTool.x86 [link] (jelszó a kicsomagoláshoz: AX3600) , vagy innen [link]
- Futtatásához a Tűzfalat és Vírusirtót kikapcsolni a gépen!
- Indítás után első sávba betölteni a gyári firmware-t (?? jelekkel)
- Jobb alsó sarokban ??? gomb megnyomása
- Következő oldalon kiválasztani a gép fizikai hálókártyáját
- Jobb alsó sarokban a jobb oldali ??? gomb megnyomása
Vizuálisabbaknak így: [link] ,nyilván csak a képek jók itt a fájlok NEM!Gépet a LAN portok valamelyikén összekötni a routerrel.
Router áramtalanítása után a RESET gombot nyomvatartani és power kábelt bedugni.
A Power led (narancs) villogni kezd majd világít, tovább nyomni a reset gombot. Ismét villog a power led (narancs) majd ismét világít. El lehet engedni a reset gombot.
A fw. automatikusan feltöltődik (folyamatjelzó felugrik, elindul a feltöltés), a router újraindul. Kék powerled folyamatosan villog. Pár perc várakozás után áramtalanítás és újra áram alá helyezése után indul a gyári fw. a 192.168.31.1 ip-n.(Ha valami nem menne, ki lehet próbálni úgy, hogy fix ip-t (pl 192.168.31.200) adsz a gépnek.)
-
Tonyk
veterán
válasz
Norbi.Sz #5201 üzenetére
Nálam is két router van, nem mesh-ben. Három külön (2,4 , 5GHz ezen, 2.4 a másik routeren) SSID-vel. Második router simán AP-ként konfigolva, madzagon összekötve a 3600-al. Wifi kliens (remélhetőleg) úgyis átáll az erősebb jelűre, hacsak nincs az openwrtben a "Disassociate On Low Acknowledgement" elől kivéve a pipa.
Rick4
Ezt az okoskázást te kezdted. Nehogy már megsértődj rajta! -
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #5198 üzenetére
Itt tudsz olvasgatni a changelogban, hogy melyik verzióban mi változott, mi került be/ki, stb:
https://github.com/robimarko/openwrt/releases
Célszerű olvasgatás előtt a tól-ig verziót megváltoztatni, hogy ne kelljen átgörgetni, ami már nem érint. -
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #5190 üzenetére
Általánosságban UPNP-t ne! Ha csak egy mód van rá!
TM-ben kapcsold ki a véletlenszerű portot és a portforwardingot, majd állíts be kézzel egy portszámot és azt nyisd ki openwrt alatt a Network - Firewall - Portforward oldalon. Nyilván ha a TM adminisztrációt is el akarod érni kívülről, akkor a 9091-et is ki kell majd nyitni. (mondjuk ezt se ezen a portszámon legyen elérhető kívülről!)"Ha HU kóddal 100mW a max, akkor ez itt hogy lehet?"
Változtatás elmentése után újraindítottad a Wireless Overview alatt?
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #5186 üzenetére
Wifi beálltás az legyen ami neked és a környzetedben megfelel. WPA3 SEA nyiván erősebb (mint irja is mellette) mint a WPA2
WIFInél kell Country Code :
Ha állítasz , akkor a kimenő teljesítmény az adott országra érvényes lesz. Ha hu-ra állítod, akkor talán 100mW, ha driver defaulton hagyod, akkor elérhető a gyári fw. 1000mW-ja. Kérdés, hogy ha a routered üvölt is, a kliensed meg suttog, abból mi előnyöd származik? Merthogy a router ettől még nem hallja jobban a klienst, csak neki nagyobb a hangja.160Mhz esetében ha jól rémlik (nem néztem most ennek utána és nem is értek hozzá) elérhető a 2.4Gb/s átvitel wifin. Van ilyen kliensed ami támogatja és tudja is ezt a sebességet?
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #5184 üzenetére
Kihajtja.
Network - Interfaces - Global network options - Packet Steering elé pipa
Elméletielg ez elég kellene hogy legyen, de
Network - Firewall - General settings - Routing/NAT Offloading : Software flow offloading elé pipa. A Hardware offloading nem tudom működik-e már vagy lesz-e valaha. Csak olvastam róla régebben, hogy még nem ment. Erre majd dchard talán megadja a válasz. Ha be is pipálod abból baj nem lesz szerintem.Ja, és ezek után nyomj egy reboot-ot!
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #5166 üzenetére
Ez így a komplett "alap"rendszer, igen.
Hogy jobb-e? Nyilvánvalóan lényegesen többet tud. Nálam így egy hét után, KMS-szerver, Adblock, DDNS fut még csak rajta. És nyilván pilótavizsgásabb, mint a gyári. Ki kell próbálni az adott környezetben, ha nem tetszik, mehet vissza a gyári (1 perc visszarakni). Majd ezt is leírom a napokban - mert azért meg lehet szivatni magad - de alapvetően faék egyszerűségű művelet.
Egyéként, meg én egy kutyaütő vagyok, aki csak leírta az elmúlt két hét tapasztalatát (+ a buktatót amibe beleszaladtam)! Én is még csak ismerkedem vele.
A hatalmas köszönet dchard-nak jár supportért, amit itt nyújt + a munkáért, amit a fejlesztéssel végeznek! -
Tonyk
veterán
válasz
Norbi.Sz #5159 üzenetére
Ez alapján: https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/xiaomi_ax3600
1. Letöltöd az 1.0.17-es fw-t pl innen vagy innen , és pl. az éppen legfrissebn openwrt-t innen: Asset-et lenyitod, és az ax3600-as verzióból a factory-t letöltöd (
openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-factory.ubi
)2. Felrakod 1.0.17-et a gyári menüből, reboot.
3. Ha kell, beállítgatod újból. (ha csirkelábas a setup, akkor második oldalon wan kapcsolatot állítod, (pl pppoe usernév és jelszó), hamradik oldalon a wifi beállításokat (itt a két pipát ki kell venni, mert akkor a wifi pw. lesz az admin jelszó. (csak a belépés miatt, hogy ne legyen kavar.) Telefonnal az Translate/Fordító sokat segít
4. Bejelentkezel a 1.0.17-es gyári fw. alá böngészőben, nyomsz egy F12-t, Console fülön beilleszted:
function getSTOK() {
let match = location.href.match(/;stok=(.*?)\//);
if (!match) {
return null;
}
return match[1];
}
function execute(stok, command) {
command = encodeURIComponent(command);
let path = `/cgi-bin/luci/;stok=${stok}/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=SteelyWing&user_id=SteelyWing&ssid=-h%0A${command}%0A`;
console.log(path);
return fetch(new Request(location.origin + path));
}
function enableSSH() {
stok = getSTOK();
if (!stok) {
console.error('stok not found in URL');
return;
}
console.log(`stok = "${stok}"`);
password = prompt('Input new SSH password');
if (!password) {
console.error('You must input password');
return;
}
execute(stok,
`
nvram set ssh_en=1
nvram commit
sed -i 's/channel=.*/channel=\\"debug\\"/g' /etc/init.d/dropbear
/etc/init.d/dropbear start
`
)
.then((response) => response.text())
.then((text) => console.log(text));
console.log('New SSH password: ' + password);
execute(stok, `echo -e "${password}\\n${password}" | passwd root`)
.then((response) => response.text())
.then((text) => console.log(text));
}
enableSSH();
5. Nyomsz egy entert, majd a felugró ablakba beírod a kívánt SSH jelszót.
6. PL winscp-vel felmásolod a
/tmp
könyvtárba a routerre az openwrt factory fájlát. (vagy ssh alattwget <fájl linkje> -O /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-factory.ubi
paranccsal letöltöd a/tmp
-be)7. SSH-n belépsz a
root
felhasználóval és az előző jelszóval, majdnvram get flag_boot_rootfs
Ha ennek az értéke
0
, akkor :ubiformat /dev/mtd13 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && nvram set flag_boot_rootfs=1 && nvram set flag_last_success=1 && nvram commit
Ha
1
a visszakpott érték:ubiformat /dev/mtd12 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && nvram set flag_boot_rootfs=0 && nvram set flag_last_success=0 && nvram commit
8. Újraindítod a routert. Belépsz a 192.168.1.1 -es IP-n!, állítasz egy root jelszót.
9. Winscp-vel ismét felmásolod (vagy letöltöd) a factory fájlt a
/tmp
-be.10. SSH-n ismét belépsz (192.168.1.1), majd
Amennyiben
0
a viszakapott érték:ubiformat /dev/mtd13 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && fw_setenv flag_boot_rootfs 1 && fw_setenv flag_last_success 1
Ha
1
a visszakapott érték:ubiformat /dev/mtd12 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && fw_setenv flag_boot_rootfs 0 && fw_setenv flag_last_success 0
Ezzel mindkét partíción az openwrt van, így mehet bármikor a frissítés, immáron a letöltött sysupgrade verziókkal menüből vagy ssh alól a
sysupgrade
paranccsal! De:
Fontos, hogy jelenleg sysupgrade frissítés előtt (akár menüs, akár parancsos módszer) SSH alatt ki kell adnod aservice wpad stop
parancsot vagy menüből a System->Startupban a wpad mellett Stop -ot nyomsz. Ekkor nem lesz wifi kapcsolatod, tehát ajánlott a frissítést kábelről csinálni!Remélem nem hagytam ki semmit!
-
Tonyk
veterán
Az új, mai openwrt-ben changelogjában látható és a frissítés előtt is figyelmeztet is, hogy megváltoztak az interface nevek és a jelenlegi beállítások megtartása nélkül frissítsem.
Marhára nincs kedvem beállítgatni most mindent előről most, így azt kérdezném, hogy elegendő lehet-e a már elmentett backup config állományban módosítani (/etc/config/network és /etc/config/system) az "eth0"-t "wan"-ra és a ethx -et lanx-re (az új elnevezésnek megfelelően) és ezt a módosított backupot visszatölteni a frissítést követően?/etc/config/network:
config device
option name 'br-lan'
option type 'bridge'
list ports 'eth1'
list ports 'eth2'
list ports 'eth3'
...
config interface 'wan'
option device 'eth0'
...etc/config/system:
config led 'led_wan'
option name 'WAN'
option sysfs 'blue:network'
option trigger 'netdev'
option mode 'link tx rx'
option dev 'eth0'
Máshol nem találtam benne (grep -rnw-vel) eth0 és ethx -et a mentésben. -
-
Tonyk
veterán
Tegnap egész éjjel pakolgattam oda-vissza az openwrt verzókat hátha valahol van gubanc, mert gyerekeim panaszkodtak, hogy nagyon rossz az emeleten 2.4g-s sáv. Elkezdtem tesztelgetni, minden csatornán megpróbáltam 2.4G-n, max link 74/74 volt kapcsolatot tudtam kicsiholni egy AC-s kártyából (Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165) az N sávon laptopommal a rotertől 2 méterre. Nperfen mérve ~25Mbit/s az eredmény (természetes a csatorna minden méréskor u.a volt.).
Nagyon kellene a N-es sáv, mert wifi-s kamérák azon mennek. Ránéztem ezekre is: brutál szar a kapcsolat velük. Pan-tilt forgatáskor 5-10 másodpercet késik, képregény az egész online view.
Visszatettem a gyári 1.0.19-et. Csatorna, stb minden u.a. mint az openwrt alatt. Link speed 150/150 lett a fenti kártyával, nperfes mérés ~110Mbit/s. Gyerekek szerint is minden fasza lett. Kamerák smooth-ok.Tudtok valami gubancról ezen a sávon a drivernél? Az 5G-vel nem volt baj, az faszántos volt.
Vagy benéztem valamit?Próbált verziók:
2022-12-26-2149
2022-12-24-1812
2022-12-23-2049
2022-12-21-2136 -
Tonyk
veterán
"Nem szabad az aktív és a passzív partícióra úgy tekinteni, hogy ott a routeren egy tartalék vagy ha úgy tetszik "backup" rendszer, mivel ez sosem működött jól alapvetően amiatt, mert a Xiaomi szarul implementálta ezt (a bootloaderben)."
Itt egy újabb hasznos infó! Köszi!Még egy kérdés ezzel kapcsolatban: Akkor elvileg nem történik semmi olyan, hogy egyszercsak magától, a másik partícióról indul el a rendszer? Max, ha kézzel váltom át.
( fw_setenv flag_boot_rootfs 0 && fw_setenv flag_last_success 0 ) -
Tonyk
veterán
Így látva biztosan igazad van, de a leírásban ez van:
"This creates a dual boot router, with OpenWRT on one mtd partition and OEM firmware on the other. Reboot the router, by typing the
reboot
command.
Follow the next steps only if you wish to proceed into with a dual boot OpenWRT exclusive router, booted and on the OpenWRT CLI."
Nekem az "If you wish" azért mást sugall.
Így viszont akkor teljes értelemet nyer ez a mondat:
" After all that, the regularsysupgrade
command could be used through the CLI or even on LuCI. "
Lehet célszerű lett volna felhívni a figyelmet, hogy ha nincs meg mindkét partíció frissítése, akkor nincs sysupgrade és ne is próbálkozzon vele a delikvens.Köszi!
-
Tonyk
veterán
Openwrt felrakásakor csak az egyik partíciróra lett telepítve.
Tegnap hajnalban nem egyszer nem kétszer nyomtam rá, de minden maradt a régiben.
Jelenleg így áll:
root@AX3600:~# fw_printenv flag_boot_rootfs
flag_boot_rootfs=0
root@AX3600:~# fw_printenv flag_last_success
flag_last_success=1mtd12: 023c0000 00020000 "rootfs"
mtd13: 023c0000 00020000 "rootfs_1" -
Tonyk
veterán
Mondjatok már egy ötletet, hogy az OpenWRT-t hogy lehet frissíteni? Letöltöm a sysupgrade-es csomagot, Flash new firmware image-be betallózom, feltöltődik, reboot de az előző verzió marad.
service wpad stop
is megvolt. Így is marad a régebbi verzió.
SSH alól:sysupgrade -v /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin
de így is marad a régebbi. -
Tonyk
veterán
válasz
ricsidealer #5077 üzenetére
"Azt lehet valahol valtoztatni hogy mi donti hogy mikor mi bootoljon, vagy azt is felul kene irjam? "
Aflag_boot_rootfs
nvram változó mutatja, hogy melyik partíció van bebootolva:0
vagy1
Ha pl.: mtd13-ról akarsz bootolni (mtd12 = 0; mtd13 = 1), akkor flag_boot_rootfs és flag_last_success értéke 1-es legyen (mtd13):
nvram set flag_boot_rootfs=1
nvram set flag_last_success=1
nvram commit
reboot
-
Tonyk
veterán
Server interfaces: Kiválasztod, hogy melyik ip-n(kártyán) menjen a szerver. (ez a listen-address rész a parancsban)
DHCP server fül, majd ablak alján Settings gomb :
IP pool start address: a példa szerint 192.168.0.31.2
Size of pool: 1
[Def. router: 192.168.30.100]
Mask: 255.255.255.0
Bind DHCP to this address: IP cím amin a dhcp fusson. (Kártya címe)Global fül: TFTP és DHCP mindeképpen legyen kipipálva
TFTP fül:
Base Directory: Ahonnét a TFTP szerver kiszolgálja a fájlokat a kliensek elé (parancssoros rész ben a --tftp-root... rész) ide teszed majd a C0A81F02.img-t.
Bind TFTP to this address: Melyik ip-n fusson a TFTP szerver. -
-
Tonyk
veterán
A robimarko-féle Openwrt-ben 2022.12.04-től kezdődően már nem
openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-nand-factory.ubi
hanemopenwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-factory.ubi
nevű fájl van. Mérete alapján gondolom ez u.a. csak lespórolódott belőle a"nand"
-
Tonyk
veterán
Gshopper-en most A3FEAB536656 kuponkóddal 25.700Ft: [link] .
-
-
Tonyk
veterán
válasz
csubuka #4481 üzenetére
Talátam képeket hozzá. Összereakva, forgatva ez alapján a fehér kábelesek az 5G-s antennák. (balról jobbara első antenna és a harmadik (power dugó meletti) antenna)
-
Tonyk
veterán
válasz
enginev3.0 #4339 üzenetére
óra/dátum jó a kliensen ekkor?
-
Tonyk
veterán
válasz
enginev3.0 #4337 üzenetére
jól, de olvasgasd pl ezt: https://www.booleanworld.com/guide-linux-top-command/
-
Tonyk
veterán
válasz
enginev3.0 #4335 üzenetére
linux disztrók alatt mindenütt :
-
Tonyk
veterán
válasz
enginev3.0 #4333 üzenetére
Ssh alatt láthatod.
-
Tonyk
veterán
válasz
enginev3.0 #4322 üzenetére
Kérdezed vagy mondod?
-
Tonyk
veterán
válasz
kinghaxor #4151 üzenetére
678-as hiba hálózati hiba (PPPoe szerver nem válaszol), szerintem valamit nem jól dugtál össze. Illetve lehet még olyan, hogy betárcsáztál pl. a géppel, de nem bontottad a kapcsolatot, csak kihúztad a kábelt. Ilyenkor 5-10 perc után tudsz csatlakozni, mivel még be vagy jelentkezve az azonosítóval (egyszerre csak egy lehet aktív az adott usernévből és jelszóból.).
-
Tonyk
veterán
válasz
Lackooo84 #3582 üzenetére
Ha kábelen csatlakozol a routerhez akkor nincs net? Akkor ott valami nagy gond van!
Nyilván ha egy routert akarsz ilyen módon mókolni távolról , akkor egy másik routerrel vagy fenn a neten, ez meg mint normal hálózati eszközként van jelen a hálózaton. Azt csinálsz vele amit akarsz. A netet a másik router biztosítja.
-
Tonyk
veterán
válasz
kovacsroli #3525 üzenetére
Milyen kliens? g, ac, an, ax ?
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #3317 üzenetére
Pppoe esetében a 678 hiba "nincs hálózati" kapcsolatot (kifelé) jelent.-Az előző routert úgy vetted le a hálóról, hogy lecsatlakoztál a digi-ről, vagy csak lerántottad? Ha csak kihúztad, akkor várni kell 5 percet, hogy újra felengedjen azonos névvel.-Esetleg nem jó helyre dugtad a wan kábelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest