- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
X-COM
nagyúr
itt van ''minden'' ezügyben
Bővebben: link -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
1. persze rakhatsz fel saját CA-t is, enterprise root ca, aztán ő lesz az atyaúristen.
2. hát gyorsan előkapartam a wizard-ot, mert már nem is emlékszem, hogyan néz ki, első lépésben megkérdezte, hogy melyik az internetes kapcsolatom (ezt lehet, hogy Nálad észrevette a PPPoE kapcsolat miatt automatiksan, másodjára pedig, hogy a bejövő kliensek melyik hálózatból kapjanak címet) -
X-COM
nagyúr
válasz
Vintagesynth #363 üzenetére
elég egyetlenegy tartomány.
-
X-COM
nagyúr
válasz
Vintagesynth #360 üzenetére
röviden:
az active directory egy központosított címtár, ahol különböző objektumok vannak, felhasználó, számítógép, csoportok, fájlmegosztás, nyomtatómegosztás, stb...........
a windows tartományban lévő gépek ezt a címtárat használják a felhasználók azonosításához, ezért egy az active directory-ba felvett felhasználóval bármelyik kliensgépen be tudsz jelentkezni.
még tovább egyszerűsítve az active directory tárolja a hálózatod felhasználóit. -
-
X-COM
nagyúr
még mindig nem használok exchange-t, de ez szerintem distribution groupok egymásba ágyazása esetén működik.
Ha security groupot ágyazol bele distribution groupba, akkor nem, viszont, ha jóltom az ADUC-ban beállíthatod, hogy mail enabled security group legyen, ha van exchange a domain-ben. -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #337 üzenetére
TLS1.0
X-COM
nagyúr
1. persze lehetséges, rras, bejövő pptp v. l2tp kapcsolat, a pptp egyszerűbb.
itt van szép szkrínsotos leírás Bővebben: link
itt meg egy advanced Bővebben: link
2. sp1-es támogat már ssl-es rdp-t, szal elég biztonságosnak mondható, de a tuti az, ha kombinálod vpn-nel.
3. nem vágom a kérdést, de lehet, hogy ehhez nem is értek.
4. a sima ftp mindennek nevezhető csak biztonságosnak nem, mindenesetre, ha sima ftp-t szeretnél, akkor mindenképpen ajánlott külön ftp felhasználókkal tenni azt, akiknek nincs se vpn, sesemmilyen egyéb joguk. A WebDAV jó megoldás lehet, SSL-be csomagolható, stb.
5. szerintem fentiek nem igényelnek különösebb babrálást kliensoldalon, esetleg tanúsítványügyileg, ha SSL, L2TP lesz használatban. Router-t miért akarod kiváltani? Amúgy szerintem nyugodtan mehet a netre, vannak jó kis securing IIS doksik, de default-ban is elég jónak mondható a 6os. -
X-COM
nagyúr
a DFS kialakítása nem túlzottan bonyolult feladat.
nemnagyon értelek, a DFS-be bevágott megoosztásokat nem érzem semmivel sem rosszabbnak, mint, hogy bepublikálod valamilyen ki tudja milyen OU-ba.
vagy, ha nem egy OU-ba dobtad, hanem több helyre, akkor az AD keresés eredményesebb, mint az AD brózolás. -
X-COM
nagyúr
AD brózolás nincsen XP-ben és 2003-ban
van rá hekkelés, amúgy kicsit eula sértő gyanús...
X-COM
nagyúr
egyáltalán mi fut ezen a kiszolgálón?
X-COM
nagyúr
talán valami ilyesmit keresel
-
X-COM
nagyúr
válasz
Papesz01 #286 üzenetére
végülis semmit, így hogy működik aztán behal... nem igazán van ötletem.
a szolgáltatások között van olyan, hogy application layer gateway service, fogalmam sincs,hogy magyarul, hogyan nevezik, ezt próbáld elindítani... hátha... de nem hiszem...
esetleg megpróbálhatod böngészőből is hogyan működik...
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Papesz01 #283 üzenetére
mit állítottál be scope-nak? internet kell, hogy legyen.
próbáld ki, hogy mi történik, ha a bekapcsolod az application layer gateway service-t, de szerintem nem volna rá szükség.
eseménynaplóba, pfirewall.log-ba nem firkál?
ja, látom, fájl átmegy... és tűzfal nélkül nem ezt produkálja?
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
nagyon rosszul gondolod, a pae-nak semmi köze a 64bithez
PAE-val a memóriát a 32bites rendszeren 36biten címezi és így 64GB-ot tud kezelni összesen.
-
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
válasz
VladimirR #227 üzenetére
nem lehet, hogy sp1es winről van szó?
ha minden igaz, sp2es xp-ben sincs már, igaz csak akkor, ha integrálva van.
de hogyha nem hibát ír ki, hanem tökre nem történik semmi, akkor más gond van valszeg, az is lehet hogy valamit drivert nem komáz, vagy valami hiányzik (sfc /scannow) esetleg a szokásos vnc-vel lehet próbálkozni végső esetben. -
X-COM
nagyúr
válasz
VladimirR #225 üzenetére
1. conf.exe
2. Bővebben: link -
X-COM
nagyúr
hát ilyet akkor szokott művelni, ha az explorer.exe elszáll, kilövésre kerül, egyéb esetben nem találkoztam vele
-
X-COM
nagyúr
válasz
VladimirR #214 üzenetére
per server licencelésnél, egy adott kiszolgálóra annyi CAL szükséges csak, ahányan használni fogják a kiszolgálót.
per device esetén pedig annyi CAL kell, ahány géped van a hálózatban, ezesetben a felhasználók az összes per device módban futó kiszolgálót elérik egyetlen CAL-lal. -
X-COM
nagyúr
na, szóval,
akkor 192.168.0.1 a dns és a dc is. A DNS-ben engedélyezve van a dinamikus frissítés.
ezen a gépen, önmaga van beállítva, mint dns kiszolgáló.
Első körben ellenőrizd a DNS konzolban, hogy nincs e ott véletlenül a root zóna (.)
ezt töröld. -
X-COM
nagyúr
pedig nincs ebben különösebb varázslat, dns a lelke mindennek
1-2cikk
Bővebben: link
Bővebben: link
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
hánémá!
belekukkantottam a doksiba és mit találtam?
If a server running Windows Server 2003 is updated or upgraded to Service Pack 1 the firewall is off by default and the Post Setup Security Updates feature is not used.
5perc -
X-COM
nagyúr
átnéztem az EULA-t, mert valami nem smakkolt nekem ebben a jogtiszta oprendszer max 5ször újrainstallálom dologban.
''YOUR RIGHT TO USE THE SOFTWARE IS EFFECTIVE FROM THE DATE YOU FIRST INSTALL THE SOFTWARE ON ANY SERVER FOR A PERIOD OF ONE HUNDRED EIGHTY (180) DAYS.'' -
X-COM
nagyúr
hát így első körben a kliensként dns-nek állítsd be a helyi dns kiszolgálódat, amit úgy tippelek, hogy azonos a DC-del
-
X-COM
nagyúr
végülis, ha jól emlékszem a secpol.msc akkor is mutatja az érvényes beállítást a gépre
-
X-COM
nagyúr
válasz
n0_gAboR #171 üzenetére
van jelszavad?
ha nincs, az probléma.
monnyuk nem értem emberek mér szenvednek 2003-mal, ''jamersokkalstabilabb'', erre tessék. ki tudja, melyik hardvered drivere nincs normálisan megírva, vagy melyik szolgáltatás nem komázza teljesen a 2003-t, ez lehet akár a sygate is. -
-
X-COM
nagyúr
használd inkább a rasdialt
-
X-COM
nagyúr
nademieszi a procit 100%on?
ha system, akkor driver,hardvergebasz -
X-COM
nagyúr
tuneren nincs mit meglepődni...
irda, saját felelősségre:
X-COM
nagyúr
bogarászd át ezt
X-COM
nagyúr
nademost mér nem lehet az adott usernak jogot adni?
há mer úgyis mappelésre kerül az a megosztás, akkor meg nem mindegy?
egyébként net use * /delete
de ez szerintem folyamatosan probléma lesz, vagy a mappelést nem a számítógép neve, hanem ip címe alapján csinálod meg.
ha jól értelmezem a betűkupacot -
X-COM
nagyúr
pedigtélleg
X-COM
nagyúr
vagy egész egyszerűen dns hiba, mint általában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest