- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi a válaszokat!
-
Nekem is volt már hasonló, mikor szolgáltatást vettem a saját hitelkártyámmal, de invoice address-nek a céget adtam meg, és azt mondta a könyvelő, hogy elszámolható így, pedig csak elektronikus számla volt róla. Azt hiszem úgy működik, hogy mintha kp-ben lett volna kifizetve, és a cég házipénztárából könyvelik ki, de ehhez már nem igazán értek, kérdezd meg a könyvelőtöket és úgy csináljátok ahogy ő mondja.
-
Ezért is, illetve a voip - általam tapasztalt - általános megbízhatatlansága és minőségproblémái miatt váltottam korlátlan csomagra. Sajnos nekem nem volt igazi alternatíva.
Az acc-om és az egyenlegem megmarad, nemzetközi hívásokhoz jó lesz, de itthon nem használom többet. -
-
válasz
whbear #15010 üzenetére
Nem értem a srácot. Kérdezett, válaszoltak neki. Kikerült, hogy a válaszok nem jók, mert neki azok a megoldások nem felelnek meg, drágák. Oké nézzünk alternatív dolgokat az ő igénye szerint. De nála ha azt mondod, hogy az ő igénye, az már személyeskedés.
Szerintem arról senki sem tehet, hogy neki semmilyen megoldás nem volt jó. Ezért megsértődni nekem kicsit furcsa, de ha lelépett akkor most mi aztán nagyon meg vagyunk büntetve, egy gonddal kevesebb. -
válasz
szundybence #14994 üzenetére
Szerinted minden személyeskedés, ami neked szól? Kiderült, hogy havi 10-11 Ft sok neked, ennél itt nem nagyon tudtunk neked feltöltős + mobil (nowifi) + voip vonalon ötletelni, ergo következtetés, neked a telefonálás drága.
Ezért kell alternatív dolgokat kitalálni. Pl lehet valami olyasmi, hogy skype / viber mind a két telefonon, ennek az a feltétele, hogy a hívott telefonján is legyen viber / skype, illetve voip képes csomagja legyen. Ennél jobbat nem tudunk szerintem kisakkozni. Innen csak a nem-telefonálás van.
-
válasz
szundybence #14991 üzenetére
Úgy látom, legrosszabb esetben is 11 Ft / perc. Ha ennyiért neked sok, akkor tényleg csak azt tudom mondani, hogy ne telefonálj. Küldj emailt, használj messengert, beszélj a másikkal személyesen, üzenj ismerősön keresztül - 0 ft-os megoldás nincs igazán.
-
Nem értem én se. Ha a srác logikájával számolom, akkor is 990/133, nincs 8 Ft. Hozzá legyen 3 Ft a voip, 11 Ft. Mondjuk az én egyik számomon 7 gigás, a másikon 500 megás nem van. Szerintem ez utóbbi is bőven elég voipra, hozzátéve hogy valószínű wifi is van.
Plusz mint ismert, a csomagban foglalt net elfogyasztása után, belassított nettel is megy.
Szóval nagyon nem jön ez össze nálam, de ha tök őszinte akarok lenni, akkor egy kicsit filléreskedésnek is érzem ezt a "hogy lehet koppintásra a legolcsóban kifűrészelni a filléreket a voioból" ilyen havi 990 Ft-os tételekkel. -
válasz
szundybence #14982 üzenetére
Sok ilyen voip (kodektől függően) belassított nettel is szokott menni.
-
válasz
szundybence #14951 üzenetére
A hanstel.hu oldalon nézd meg, melyikkel hogy jönnél ki, szerintem tök jó oldal.
-
válasz
instantwater #14801 üzenetére
Mintha a felhasználási feltételekben kifejezetten tiltaná a vodafone, hogy telefonon kívül ilyen eszközben legyen használva redes sim.
-
válasz
Arolotifar #14763 üzenetére
Akkor ki regisztrálna, és tolná bele a pénzét éppen most?
-
válasz
KurtCobain #14731 üzenetére
Köszi, sejtettem, de nem voltam biztos. Mivel a mobilevoip automatikusan beazonosítja a felh.név alapján a szolgáltatót, ezért gondoltam, hogy gond lehet az ugyanaz felh.név.
-
Melyiket tartjátok minőségre jobbnak? Freevoipdeal vagy Voipyo?
-
válasz
Guszti #14717 üzenetére
Hú, 50k körül, köszi. Nézegetek majd még telefonokat.
Mobilevoip: ma minden hívás után fagyott. De a hívásnál nem volt gond. Igen, kiírta hogy 18 cent, hát ez van. Elmegy az egyenleg, meglátjuk mi lesz helyette. Vagy megy tovább, még mindig jó. És nekem a kényelmi dolgaik is jók (saját szám kijelzése).
-
Köszi srácok, egyelőre egyik sem megoldás.
A gigaset azért nem, mert fizikailag máshol van a vezetékes telefon kanóc és az Ethernet kanóc. Így az is mindegy, hogy maga a telefon hordozható.
Az elektromos hálózat használata azért nem, mert nem egy áramkör a két helyiség.
Wifi repeater, szerintem megnövelné a már így is határeset lagot. Mellesleg minek, ha létezik wifis voip telefon (létezik?).
Tehát továbbra is egy olyan wifi telefon lenne a megoldás, amiben van hagyományos vezetékes telefonnak bemenet.
-
válasz
Arolotifar #14687 üzenetére
Ez árban teljesen jó lenne. Wifi van benne, vagy ethernet?
Rájöttem, hogy mindenképpen wifis kell, mert az én irodámban van a vezetékes telefon kábele, és 2-vel arrébb a router, mindenképpen kábelezni kellene, hogy a két kábel egy helyen legyen, azt meg nem akarok, így csak a wifi az opció.
-
Alapvetően nem olyan vészes, mert 2 szobával arrébb van a router, és legfeljebb bedugom ott az asztali részét, és a kagylót meg viszem magammal (ha hordozható). Csak a wifi eggyel jobb lenne. A lag-hoz feleslegesen nem akarok hozzáadni, nem tudom a wifi, illetve az AP ezen mennyit ront.
-
válasz
Siriusb #14682 üzenetére
Ne is mondd +1, nekem hivatásomnál fogva kötelező bent lenni a telefonkönyvben.
Kapom is a kihagyhatatlan ajánlatokat az ügynököktől...
Lenne egy nagyon fontos (jó, nekem fontos
) kérdésem.
Létezik-e olyan asztali telefon, ami sima normál vezetékes ÉS voip telefon egyben? Azaz bedugom egyszer a rendes vezetékes telefon vezetékét, és wifin keresztül rákapcsolódok a routerre, és voipon is tudok telefonálni meg normál vezetékesen is. (Az, hogy a voip matériát ethernet vezetéken kapja, az egyelőre nem megoldható, csak wifi.)
-
válasz
instantwater #14677 üzenetére
"Megoldas: Cegesmobil, munkaidon kivul kikapcsolva/hangpostara iranyitva."
Ez jó megoldás lenne, nekem is így van, de hidd el, nem működik. Elvárják, ha van mobilod, hogy fel tudjanak hívni. Esetleg ez a "céges mobilt kikapcsolom munkaidő után" dolog működik egy alkalmazott esetén, már amíg a főnöke eltűri
de ha te vagy a vállalkozó és jónak kell lenni az ügyfeleknél, akkor elvárják, hogy a szabadidődben is felhívhassanak.
Ez szerintem kultúra kérdése, hogy hajnali fél 5-kor, illetve este fél 10-kor nem intézzük a nem halaszthatatlan hívásokat (amik nap közben és másnap is intézhetőek lennének). Mindkét időpont személyes tapasztalat. -
válasz
instantwater #14673 üzenetére
Hm, én nem biztos hogy fel lennék annyira háborodva, ha nálunk bevezetnék. Nem várná el mindenki, hogy visszahívjam, ez már egy nagy nyereség lenne. A másik nyereség az lenne (lehet, hogy őskövület vagyok), hogy a mobiltelefon arra lenne használva, amire szerintem való: ha halaszthatatlan ügyben irodán kívül el kell érni, akkor meg tudjuk beszélni, de nem tartanának fel 30-40 perces csevegésekre feleslegesen úgy, hogy a végén már nyolcadszor mondom el, hogy igen, tehát akkor ahogy megbeszéltük, küldöm emailben amit kért... Mert illetlenség lenne a saját költségemre feltartani feleslegesen. Valakit munka ügyben akkor hívjunk, ha bent van a kib..ott irodájában, és dolgozik. Nem akkor, amikor nincs bent, mert valószínű azért nincs bent, mert éppen nem dolgozik, de a hívó fél szerint dolgoznia kellene... Szóval ha ez megszűnne, akkor az már egy fél felszabadulás lenne. Pech, hogy kellene havi párszáz* Ft-ot áldozni egy vezetékes előfizetésre minden lakásban, minden munkatársnak a munkahelyen (ez utóbbi úgyis van). A vezetékesek meg jellemzően (telekom, digi, upc) már úgyis vagy ingyen, vagy valami voippal is verhetetlen szánalmas percdíjért beszélnek egymás között. Én felszabadulnék, ha abbahagynák a mobilon való félórás háborgatásomat.
*nekem a diginél havi 200 Ft-ért van vonalas előfizetésem, nem hiszem, hogy ez kibírhatatlan lenne. Más szolgáltató, meg ha rendel az ember kábeltelefont, olcsóbban adja összességében a 2 (vagy 3) szolgáltatást, mintha kábeltelefon nélkül rendelne az ember, szóval szerintem ez járható út lenne.
Amiért viszont írni akartam: az elmúlt időszakban (BC-t használok) teljesen felhagytam a SIP hívással, és csak és kizárólag Mobilevoipot használok BC voip hívásra. Amióta erre a modellre álltam át, egyáltalán semmilyen minőségi probléma nincs a hívásaimmal. Lehet, hogy a SIP szerverük nem 100%-os, de így mobilevoipon keresztül teljesen hibátlan. Kár, hogy erre nem korábban jöttem rá, azóta sokkal többet használom a szolgáltatást.
-
-
válasz
joelke HU #14535 üzenetére
Azt hiszem én is letelefonálom a bc egyenlegem és addigra pont letelik a mostani hűség, és akkor egy korlátlan csomag.
Külföldi hívásra esetleg használok majd voipot eseti jelleggel.Instantwater: van igazság abban amit írsz, gyakorlatilag 80%-ban vezetékes telefon hívásra használom a voipot.
-
válasz
MaCS_70 #14489 üzenetére
Na, az off hsz-ek voltak a legjobbak.
Nem tudok jobbakat, csak két érdekes tévhitet a mobiltelefon világából:1. Kollégánk elutazott Ázsiába, 2000-es évek eleje. Vitte a mobilt, egyszer egy másik kollégánk beszélt vele, majd ez az utóbbi kolléga álmélkodva újságolta, hogy milyen nagy a hatótávolsága ennek a rádiótelefonnak (mentségére szolgáljon, 60 valahány éves volt).
2. Annak idején kezdő mobilosként (90-es évek vége) rendszeres és fárasztó problémám volt, hogy a mobiltelefont nem ismerők körében rendszeresen elmagyarázzam, hogy attól hogy új készüléket vettem, a számom ugyanaz marad (ez már a GSM korszak volt). Mikor mutatom az új mobilom, és mondják, hogy majd adjam meg annak is a számát, és nem értette az emberek 90%-a, hogy hogy lehet annak ugyanaz a száma.
3. Ezek persze tudatlanságból, hozzá nem értésből fakadó dolgok voltak, nyilván én is ugyanilyen bakikat vétek más területen, tehát a fenti emberekkel semmi bajom. Azonban. A legidegesítőbbek viszont a 90-es évek végi, 2000-es évek eleji westeles ismerősök voltak, akik "3-másodperceztek". Azaz, ekkor volt még a westelnek az a szolgáltatása, hogy a 3 mp-nél rövidebb hívásokat nem számolja a rendszer (az elején állítólag 6 mp volt, arra én már nem emlékszem). Nos az ismerőseim közül sokan úgy telefonáltak, hogy 3 mp-ben elhadarták gyorsan a mondanivalójukat, és letették. És várták a vissza-3-mp-ezést. Valami kegyetlen módon idegesített.
-
Ma megint volt jópár Browsercalls / Mobilevoip hívásom Telekom LTE-n keresztül, nagyon jó volt a hang és a lagmentesség is, GSM hívás szintű volt minden.
Egy valami viszont lényeges problémának tűnik: ha bejön egy normál telefonhívás a telefonra mobilevoip hívás közben, akkor a hívás miatt a telefon átvált LTE-ről 3G-re, és a hívás emiatt szinte azonnal megszakad. Ezért is, és felhasználóbarát okokból is jó lenne egy olyan opció, vagy megoldás, hogy mobilevoip hívás közben a telefon nyomja ki, utasítsa el a bejövő hívást (ezáltal adna azonnal egy foglalt jelzést a hívónak). Bár lehet, sőt biztos, hogy a hívás akkor is megszakadna (én is kinyomtam a bejövőt, és megszakadt). Erre kéne valamit kitalálni, mert ha minden bejövőnél megszakad, akkor az probléma.
-
válasz
Stanlee #14359 üzenetére
Értem, azt hogy főleg külföldre való hívás, azt nem vettem számításba.
Nekem is ott jött a képbe először a voip, mikor egy angliai ügyfelemet kellett néha hívni.
Érdekes egyébként, hogy ő már akkor élből mondta, hogy nyugodtan tegyük le, majd visszahív, mert valami nevetséges fillérekért hív Magyarországra, akkor nagyon csodálkoztam, de aztán láttam mikor a BC még az a 40 fillér volt mobilra, hogy tényleg van ilyen. -
-
válasz
lugosi #14216 üzenetére
Na, vagy ez nem olyan egyszerű - nem lehet az oldalra regelni. Nincs a play store-ban alkalmazás hozzá. Azaz van, a videókhoz, a magazinokhoz és a könyvekhez van letölthető op3ndott alkalmazás, de a voiphoz nincs. Ehhez úgy néz ki, hogy tesco divájsz kell.
Vicces amúgy, nem láttam még ilyet, az op3ndott books-nak 1 (egy darab) letöltése volt eddig a store-ból, a filmes appnak 10 darab. -
válasz
instantwater #14131 üzenetére
Egy fórumtárs kérdésére azt is megnéztem hogy mekkora adatfogyasztás volt, hogy meglegyen a kollektív okosságban beírom ide is. Lte hálón 1 perc 38 mp, 760 kbyte, browsercalls és mobilevoip.
-
Nemrégen lte-képes telefonom lett. Voipozni szinte kizárólag wifin szoktam. Ma viszont volt egy hívásom, aminél vezetékes számot kellett hívni, és hát fájt volna közel 40 Ft-ért percenként a 30 vagy 40 fillér helyett, úgy nézett ki hogy hosszabb lesz. Így arra gondoltam hogy megpróbálom mobilhálózaton a voip hívást még akkor is, ha ezzel korábban a lag miatt negatív tapasztalataim voltak. Kár volt tőle tartani, lte hálózaton GSM hívás minőségű volt a beszélgetés, és teljesen lagmentes volt.
Browsercalls volt a szolgáltató és mobilevoip-pal bonyolítottam le a hívást (Telekom lte háló). Ki fogom próbálni mobilszám felhívásával is, mert ez így már több mint használhatónak tűnik. -
Én utóbbi időben eléggé panaszkodtam a browsercalls minőségére. Utóbbi időben viszont SIP hívásként indítottam (a telefon beállításai között felvettem mint SIP fiókot). Ma viszont volt néhány hívásom, amit a mobilevoip-ból indítottam, és észrevehetően sokkal jobb volt a minőség. Szinte gsm hívás szintű, esetleg egy kis laggal, de sokkal jobb mint a sima SIP hívás.
-
válasz
Dluinet #13915 üzenetére
Ez a táblázat szerintem fake. Vagy valaki állatira elírt vagy félreértett valamit.
Amellett hogy megfogalmazásban problémák vannak vele (sms esetén nem az van írva, hogy az 50 db ingyenesen felül, aminek értelme lenne, hanem 50 db az ingyenesen felül), el lett tévesztve a Telekom díjszabás, a táblázat szerint a saját hálózatán belül a legdrágább, Vodafone irányba a legolcsóbb...
Azon felül azt már meg sem említem, hogy ezek az árak irreálisak. Így városi legendának, egy voip topikba dühöngeni valók, de aki komolyan veszi, magára vessen.Na de meg is van, csak a cikket is el kéne hozzá olvasni, nem csak a képeket nézni a cikkben.
"a Vodafone minden egyes percen 0,15, minden SMS-en pedig 3 forint veszteséget kénytelen elkönyvelni az állami ügyfelek forgalma után, lévén, hogy a megajánlott árai a beszéd és az SMS esetében alacsonyabbak a költségeinél. Egyrészt a percdíj mélyen a hívásvégződtetési díjak alatt van (ezt fizeti egyik szolgáltató a másiknak, ha az ügyfél másik szolgáltató előfizetőjét hívja), másrészt csak a telefonadó két forint percenként, s erre még jut cirka egy forint egyéb költség is. Igaz, a telefonadóra plafon is érvényes, méghozzá 2500 forint. Nagy valószínűséggel ilyen árak mellett szinte minden előfizető eléri azt a forgalmat, amelynél ez a sapka életbe lép. Az árakat nézve egyébként okkal merül fel a kérdés, mindhárom szolgáltató esetében: veszteségesen nyújtják-e szolgáltatásaikat az állami szektornak? S ha igen, mely ügyfélkörrel fizettetik ezt meg?"
Szóval akkor közelítsd meg még egyszer, hogy ez így már nyereséges is.
-
válasz
Siriusb #13879 üzenetére
Láttam, hogy beírtál egy kérdést, hogy megéri-e megvenni a 8 eurós kodeket. Úgy láttam, arra konkrét válasz nem érkezett, a másik kodekekre érkezett észrevétel.
Nem találom, hogy megírták volna, hogy azzal jobb lenne a hang.
Azzal mi a baj, hogy 8 eurót hosszabb idő alatt beszélek le? Illetve, úgy egyáltalán, mi a baj a hozzászólásommal? -
Belelkesítettetek ezzel a zoiperrel, aztán amikor hozzá akarom adni a fiókot, előhozza azt, hogy filter providers, és töltené be a voip szolgáltatókat, némi tekerés után bead egy network communication error-t (wifin vagyok), és kész.
Hát nem kezdődik túl jól az ismerkedés, az biztos.
Ja meg az in app purchase-nál látom, hogy 8 euró lenne valami kodek, amitől jobb lesz a hang? Hááááát már bocs, de 8 eurót voipon kb egy év alatt se beszélek le 30 fillérjével, azt hiszem ezt nekem elárazták egy kicsit.KTU: köszi, közben be is jött, látom hogy manual-t kell nyomni, mert az automatikus csak 4 félét tud, igaz ephone-t is.
-
válasz
instantwater #13818 üzenetére
Külföldre is alacsonyak a percdíjak, és a vezetékes sokkal olcsóbb. Azon kívül az egymás közötti hívás ugye ingyenes, illetve az üzenet is.
Még mindig a minőségére lennék kíváncsi
Az árát eddig is el tudtam olvasni.
-
válasz
instantwater #13816 üzenetére
Nem az ára érdekelne, hanem a minősége.
-
Viber out-ról mi a véleményetek? Minőségre, lag-ra milyen?
-
Átírtam ugye a sip.browsercalls.com-ot voipblazer-re. Kíváncsi voltam mi lesz a minőség. Ma próbáltam, hát, azt mondom hogy 1 fokkal jobb, de számomra még mindig gyenge. Ezt nem tudnám nap mint nap használni. Tényleg leforgalmazom az egyenlegem, aztán keresek egy drágább, de jobb megoldást. Érdekes, régen a BC is jó volt. Ha most ez a minőség a jobb, akkor a BC-re már annyira nem is vagyok kíváncsi.
-
válasz
Arolotifar #13750 üzenetére
Én már ott tartok a bc-vel, hogy leforgalmazom az egyenlegem, és váltok egy drágább, de jobb minőségű megoldásra.
-
válasz
Arolotifar #13746 üzenetére
Ha jól veszem ki, még mindig a browsercalls-ról van szó, ma több hívásom is volt velük, a pocsék enyhe kifejezés. Ennyire lagos hívásom még nem volt, mióta voipozok szerintem. Több másodperc. Hozzáteszem, hogy egy Sony Z3-ról hívtam wifin keresztül, szóval a hardver se volt gyenge és a 200 megabites vezetékes netem se satnya, minden adott volt hogy jó legyen, de nagyon rossz volt. A minőség is, a lag is.
Múltkor írtam, hogy volt egy mobilhálózaton (igaz LTE) lebonyolított skype-to-skype hívásom, na az olyan volt, mintha normál gsm hívás lett volna. Ez olyan volt, mintha walkie-talkie-znánk. -
-
válasz
joelke HU #13676 üzenetére
Az a baj, hogy én céges dolgokra is használnám, aminél akár akkor is idegesítő lenne, ha csak minden második hívást bontanának 20 percnél - amit értenék az ingyenesnél, de felháborodnék rajta, ha fizetek érte. A teljes hívásért, a 21. percért is.
Na majd kísérletezek ezzel a szolgáltatóval azért. -
Ha nem nagy kérés, nem lehetne kiegészíteni a topiknyitót azzal, hogy az egyes VOIP megoldások mekkora adatfelhasználással járnak percenként?
Elkezdtem keresgélni, de nem sokra jutottam, a Skype esetében találtam meg, hogy mobilról indítva vezetékes vagy mobil hívást Skypeon (vagyis skypeout) az 3-4 mega percenként ha minden igaz. Számítógépről kifelé állítólag jóval kevesebb.
Nem lehetne ezzel dúsítani a kollektív okosságot? Valaki aki tudja a többi VOIP megoldás adatfogyasztását?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest