- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Na, most overclockoltam egy zalman f2-est 3680 rpm-re :D Durva a hangja.
-
Esmein
nagyúr
a sorbakötés sikerült, ha kiszámolom, gyakorlatilag duplázódott rajta minden, mert 2k ohm helyett vagy 800 maradt csak neki.
-
Zeck
aktív tag
Kondival is lehet emelni a feszt, ami ugyan nem lesz stabil (a feltöltődés miatt) de az a motornak meg a ventinek tökmind1, viszont ha jól sikerül az emelés a motor ugyanúgy elfüstölhet mint az ellenállásos megoldásnál.
-
vottokar
senior tag
-
vottokar
senior tag
A Hobby Elektronika nevezetű újság 1995-1998 közötti egyik számában (bocs pontosan nem tudom melyikben, ex munkahelyemre járt akkoriban és ott olvastam), megvan ezeknek a ventiknek a belső felépítése és működési leírása.
Az a négylábú akármi egy hall jeladó, az IC ennek alapján számolja ki a tekercsekre kapcsolandó áram időbeli pozícióját. A dióda valószinűleg csak a tápfesz fordított rákapcsolásától védi meg a vezérlő elektronikát. A két db ellenállás állíthatja be a két tekercs áramát. Ha ezt csökkented más ellenállás párhuzamos kapcsolásával, a tekercsek nagyobb áramot kapnak. Ezt vagy elbírják a tekercsek és az IC, vagy....
Mondjuk ez nem százszázalékig biztos, de elég valószínű. Anno a fordulatszám érzékelőjel kivezetése miatt szórakoztam a dologgal, onnan dereng még valami. Szerintem akkor jársz a legjobban, ha veszel egy nagyobb fordulatszámút, ezt meg eladod vagy felhasználod máshova. -
Esmein
nagyúr
Elkészült a venti és fúj mint a barom, hogy gyorsabb e nemtom, de nagyon gizdan nez ki :D
-
Esmein
nagyúr
válasz
agrarfiatal #22 üzenetére
parhuzamosan kötöttem az egyikkel egy 1k a másikkal egy 0,5k ohmos ellenallast igy a 675bol lett 403 ill 2xx.. a venti jobban fuj szerintem de nem tudom bebizonyitani hogy tényleg gyorsabb is
szerintem gyorsabb, mert ha megállitom azonnal ujraindul mig alapon ezt nem tette. -
LukE
veterán
válasz
agrarfiatal #20 üzenetére
ha valami csak diódával(kkal) egyenirányított feszültségre raksz egy kondit, akkot az nem nem ártalmas, de a tápból kijövő elég stabil egyenáramnak szerintem olyan mind1.
Esm: az a Zalman pörög mint a hülye alapból, talán még neked is elég gyorsan:) -
Esmein
nagyúr
egy regi tapbol kioperálok egy 890 ohmos ellenállást és párhuzamosan kötöm. meglátom mi lesz belőle
-
Mosqu!to
addikt
ne itt offoljunk a cuccaimmal kapcs. nézzetek be a topicomban, ott a helye ennek(gyk.: aláírásomban van a cím...)
-
LukE
veterán
válasz
agrarfiatal #10 üzenetére
ilyet ne mondj légyszives. Lehet ügyeskedni mondjuk egy feltöltött bazi nagy kondival, de akkorse.
Esmein: ha van kb 1300 pénzed, akkor [L]http://pixel.hu/[/L] ZM-F2 alapon elég dúrva, ellenállással közel elviselhető, 4 volton már jó:) -
Esmein
nagyúr
Tudja vki a replusz képletet ?
Párhuzamos kapcsoláshoz :D
Edit: Megvan
r1*r2/(r1+r2)
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Mosquito benézhetne!
Vagy a mailjaira ránézhetne!
:((( -
Esmein
nagyúr
válasz
agrarfiatal #10 üzenetére
namármsot találtam benne ezt azt.
2 db 675 ohmos smd ellenállás.
1 db ic, 6407A 1C78 ( fogalmam nincs mire kell)
egy negylabu akarmi aminek a kozepen van egy kiemelkedo kor
1 db dióda
Ha párhuzamosan kötök az ellenállással egy másik ellenállást, akkor a rajtuk átfolyó áram megnő ergo több feszültséget kapnak a tekercsek ergo gyorsabb lesz a ventillátor. Ki kellene találnom még azonban mi az a kis négylábú, aminek a lábai közt 295 ohm van és az ic. -
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #8 üzenetére
Kizárólagosan csak a titan kék ledes érdekel!!!!
-
Esmein
nagyúr
LOL, egyelore szét se tudom szedni a ventit ....
-
Esmein
nagyúr
Namármost, az volna a kérdésem, hogy lehet e ventillátor fordulatszámát emelni a benne található alkatrészek valamelyikének (ellenállás) cseréjével. Ha van benne ilyen akkor vele párhuzamosan kötött másik ellenállással megoldható e ?
Van egy Vantec stealth ventim kb 20 dB semmi hangja nincs, viszont még 5 db 35 dB-es venti van mellette úgyhogyx nyugodtan mehetne 1750 helyett vmi emberibb fordulatszámon pl 3000.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest