Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz JJános #6438 üzenetére

    Nézd, ők a legnagyobb keresztény felekezet, ők állították össze a Bibliát és nekem úgy tanították, hogy azt az egyházat maga Jézus alapította. Azért ezek elég súlyos érvek ahhoz, hogy legalább figyelembe vegyük a véleményüket, nem?
    A "ne csinálj faragott képet" pedig a bálványok imádását tiltja. Azt hiszem, a dekorációs célból készített szobrok és a bálványimádás között azért van különbség, nem?

    (#6437) Dalai Láma
    A hozzászólásod után JJános leírta, hogy nem mindenki osztja a te véleményedet, ami a józan észt előbbre helyezi a szöveg szó szerinti értelmezésénél.

    Az evolúció nem mond semmit arról, hogy az ember különleges-e, vagy sem. Arról sem beszél, hogy a levelibéka különleges-e, vagy sem. Az ember sok szempontból különleges, te is tudnál ezernyi példát felhozni. De ezt nem az evolúció elmélet hivatott tárgyalni.
    Az evolúció pontosan azt mondja, hogy nem vagyunk különlegesek, fajunk ugyanúgy evolúció során alakult ki, mint más fajok. Igen, az evolúció szerint egyik faj sincs kitüntetett szerepben, még mi sem. Ez mond ellent a bibliai teremtéstörténettel, ezért támadják bizonyos vallásos emberek ezt az elméletet. Amúgy persze, hogy különlegesek vagyunk olyan szempontból, hogy mi vagyunk a legsikeresebb faj a Földön.

Új hozzászólás Aktív témák