Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz kymco #3515 üzenetére

    "Nem tudom hány éves lehetsz, de a "bátorságod" alapján nem túl sok gyakorlati tapasztalattal rendelkezel, de ez végül is mindegy. De szállj már arról le, hogy amit te mondasz, az korrekt, igaz, biztos lábakon áll, még normális érvek, vagy meggyőző háttértudást akár csak fellebbentő gondolatok nélkül is."

    Igazán? Mutasd meg hogy hol téves az amit felhozok a tudomány oldalán. Vagy hol logikátlan az amit mondok. Ha bemutattad volna hogy hol nem korrekt, akkor reagálhattam volna, de így érvek nélkül nem etikus engem ledegradálni.

    Ilyeneket jelentesz ki:
    "mikor szvsz alapokkal is baj van, mikor tám,adsz valamit... pld a vallást, a kereszténységet."
    Hol az idézet, ellenérv? Csak mondogatod ezt és degradálni próbálsz, ez pedig nem válasz.

    A gondoskodás terén csak folytatod az előző dumádat, annyi különbséggel hogy hozzáteszed nekem fogalmam sincs a témáról. Ráadásul rámutattam hogy nem tudnád felsorolni hogy miféle módon lenne Isten által jobb az etióp gyerekeknek(szűk példánál maradva). Ott nincs olyan szituáció mint az alkoholista fiúnál akiről meséltél, ott nincs lelki megnyugtatás mint a Te esetedben amikor otthagyott az exfeleséged. Itt csak a látható segítség érne valamit, de az pedig nincs. De én nem is csak erről beszéltem, hanem főleg arra mutattam rá hogy amikről Te beszélsz Isteni gondoskodás alatt azok mind nagyon kétségesen értelmezhető dolgok. Te mivel nyilvánvalóan hiszel benne ezért úgy értelmezed, de mint mondtam egy nem hívő soha nem értelmezné Isteni gondoskodásnak, mert ő nem magyarázza be magának kényszeresen hogy ez az, pedig ő is tudja hogy akár lehetne is egy Isten és lehet hogy ő segít neki. De érdekes módon nem hisz ilyesmit, és nem akarja tagadni Isten létét, csak ő nem elfogult és ezért észreveszi a valóság reális arcát. Ez a gondoskodó Istenben való, hit számomra a babonák szintjén van. Ők azok akik olyanban vesznek észre összefüggéseket ahol valójában egyáltalán nincs. Szerintem a történelem kegyetlen eseménysora túl sok bizonyíték arra hogy nincs gondoskodó Isten. Persze biztos kényelmes benne hinni, és ha már valaki úgy hisz benne mint Te akkor, hinni sem kell benne többé, mert minden esemény mögé odagondolja azt amiben hisz, ezáltal megerősítést nyer hite és már teljesen stabil alapokon áll.

    Ezzel most csak elmondtam neked pongyolán én hogyan látom most itt a dolgokat, nem kívánom folytatni a vitát, mert nem olyan módon válaszolsz ahogy azt folytatni lehetne, látható hogy egyre inkább degradálni próbálod személyemet ellenérvelés helyett, és nem vagy hajlandó azon a racionális elméleti síkon gondolkodni amelyiken ilyen esetben kéne. Túl erős az elfogultságod és nem tudsz elvonatkoztatva vitatkozni ezen témák legtöbbjéről, ez fontos lenne hogy élhessen a vita hiszen én így nem ugyanazokat az alapfeltevéseket fogadom el mint Te. Például számomra a Bibliából bemutatva hogy Isten ilyen meg ilyen, így és így viselkedik, nem hiteles érv arra amikor meg kéne vitatni például a gondoskodó Isten személyiségét. Körülbelül úgy kéne megpróbálnod vitatkozni és bizonyítani vagy bemutatni az egyes témákat mint egy ateista, ez alatt azt értem hogy azokból az alapfeltevésekből kiindulva amiket egy ateista is elfogad. Amúgy erre már utaltam régebben is Aquinói Szent Tamással, de nem hitted el nekem hogy ebbe a hibába esel. De mindegy most már, hagyjuk egyelőre a témát szerintem.

    Üdv.

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák