Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz zoltanz #3449 üzenetére

    Most ezzel mit akarsz mondani? Ez a magyar wikis összegzés:"A klinikai halál állapotában az életjelenségek (keringés, légzés, agyműködés) átmenetileg szünetelnek" Nyilvánvalóan pontatlan, hiszen más oldalakon, például más nyelvek wikijein nincs szó az agyműködés szüneteléséről a klinikai halál definíciójában.
    40perces klinikai halál után nincs visszatérés, valami másról lehetett ott szó amiről beszélsz, hol a link az esetről?
    Amit linkelsz a magyar encikben, ott írnak iylet: "A szervezet legérzékenyebb része, az agy álta­lá­ban négy percig bírja ki oxigén nélkül". Ez nagyon pontatlan és ezért így hülyeség. Én nem vagyok orvos de az agysejtek köztudottan 1percen belül elpusztulnak amennyiben nincs véráramlás, a 4perc az a vízalatti fuldoklásnál lehet reális ahol még eleinte oxigén dús valamennyire a véred és kering. De mint mondtam én is csak laikus vagyok a témában, nem vagyok orvos/biológus, de ez így tűnik értelmesnek.
    De szerintem hagyjuk a témát, mindenesetre remélem beláttad hogy nem volt még olyan hogy súlyos agyi károsodás után(amikor már tényleg csak a lélek gondolkodhatna) valaki beszámolt volna bármiről is, ugyanis az agyhalál az a valódi halál.

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák