Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 1 among many

    tag

    Üdv!

    Eddig hibátlan, kicsit több, mint 2 éves XFX Core Edition Pro 550W szombat este elkezdett ütemes kattogó hangot adni a gép bekapcsolása után. Elsőre azt gondoltam, hogy valami bekerült, belóg a venti útjába, de nem. Pár másodpercre lefogva a ventit továbbra is hallatszott. (A házban lévő többi ventit is ellenőriztük, nem azok csinálják.) Terhelés hatására kattogás üteme jelentősen felgyorsult, ingadozott.

    Talán 10-20 percet mehetett így a gép, amíg kerestük a zaj forrását meg a ventiket ellenőriztük és kipróbáltuk, h terhelés (3D-s játék) alatt hogy változik.

    Mivel attól tartottunk, hogy akár valahol ütemesen átütő szikra hangját is hallhatjuk, inkább elzártuk. Tegnap gondoltam, h kiszerelem a tápot további vizsgálódás okán, de kíváncsiságból azért elindítottam a gépet előtte, és a zaj már nem volt hallható! Előző nap 2-3 alkalommal újraindítottuk a gépet, akkor ettől semmi nem változott, még a biosz alatt is hallatszott. Ma semmi.

    Kipróbáltam, terhelés alatt sem jött elő. Ami remek, csak nem tudom tegnap mitől volt ez.

    A gép azóta jó pár órája megy gond nélkül. Terhelve komolyabban pár percet volt, inkább csak böngésző ment rajta.

    Egy Asus H77 alaplap van a gépben, asszem egy P8H77-V egy i3 3220 procival + gyári hűtő, 2x4 giga ram, Asus gtx 460 768mb vidkari, 1 WD vinyó és egy Kingston ssd, egy dvd lassan csak dísznek, meg egy 9 centis venti a ház hátuljában.

    Kérdés, hogy szerintetek mi okozhatta ezt a jelenséget, mennyire para?

Új hozzászólás Aktív témák