- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cyberslider
őstag
Köszönöm a válaszod, sokat segítettél.
Az utp/ftp cat5e-cat6 vonalon tisztult a kép olymódon, hogy találtam egy jó cáfolós pdf-et: [link] érdemes átnézni...
Végül sima cat5e kábel lesz (tömör réz - ez fontosabb..), hozzá illő Sedna cat5e fali aljzattal. Cat6-nak semmi előnye, akkor már cat6a kéne minimum, hozzáillő szerelvényekkel, ugye.. kérdés minek..
Coax fronton viszont megfogadtam tanácsod, kihúztam a fali aljzatot, Sedna rj45-ös adapter lesz mindenhol + Keystone F modul. Ennél egyszerűbb nem is lehet.
-
Cyberslider
őstag
válasz
Cyberslider #568 üzenetére
Na anyiban tisztul a kép, hogy fali (tömör) kábel lesz, mivel az ugye oda való... és a fali dugaljal az úgy szép kerek egész.. Mostmár csak azon dilemmázom, hogy utp, vagy ftp legyen, szükséges-e otthoni környezetben az ftp..
-
Cyberslider
őstag
Sziasztok!
Villanyosok húznák az UTP-t a falban gégecsőben a leendő internet/iptv-nek. Minden szobába megy majd kettő (iptv+net) ide CAT6 FTP kábelekre gondoltam..Én.. nem úgy mint a szakik (cat5)
Lenne kérdésem ezzel kapcsolatban, mert azt beszéltük meg, hogy én szerzem be a kábelt...
Első: tömör legyen a kábel, vagy sodort? Mármint a réz értelemszerűen
Mert sodortal dolgoztam már, sőt csak azzal, de valaki azt mondja a tömör jobb, mert erősebb.. hát nem tudom...?
Másik, a fali aljzattal kapcsolatban a villanyos azt mondja, hogy az első amit a tévések csinálnak, hogy kiszerelik és odaadják hogy dobjam ki, mert sz*rok. Jobb, ha nem is teszek, vagy ez ilyen urban legend, és van jó minőségű fali aljzat? Javasolták a méteres ráhagyást a csatlakozóval, dehát hogy néz az ki.. viszont lehet "üzembiztosabb". (Ide kapcsolódik a tömör vs sodort kábel dolog, hogy mivel szerelik inkább ezeket az aljzatokat).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assetto Corsa EVO
- EAFC 25
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest