-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli133
addikt
Hali, amatőr kérdés, de rég volt kevés ramos gép a kezembe, de 2 giga ramhoz mehet nyugodtan a 64bites verzió ugye? Wines beidegződés hogy ott kevés lehet, de amennyire ismerem a rendszert itt nem kéne hogy gondot okozzon.
-
Zoli133
addikt
válasz
lev258 #21264 üzenetére
Közben kiderült, hogy a linkelt megoldás működik (config fájlt nem találja meg valmaiért de ez egy másik kérdés) csak valami bug miatt fekete a képernyő, terminál váltásra majd vissza lesz kép.
Amúgy meg nem a hétköznapokban tervezem így használni, egyéb terveim vannak ezzel. -
Zoli133
addikt
Üdv,
Tud valaki működő módszert 32bites (live) ubuntu indítására uefi-s gépen? (32bites tablet, csak uefi mód van)
[link] - itt volt egy efi-s grub ami amúgy nem vette be a configot, de megadva a linux/initrd párost se kapott életre (15.04-el próbálkoztam) -
Zoli133
addikt
válasz
lionhearted #18840 üzenetére
sajnos már nincs nálam az a gép.
A hiba, hogy a 'language-pack-hu' csomagot nem tudja telepíteni, mert a függősége a 'language-pack-hu-base' szerinte túl alacsony verziószámú. A legszebb benne, hogy jeleleg egyik sincs telepítve és egyiket sem engedi telepíteni, a kettő közül.
Amiket próbáltam: 'dpkg-reconfig locales', reinstall locale/angol nyelvi csomag/gnome-language-selector.
Próbáltam aptitude-al felrakni a csomagokat, ami felajánlotta ,hogy túlteszi magát a nehézségen, majd további hibaüzenet nélkül közölte, hogy nem telepített semmit.Átgondolva utólag, inkább olyan mintha az apt fejében lenne valami zavar., bát az update azt többségében helyrerakná tudtommal.
-
Zoli133
addikt
válasz
lionhearted #18835 üzenetére
Első kipróbált dolgok közt volt, nem segített.
-
Zoli133
addikt
Üdv,
Egy kis problémába ütköztem egy frissen telepített 14.04-el.
Angol ISo-t használtam, de a régió formátum miatt akartam telepíteni a magyar nyelvet hozzá.
A gnome-language-selector a végtelenségig mhomokórázik ha vele próbálom.
Próbáltam telepíteni terminálból a language-pack-hu illetve language-pack-hu-base csomagokat is, de ez nem sikerül, mert a base verziószáma szerinte kisebb mint amit a másik csomag elvárna.Valaki találkozott hasonlóval? google most nem a barátom..
-
Zoli133
addikt
válasz
Fritz Teufel #15991 üzenetére
Köszi, közben meglett, higy kell internet hozzáférés én meg nem állítottam be proxy-t...
-
Zoli133
addikt
Hali, lenne egy valószínű kellően kezdő problémám.
13.10-et használok most a gépemen, de van pár dolog ami miatt frissítenék 14.10-re. Mivel a beépített dist-upgrade már kétszer megszívatott, gondoltam bootolok 14.04 telepítővel és onnan is lehet a frissítést indítani. (Ez a módszer eddig talán stabilabbnak hatott).
A probléma, hogy az upgrade opció szürke és nem választható, kipróbáltam egy 12.04e-s gépen is, ott se választható a telepítés során. Erre van valami megoldás, hogy működjön? A manuális módszer menne (tudom, mim hol van mit kellene menteni, visszaállítani), de ez egyszerűbb. (azaz kevesebb aktív részvételt igényelne)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest