Keresés

Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz Vladi #13141 üzenetére

Végre összeállt a gép nagyszülőknél!

Tettem be egy 1Ghz-es P3-at, kernel sorba beírtam a "profile" -t, meg talán readahead is működik a háttérben a logoutos leírás alapján, de az gnome-os, ez itt meg lxde, de a dolgok végeredménye kellemesen gyors rendszer lett a P3 lehetőségeihez képest.

Tettem be a gépbe a TNT2 kártyát, meg beírtam az otthoni P3-al összehozott xorg.conf-ot, így VÉGRE VAN 1024*768, ellenben hiába van nv driver kiválasztva, valami gondja van:

papa@papa-desktop:~$ glxinfo
    name of display: :0.0
    X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
    Major opcode of failed request: 143 (GLX)
    Minor opcode of failed request: 14 (X_GLXGetVisualConfigs)
    Serial number of failed request: 9
    Current serial number in output stream: 9
    Locking assertion failure. Backtrace:
    #0 /usr/lib/libxcb-xlib.so.0 [0xb764e7c7]
    #1 /usr/lib/libxcb-xlib.so.0(xcb_xlib_lock+0x2e) [0xb764e96e]
    #2 /usr/lib/libX11.so.6 [0xb7df9619]
    #3 /usr/lib/libX11.so.6(XESetCloseDisplay+0x44) [0xb7ddb294]
    #4 /usr/lib/libGL.so.1 [0xb805bbc9]
    #5 /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6(exit+0x89) [0xb7ed5d69]
    #6 /usr/lib/libX11.so.6 [0xb7df1d4e]
    #7 /usr/lib/libX11.so.6(_XError+0x109) [0xb7df1ef9]
    #8 /usr/lib/libX11.so.6(_XReply+0x22e) [0xb7dfa46e]
    #9 /usr/lib/libGL.so.1 [0xb805ae26]

nv karival csak a 3D nem megy, SIS-est próbáltam, ott ugyanez a hiba volt mint amit másoltam, de scrollozáskor látszott, hogy nem használ vga-t, az nv karival meg igen.

Ami még kis problémám, az a fényképek nyomtatása, fényképezőből származó 21xy*21xy méretű (2mb) kép, amit a képnézegető átméretez A4 komplett méretére, annak a nyomtatása hosszú perceket vesz igénybe, mikor kiadom a másolás parancsot 2-3 másodpercig dolgozik a proci, aztán 2-6 percig semmi sem történik, majd aztán elkezd dolgozni a proci maxon néhány percig, ekkor jelenik meg a nyomtató ikonja a tálcán, és kezd el nyomtatni a nyomtató.
    Ellenben pll. weblapok, szöveg nyomtatása szinte azonnal elindul. Ez így normális?
    Jah és tintamennyíség ellenőrzésére van valami lehetőség? Csak drivert találtam hozzá, kieg programot nem. (canon pixma ip1800)

Valamint jó lenne még egy internet forgalom monitorozó progi az 1G-s korlát miatt...

Aktív témák