Új hozzászólás Aktív témák
-
Logic83
csendes tag
Jelenleg 10x300-ban hasznalom, eddig meg nem probaltam mi a vege. Hamarosan erkezik 2x2gb ram es akkor akarom tovabb huzni ha nem eleg a jateknak a 3ghz.
Amugy a max FSB-t hogy erdemes kitesztelni? Bealltitok egy alacsony szorzot(mondjuk a 10-et ami most is van) es ugy elkezdem tolni az FSB-t?
-
Logic83
csendes tag
válasz
darál0w #29652 üzenetére
Ok, koszonom.
Akkor mar csak azt nem ertem, hogy a tuning listakat nezve(amikor 4ghz kozelebe huzzak) a legtobb esetben az FSB nem olyan magas es a szorzo `nagy` (altalaban marad az alap 12.5). Vagy alacsonyabb FSB-vel magasabbra lehet huzni egy procit? (tehat pl lehet hogy 12.5x320=4000-et visz es 11x363=4000-et nem)
-
Logic83
csendes tag
Sziasztok,
Engem az erdekelne, hogy egy E5200-as procinal van-e kulonbseg ha 10x333-on fut vagy 12.5x266-on? Sok helyen olvasgattam mar. Volt ahol azt irtak minel nagyobb az FSB annal jobb, volt ahol azt hogy ugyanaz, mert mindketto 3333(szoval kicsit osszezavarodtam). Szoval akkor tokmindegy vagy sem?
Masik kerdesem, hogy erdemes a z FSBRAM aranyt 1:1-re allitani vagy minden fusson amennyin csak tud? (olyat is olvastam, hogy a memoria magasabb orajele eseten ha nem 1:1 az arany akkor a teljes rendszer lassabb)
Elore is koszi -
Logic83
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne mi nyújt nagyobb teljesítményt?
220Mhz*10 vagy 250MHz*9
Érdemes a szorzót piszkálni, vagy fölösleges?
Köszi -
Logic83
csendes tag
Sziasztok!
A proci FSB-t emelve a memória frekvenciája is szinkronban növekedik.
Egy szintet elérve a memória már nem bírja. Ekkor az FSB magas,a memória alapórajelen megy.
Kérdésem, hogy melyik nyújt nagyobb teljesítményt? Alacsonyabb CPU freki szinkronban a memóriával vagy a magasabb CPU alap memória frekivel? (Remélem érthető a kérdésem)
Próbáltam utánaolvasni, de továbbra sem tiszta számomra egyértelműen.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Google Pixel topik
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged