- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smells
tag
válasz
PofaJenö #43739 üzenetére
A táp nem halhatott meg, legalábbis nem teljesen, mert - és ezt nem pontosan írtam a fentebbi hsz.-emben - a gép elindul, a ventik pörögnek, csak a kép nem jön be.
A RAM az le lett tesztlve másik gépben, annak semmi baja, viszont a többi alkatrészt nem tudjuk letesztelni.
Az alaplapi debug led nem jelez számot, amikor bekapcsoljuk a gépet és nem jön be a kép, csak a ventik pörögnek.
A tép egy FSP Aurum Pro 1200W-os darab.
-
Smells
tag
válasz
CJ4567 #43731 üzenetére
Tito30, CJ4567, PofaJenö, korion: kösz a válaszokat, itt van további infó, ahogy kértétek.
alaplap: Foxconn A9DA-S
CPU: AMD Phenom II X6 1090T
cpu cooler: Cooler Master Hyper T4
VGA: Radeon R9 290X
És a teljes történet az, hogy ismerősöm konfigja volt ez és az AMD CCC-ben gondolta, hogy húz a procin 9%-ot, feszültséggel nem foglalkozott, meg olyan opció nem is volt abban az ablakban.
A húzás után nem volt stabil a gép, 1-2 indítás után már a windows sem töltött be és végül már egyáltalán nem is kapcsolt be a gép.
Több BIOS reset után sem reagált a gép, ezért gondoltuk, hogy az alaplap vagy a proci meghalt.Bár én sem vagyok tuningos, úgy éreztem, hogy 9% kevés ahhoz, hogy tönkretegyen bármit, főleg ilyen rövid használat után, ezért írtam ide, hogy megtudjam van-e köze az egésznek a húzáshoz vagy esetleg egybeesés történt, vagy valami, amiről nem tudunk.
kösz
-
Smells
tag
válasz
Tito30 #43727 üzenetére
Lehet az AMD Catalyst Conrol Centerben állítani a cpu-t is, ha olyan a procid meg az alaplapod (nyílván ha csak a vga kártyád amd-s, akkor csak azt fogod tudni állítani).
A kérdésem továbbra is az, hogy 9% húzás esetén az említett 3. lehetőség közül előfordulhat-e, hogy tönkremegy valamelyik hardver, vagy ennyitől nem mehet tönkre és legrosszabb esetben BIOS reset megoldja?
kösz
-
Smells
tag
Hali!
A tapasztaltabb tuningolókat szeretném kérdezni, hogy a lent felsorolt 3 lehetőség közül melyik a legvalószínűbb és van-e köztük olyan, amelyikre gyakorlatilag nincs esély?
Ha a windows-ban az AMD Catalyst Conrol Centerben a processzor tuning csúszkával húzok 9%-ot a processzoron akkor....
1. Működni fog stabilan a gép
2. Nem lesz stabil és terhelés alatt vagy spontán össze fog omlani, de legfeljebb egy BIOS resettel orvosolható, ha esetleg nem kapcsolna be többet a gép
3. Már ennyitől is végleg tönkremehet az alaplap és/vagy a processzor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- iPhone topik
- Spórolós topik
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest