Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Hosszú idő után - 10 év - váltok AMD-re, a delikvens egy Ryzen 5 3600 és MSI B450-A PRO MAX egy Crucial 16GB KIT DDR3 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT társaságában.
A cél stabil 4.2 ghz lenne az összes magon (brocken 2 fogja hűteni egy ty 147-el).
A fenti konfiggal vannak esetleg tapasztalatok? Milyen beállításokkal és feszültségekkel érdemes kezdeni és próbálkozni?
Sosem volt még MSI lapom, ASROCK-ról és i7-ről ékezem, így minden javaslatot szívesen fogadok.
Köszi!
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Adott egy Asrock Z77 Pro3, hamarosan érkezik bele egy 3770k. Eddig ebben a lapban nem tuningoltam. A kérdés az lenne - tudom, ez mindig az adott processzortól függ -, de ésszerű keretek között elérhető lenne a stabil 4.4 ghz? Ez lenne a cél, illetve az érdekelne, hogy kb mekkora az az üzemi feszültség amit még adhatok neki 24/7 illetve mi az a maghőmérséklet ami még hosszú távon egészséges? Egy Brocken fogja hűteni egy Ty147 ventivel.
Előre is köszi a segítséget!
-
pcsabat
őstag
válasz
varga27 #14465 üzenetére
nálam a VTT FSB-nek meg az NB-nek kellene több feszt adni, csak nem tudom hogy mennyit lehet neki, illetve mennyit merjek (mondjuk a deszka hűtése fasza nagyon, nem nagyon melegszik). Az E8400-ak az ebben a P7N SLI Platinumban nem ritkán mennek 4Ghz felett is jóval... Azért fura nekem hogy itt döglődik a cucc már 400 fsb alatt is...
-
pcsabat
őstag
egyébként meg nem tudom miért megy ilyen nehézkesen a tuning, az előző procim ebben a lapban 50%-os túlhajtás mellett pörgött minimális + fesz-el. Elvileg a Q8300-nak is bírnia kellene simán egy stabil 3-3.2 Ghz-t...
-
pcsabat
őstag
válasz
darál0w #14392 üzenetére
a deszkámon nem lehet ram szorzót állítani. Manuálisan szoktam megadni az órajelet, általában igyekszem 1:1-es RAM
SB arányra állítani. Szted a rammal lehet a gond? Nem tudom igazán hogy mi lehet a probléma mert nem nagyon hajlandó 2.8-nál magasabb órajelen pörögni a proci, csak ha adogatom rendesen a feszt az nb-nek meg az fsb-nek.
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon található konfig tuningolásához kérnék egy kis segítséget. 2.8Ghz-ig tudtam stabilan húzni, felette már fesz emeléssel is instabil volt a rendszer (csak a proci kapott feszt meg a memória, az gyárilag a 2.1-et szereti). Eddig egy C2D E4500 volt benne, ez még 3.3Ghz-n is stabil volt.
Előre is kösz a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged