- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
Na úgynéz ki összejön a sávszélkorlát a vendéghálóra, és még a wshaper sem kell:
QOS-t állítottam be úgy, hogy töröltem a WAN interfészes bejegyzést (azt nem akarom korlátozni), majd felvettem a vendég interfésznek egy új bejegyzést ("Hozzáadás"-nál a vendég interfész nevét kell beírni), engedélyezéshez pipa be, majd sebességeknél fordítva kell megadni az értékeket (ha 1Mbit-es letöltést akarsz engedni a vendég hálón, akkor a feltöltéshez kell 1000-et beírni).
Mentés alkalmazás.
Majd fellépsz a vendéghálódra, és letesztelheted valamelyik sebességmérős oldalon.Nekem ilyen volt az eredeti sebesség:
És ilyen lett QOS-sel: (le/fel=640/5120)
Még tesztelem azért......
UI: Vargalex és SteveBeard köszi a segítséget!
-
-
suste
veterán
MAC cím beírás: Luci/hálózat/interész/wan, haladó fül, MAC cím felülbírálása.
Router meghalás:
Véletlenül nem a Luci/hálózat/interfész/lan -nál állítottad át a protokollt Statikus-ról DHCP-re?
Mert ezt ne bántsd, amit te keresel az ugyan azon az oldalon egy kicsit lejjebb van a DHCP kiszolgáló rész alatt. -
suste
veterán
hi
a qss gomb vinyóleválasztó lehetőséget használta már valaki a 3600-on?
ugyan úgy /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton szerkesztés kell hozzá és kész? -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #373 üzenetére
Menj végig lépésről lépésre megint, ha valaminben nem vagy biztos akkor kérdezz.
A leírásom jó, csak legfeljebb nem érted melyik részre utalok, vagy mit nyomj...... -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #362 üzenetére
ha adsz privátban hozzáférést beálítom neked,ha gondolod.....
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #362 üzenetére
reméálem mentésed volt.....azt elfelejtettem írni, hogy csinálj mentést (de ez remélem már mindenkinek alap)
atűzfalban remélem nem a LAN vagy a WAN zónákat piszkáltad
ahhoz kell csak hozzányúlni amit újonnan hozol létre:
"vendeg - reject", elvileg ez a legalsó szerintem, ésitt kell belépni a szerkesztésbe
ha itt elrontasz valamit abból tuti nem lehet router halál -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #360 üzenetére
hoszú reset-re sem reagál? kb 5-10mp-ig nyomd
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #358 üzenetére
A 355-ös hozzászólásomban ott van magyarul lépésről lépésre, azt csináld végigi luciban.
-
suste
veterán
Vendég Wifi hálózat luciban 3 lépésből megoldható, pont ma szedtem össze, így gyorsan bemásolom ide is:
1: + wifi pl "vendeg" (luci/hálózat/wifi)
2: + interfész pl "vendeg", ipv4: másik tartomány: pl 192.168.2.1, alul DHCP indítása, fizikai beállítás: vezeték nélküli master "vendeg", tűzfal: új pl: "vendeg", (luci/hálózat/interfész)
3: Tűzfal: zónák: vendeg - wan (alapbeállításként itt "vendeg - reject" lesz, ezt kell átállítani a szerkesztésben úgy hogy alul bepipálod a wan célzónát): visszatutasít, elfogad, visszautasít, (luci/hálózat/tűzfal)
forgalmi szabályok fül, új forgalmi szabály: (itt felvétel után a szerkesztésben lehet csak minden beállítást jól megadni)
A: TCP+UDP, forrás zóna: "vendeg", cél zóna : eszköz, cél port: 53.
B: UDP, forrás zóna: "vendeg", forrás port: 67-68, cél zóna: eszköz, cél port: 67-68Remélem nem hagytam ki semmit. Menj végig lépésről lépésre. A z idézőjelben lévő "vendeg" részt bármire kicserélheted, de mindenhol ugyan az legyen. Vargalex 1.1.5 fw alatti leírás!!!
Ha több ilyen hálózat kell, akkor minden ugyan az, csak a "vendeg" részek cserélődnek, és az ipv4 tartomány változik pl: 192.168.3.1, 192.168.4.1, stbstb -
suste
veterán
válasz
vargalex #353 üzenetére
Én is pont ezt akartam írni, hogy inkább csinálj vendég hálót.
Ebben az esetben semmilyen extra jelszavazással nem kell törődnöd, mert eleve nem fogja látni a lucit sem, a samba-t sem, és semmit a belső hálóból, csak kifelé lát (csak netet kap).
Nálam így működik 2 különálló vendég háló is, egyik sem látja az én dolgaimat,és egymásra sem látnak rá.
Ha kell segítség szólj, ebben már nagyon otthon vagyok-hogy alex válláról levhessek valamit én is.....
-
suste
veterán
Ha már sebességről van szó, akkor mondja már meg valaki,hogy a G-s wifinek (54Mbit) mennyi a valós max sebessége kb?
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Jogász topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kuponkunyeráló
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged