Hirdetés
Aktív témák
-
Steelheart
senior tag
Hát, igen, nem túl szerencsés...
Én most épp ahhoz használom föl a QuickSortot, hogy egy típusfájlt az egyik szöveg oszlopa szerint abc-sorrendbe tegyek. Az első betű szerint már megy is, persze leszámítva az újabb gépek ASCII eltérését, a második és harmadik stb. betűvel még bajok vannak... de holnapra meg kell csinálnom, szal jobb lesz belehúzni. Valszeg megint csak egy betűt írtam el vhol... 
-
Spyx
tag
Még aznap megoldottam én is a quicksortot. De ennek ellenére megbuktam(kötprogihoz kellet volna).

Na mindey jövőre már legalább nem kel ezt a kérdést újra feltennem -
Steelheart
senior tag
Hát, ki tudja
de még másoknak is jól jöhet, és nem kell C-ből kisilabizálni, hogy is kell, persze C ismerete nélkül
Anno fél éve én az elméletével találkoztam egy Nemes Tihamér versenyfeladatban, ahol vmi ülésrendre volt ez a quicksort, szövegben leítva az algoritmusa, hogy ''ezt ide ültetjük, aztán felállítjuk...'' LOL
És végülis innen programoztam meg, egy apró PH!-s segítséggel, ugyanis egy relációs jelet fordítva írtam. -
Steelheart
senior tag
Hát, ki tudja
de még másoknak is jól jöhet, és nem kell C-ből kisilabizálni, hogy is kell, persze C ismerete nélkül
Anno fél éve én az elméletével találkoztam egy Nemes Tihamér versenyfeladatban, ahol vmi ülésrendre volt ez a quicksort, szövegben leítva az algoritmusa, hogy ''ezt ide ültetjük, aztán felállítjuk...'' LOL
És végülis innen programoztam meg, egy apró PH!-s segítséggel, ugyanis egy relációs jelet fordítva írtam. -
DopeBob
addikt
válasz
Steelheart
üzenetére
egy honap alatt csak megoldotta valahogy

-
Steelheart
senior tag
Program quicksortprob;
uses crt;
const maxtomb=20;
type tomb=array [1..maxtomb] of integer;
var i:integer;
X2:Tomb;
Procedure valogat(eleje,vege: integer; var kozep:integer; var X:Tomb);
var i,j,k:integer;
Begin
k:=X[eleje];
While eleje<vege do Begin
While (X[vege]>k) and (eleje<vege) do dec(vege);
If eleje<vege then Begin
X[eleje]:=X[vege];
inc(eleje);
While (X[eleje]<=k) and (eleje<vege) do inc(eleje);
If eleje<vege then Begin
X[vege]:=X[eleje];
dec(vege);
End;
End;
End;
X[eleje]:=k;
kozep:=eleje;
End;
Procedure quicksort(eleje,vege:integer; var X:Tomb);
var kozep:integer;
Begin
valogat(eleje,vege,kozep,X);
If eleje<kozep-1 then quicksort(eleje,kozep-1,X);
If vege>kozep+1 then quicksort(kozep+1,vege,X);
End;
{**************************}
Begin
ClrScr;
randomize;
For i:=1 to maxtomb do Begin X2[(i)]:=random(100); Write(X2[(i)],', '); End;
quicksort(1,maxtomb,X2);
WriteLn;
WriteLn;
WriteLn('********---********');
WriteLn;
For i:=1 to maxtomb do Write(X2[(i)],', ');
Repeat until keypressed
End. -
Steelheart
senior tag
Nos, ez számokra íródott, ha abc-sorrendben akarnk rendezni, az kicsit bonyolultabb, még néhány procedúrát és funkciót igényel.
Ha kell még vkinek, ha nem, azé nesze, vkinek még jól jöhet:
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Aktuális még a problem? már a rendezéses
-
Spyx
tag
Khalox jól látja a helyzetet. A 2.oszlop szerint akarom rendezni . Tehát a egy sorban összetartozó elemek a rendezés után is ugyanabban a sorban legyenek.
-
cucka
addikt
-
b14
senior tag
Hi
Irod, hogy a masodik elem szrint, akkor az elso es a harmadik az micsoda?
Lehet, hogy csak an nem ertem, de kerlek magyarazd el egy picit bovebben a kerdesedet, mert ha ertenem valoszinuleg tudnek ra valaszolni -
cucka
addikt
hát nem olyan nehéz megvalósítani mint amilyennek tűnik. egyébként itt nézz szét Bővebben: link. ami egyszerűbbnek tűnik, az a bubble sort (buborék rendezés) és az insertion sort (beszúró rendezés), bár ezek elég lassúak. 3000-es tömbhöz nagyon ajánlott valami gyorsabb.
-
cucka
addikt
hát gyors rendezés a quicksort pl. Bővebben: link.
-
Spyx
tag
Tud -e valaki valamilyen gyors rendezési formát egy két dimenziós tömb rendezésére(3000*3-as) .A második oszlop szerint akarom rendezni,növekvő sorrendbe. Minden eleme word. Kérhetek kész kódrészletet?!
Aktív témák
- ÚJ, bontatlan APPLE Pencil Pro, fehér (MX2D3ZM/A) 1 év Apple garancia!
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én most épp ahhoz használom föl a QuickSortot, hogy egy típusfájlt az egyik szöveg oszlopa szerint abc-sorrendbe tegyek. Az első betű szerint már megy is, persze leszámítva az újabb gépek ASCII eltérését, a második és harmadik stb. betűvel még bajok vannak... de holnapra meg kell csinálnom, szal jobb lesz belehúzni. Valszeg megint csak egy betűt írtam el vhol...