Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #124790 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de valószínűleg a Telekomnál több problémád lesz a külföldi kapcsolatokkal, mint a jelenlegi szolgáltatódnál... Pl. WoT, LoL este 6 után használhatatlan, 120+ms packet lossos ping, ami a traceroute alapján a Deutsche Telekomtól indul... Mobilnetet / VPN-t kell használni, hogy nyugodtan lehessen játszani. Egyébként itt találsz több infót a problémáról, sajnos már évek óta fennáll és nem csinálnak vele semmit...: [link]
-
Leki78
tag
Sziasztok!
Volt egy több éves problémám az internettel, hogy az oldalak 98%-nál hosszú 5-6 másodperces késlekedéssel töltöttek csak be. Sok-sok Telecommal futott felesleges kör után, tegnap kaptam egy ismerőstől segítséget. Minden hálózatba kötött gépnél le kellett tiltani az Ipv6-os protokollt a hálózati kapcsolatban. Ezek után villám gyors lett minden oldal betöltése. Viszont a wifi-n keresztül sajnos maradt a lassú betöltés. Van arra mód, hogy a ZTE Speedport Entry 2i eszköznél kikapcsolható-e ez a funkció?
-
poli27
veterán
válasz
Ha a digit nem hagyod meg, akkor a Telekomos optikai kábelt össze lehet kötni (hegeszteni) a Digissel, és nem kell újra kábelezni a lakás bejövőt! mondjuk a padláson ha a digi is oda érkezik...
-
poli27
veterán
válasz
mr_kickass #124789 üzenetére
soha nem volt benne ilyen az előfizetési díjban ;)
-
DevKiller
senior tag
válasz
13Jbj #124785 üzenetére
HA cisco és billenőkapcsoló van a hátulján akkor 4x le-fel(amikor kék képernyő megjelenik akkor). Megkellene jelenjen egy fogaskerék ha jól csinálod, és újratölti a beltérit, neked nyelvet kell majd váltani.
HA Tatung, akkor gomb van a hátulján, de ugyan azt kell vele csinálni. Fontos, hogy lehet, hogy a többi nem fogja látni, indítsd őket sorban: első a felvétel opciós beltéri(amelyikbe a merevlemez is van) mert a többi megosztással használja, és a többi mehet utánna ha az betöltött. Ha csak 1 van, akkor ez a része már számodra nem érdekes. -
-
Beniii06
addikt
válasz
Akkor a tv-t hagyd a diginél, a net+vezetékes telefon áthozatalában gondolkodj, így a kábelezés max annyi lesz, amíg a saját eszközökig behúzzák a koaxot/optikát, ha oda kéred az eszközüket, ahol most a digi-s van és csak át kell majd dugni a csatlakozókat + ebben az eseben tv-khez sem kell újrakábelezés, egyébként UTP kellene a koax helyére + dobozok.
-
Mr Bond 007
őstag
Üdv!
Használ itt valaki Stadia-t és Geforce now szolgáltatást? Jelenleg gigás digin vagyok, és nem tökéletes a külföldi irányú kapcsolat. (bár annyira nem is gáz) Az lenne a kérdésem hogy ha valaki használja akkor mennyire jó az átvitel? Digin sajnos percenként 1 másodpercre megakad és leesik a bitráta, és kb 20 percenként van hogy 4-5 sec-re is beesik+ laggol. (esti csúcsban)
Milyen a telekomos optikai nettel? Sok helyen mondták hogy elvileg külföldi irányba jobb a kapcsolatuk. Kb 2k-val lenne drágább a diginél a gigás csomagjuk(net+tv+tel), csak habokra nem akarom szétbarmolni a házat, mert a digi bekötése már a hőszigetelés alatt van, és újra lehetne megint vezetékelni meg fúrkálni. Azt hiszem a szerverek Frankfurtban vannak mind2 szolgáltatásnál. -
mr_kickass
tag
válasz
Essejó #124787 üzenetére
Köszi, és tényleg, így azonnal sikerült is a dolog, és meg is van a kívánt gigabites kapcsolat.
poli27: Nem elvárom, csak megkérdeztem. És tekintve azt, hogy tavaly augusztusig ez létezett, az implikáció az, hogy az előfizetési díjba bele volt kalkulálva egy ilyen költségelem, ergo nem légből kapott az ötlet.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
viktorhu #124710 üzenetére
A routernek van egy 2.5 portja, ami átkapcsolható WAN üzemmódba, így a router saját felületén tudok 1700Mbitet mérni.
Viszont! Tud a routerem dual wanon is két gigabitet, és ehhez a 2.5-ös LAN port szabadon marad. Vagyis ha az 5670-et is rá tudom erre bírni, akkor ezzel az ASUS 2.5-ös portján lanon tudok csatlakozni a PC-hez és akkor nem kell a wifivel szarakodni.
Kérdés:
A Sagemcom F@st 5670 tud Dual WAN továbbítást (LACP-IEEE 802.3ad)?
Ha igen, akkor melyik portokon, és miként lehet beállítani rajta? -
Essejó
veterán
válasz
mr_kickass #124777 üzenetére
Egy videó többet ér 100 szónál.
Sajna német nyelvű, de legalább keveset beszél, viszont jól látszik amit csinál. [link] Az ne zavarjon, hogy Cat7 kábelt köt. Viszont tényleg tömör vezeték kell és nem sodrott eres a fali csatlakozóhoz. Viszont lehet venni szerszám nélkül szerelhető fali csatlakozót is. Na jó 1 db ára kb a betűző szerszám ára + egy betűzős konnektor ára. [link] Vagyis betűző nem kell hozzá, bár láttam én ennél már szerszám nélkülibbet is, de most nem találom.
Ez egy rövidebb videó, bár betűzős [link] -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha családi házban az optikai végponttól két szobába húznék csak kábelt akkor két opcióm van nem?
1) Kissé nem "szabvány" módon patch kábelt húzok a falakba, a végükön dugókkal és a falon ilyesmivel a kötődobozok előtt, azokat takarva:
*Értem én, hogy nem korrekt, de a legkevesebb munka ezzel van, ha a kinézete nem gyomorforgató, akkor okés... kevesebb kapcsolati pont van így, egy robosztusabb megoldás elméletben. (max 20m kábelről van szó, tehát a sodrott erek hátrányai nem jönnek itt elő ilyen családi házas mesében talán)
2) A falban tömör fali kábelt vezetek, a fali kivezetésekhez kerül mondjuk valami fali doboz, amiben a foglalat maga "keystone"-os nem (tehát talán házilag meg tudom buherálni)? Onnan meg ugye a patch kábelek mennének a kütyükhöz. Ezekből a fali csatlakozókból azért sok még a CAT 5E szabványos... mindegy a kábel a jövő miatt CAT6 volna, egyedül a végpont tud 2.5G-t amúgy is semmi más
Itt a fali csatlakozónál butulna le...
*Ez pár ezressel drágább, meg több munka van vele, de korrekt megoldás és "szép".
3) Patch panel az nem játszik a végpontnál, ez nem ipari terület...
-
poli27
veterán
válasz
mr_kickass #124767 üzenetére
Komolyan nem értelek,te szeretsz másoknak ingyen dolgozni?... ha nem akkor mire fel várod el, hogy a Telekom a saját vackodat ingyen szerelje meg amihez semmi köze nincs?
-
Barni22
tag
Sziasztok!Lenne egy problémám vagyis inkább kettő.
Sagemcom f@st 3686 v2 hwg.
Nos 300/22 netem van, wifin 5ghz-n hasít 305/21 simán, ugyan ez 2,4ghz-n ~80/21 / 50 cm-re a hwg-tol mérve / és pc-n kábellel szintén ezt a kb 80/21et tudja.
A feltöltes hozza az elvártat de a le nem igazán. Ezzel egyidőben az utorrentem is behalt 10047-es hibat hozza fel ami " a kért protokollal nem kompatibilis cim lett használva". Mi lehet a gond? Köszönöm a segítséget. -
Zeki
nagyúr
Ezt a Telekom Moziklub téma sorrendet ki állította össze? A Vígjátékok legalul, a horror meg mindenféle egyéb kategóriák alatt vannak.
-
-
Aureal
őstag
válasz
Kbali #124739 üzenetére
Ez az 1-es csatornás epg lekérés megerősíthető hivatalos forrásból is? Mert mondom, én azt tapasztalom hogy általában éjfél és hajnali 1 között matekozik ilyennel a beltéri, bárhol is áll az aktuális csatornán, de akkor már pl. adót se tudsz váltani mert k.o. az egész. De van hogy ilyenkor nézem tovább a filmet, (BOCSÁNAT! a reklámokat
) és kb fél óra múlva elkezd ugrálni vagy 15 csatornát, amiket közben megnyomtam.
Ezt egy szerelő és megerősítette, hogy általában éjfél után frissít az epg, mert akkor általában már "mindenki alszik"... -
mr_kickass
tag
válasz
Essejó #124775 üzenetére
2x4 érpárom van, 2 UTP kábelt kértem már a bekötésnél, mert tudtam, hogy így lesz majd felújítva a szoba.
Ha jól értem, amit mondasz, akkor persze, patch kábel volt mindkét végén ethernet csatlakozóval, az egyik végén ezt levágtam róla (a másik vége direktben a routerbe van kötve ugye), blankoltam kicsit hogy tisztán köthető legyen az aljzatba a 4 érpár (csatlakozó bekötési útmutatója alapján), de nem sikerült. Másodjára megnézve van Ethernet Type A és Type B, erre először nem figyeltem, ez simán okozhatta. Vagy rosszul értelmeztem és csak az első réteg szigetelést kell levenni róla, és a 4 érpár 8 kis vezetékét egyesével szigetelten kell benyomni a kis szerszámmal?
-
Essejó
veterán
válasz
mr_kickass #124767 üzenetére
Arra figyelj, hogy a T valószínűleg pach kábelt adott. A fali csatlakozóba meg tömör kábel való.
Ali, eBay 1 $ alatt kapsz, mert 1 csati miatt még ez is drága link
Ugye nem két eszközt akarsz egy időben használni. Mert úgy értelmezem, hogy csak 4 érpárod van. -
13Jbj
friss újonc
Sziasztok. Olyan probléma adódott, hogy egy áramszünet hatására az eddig felvett műsorok eltűntek és a jelenleg felvett műsorokra is csak azt jelzi, hogy felveszi, de nem lehet megnézni. Azt írja: a felvett műsorok listája nem elérhető. Valaki jàrt már így? Válaszokat köszi
-
DevKiller
senior tag
válasz
Kbali #124770 üzenetére
Nekünk még ADB 5800S volt, és én annyira szerettem.
HA tudom, hogy ezek a ciscoc IPTV alatt ilyen minőségüek lesznek, akkor nem válok meg a SAT TV-tőlNagyon gyors volt, a menüje király volt, a képminőség jobb volt mint IPTV-n az SD csatornáknál.
Amikor kiment(röpke 10 év után) akkor kaptam kőkemény 1 hónapig valami shit Samsung STB-t helyette, de azt nem szerettemHa még úgy hozza az élet, hogy SAT TV-s leszek, akkor ki sírok magamnak egyet az tuti az ADB-ből
-
DevKiller
senior tag
válasz
DavidLindhag #124749 üzenetére
Nem kell túl lihegni.
Bejelentetted, szerelő kicseréli.
Sajnos van, hogy új boxok is hibásak, technika ördöge, na ez viszont egyáltalán nem új. -
mr_kickass
tag
válasz
Essejó #124729 üzenetére
Igen, pontosan a szerszám hiányzik. Egyébként egy külső fali Legrand RJ45 csatlakozóról van szó. Mivel mikor kötötték a netet, a fal amire ez került, még nem létezett, ezért a T-től kapott hpsszú UTP kábel végét vágtam le és azt igyekszem befűzni a csatlakozóba. Sajna szerszám nélkül halálosan rossz csinálni, mert érzékeny is a kábel és kis helyre is kell fűzni - ebben akartam/akarom a T segítségét kérni, de ahogy látom, az 5k-s opció fog csak működni.
-
csubuka
addikt
válasz
Relisys #124765 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos sima othtoni routerekbe menne, amiken műanyag az RJ45 "anya", nagy ritkán lehet, hogy az egyik vég mondjuk épp olyan laptopba menne, amiben fém a csatlakozó, de ez abszolút kiszámíthatatlan, hogy épp melyik gépbe dugnánk be. Jobb elkerülni ezt, mert ha épp nem földeli az árnyékolást az ember, akkor több baj lesz, mint haszon, ahogy olvasom. És sajnos kissé random, hogy mibe dugjuk bele a másik végét az UTP kábelnek.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az 5670-hez semmi értelme az árnyékolt STP cat6 kábelnek, mivel maguk a rj45 csatlakozó aljzatok képtelenek kezelni az árnyékolást nem?
-
-
peetyy
őstag
Sziasztok srácok!
Sat-tv, Sagem beltéri.
Bekapcsolásnál 4:3-as kép fogadott a megszokott 16:9 helyett, menüben pedig a képarány választás inaktív.
Találkozott már valaki ilyesmivel?
Vajon bekrepált a készülék?
Be lehet ezt jelenteni hibára? Fogja érteni az ügyfeles hogy mi a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget -
szkorhetz
őstag
Sziasztok,
Az OkosWifi rendszerről vannak már tapasztalatok, érdemes gondolkodni benne?Köszi!
-
Relisys
senior tag
Üdv!
1000es IPTV van bekötve hozzánk Sagemcom F@st 3890 V3 eszközzel. Ennek a LAN portjára utp-vel rádugtam egy Asus RT-Ax55 routert (WAN portra) wifi jelerősség növelés miatt.. A routeret beállítottam AP módra. Wifi megy jól, viszont a TV-n az adások nem jönnek. Beállításokban a hálózati információknál csatlakoztatva állapotot látok, kölcsönözni tudok.
Milyen beállítás szükséges még, hogy lássam a tv adás is?Köszi!
-
user12
őstag
válasz
Mosqu!to #124707 üzenetére
Akkor csináld úgy, ahogy Ear001 írta, mert egyébként olyan opció van még, hogy passthrough módba állítod az ont-t és saját routert használsz.
Viszont ezesetben olyat kell venni, ami legalább 2.5G-s Wan és Lan porttal rendelkezik (vagy sfp+ - os és ilyen modulokat teszel bele), de ezek mostanság még drágák. -
woodworm
veterán
válasz
Essejó #124750 üzenetére
Felejtsük már ezt a névlegesen vagy ténylegesen tudja-e a sebességet kérdést. Ha 2,4 Gbites linket ír ki a kapcsolatra, akkor az annyi is. Soha nem lesz olyan eset, hogy valamilyen router ezt hasznos átvitelben ki tudja használni. A mértéke már különbözni fog, de ez folyamatosan változik, akár a páratartalom függvényében is.
Ahogy követtem a történéseket, az asuson nem volt bekapcsolva a 160MHz-es csatornaszélessség, tehát csak 1,2 Gbites link volt a maximum elérhető sebesség a router és az adapter képességei, beállítása alapján. Az ebből kihozott 900Mbit/s-os mérés nem rossz. -
DavidLindhag
csendes tag
Bejelentettem. Nagyon rendes volt, én is szépen elmondtam emberi módon, hogy mi a gond, ahogy az elvárható.
Ez egy Cisco 2000. Van ebben ventilátor? Mert teljesen olyan, mint ha az menne. Ha nem, akkor megmakkant a HDD. Vagy nem tudom. Kerreg, susog, sípolni is hallottam, meg csattog is.
-
Kaba
veterán
válasz
DavidLindhag #124745 üzenetére
Hívd a 1414-et és jelentsd be hibára.
-
DavidLindhag
csendes tag
Eddig bírta, jött a telefon, elmúlt fél órában kétszer is elindult magától a box, kerreg, susog, sípol egy-két percig, majd leáll.
Minden ötletet örömmel veszünk.
-
M.Ildiko
tag
Összehozható olyan előfizetés, amiben jelenleg magenta1-ben 2019-es tv legnagyobb+mobil telefon, internet+nem használt alap telefon van, pluszban tennék másik címen tv+internetet. Maradhat-e a már élő változatlanul? Ha a mobilt változtatom, a már élő tv marad-e, vagy az is követi az új előfizetést? Júniusig várnom kell, mert a mobil internetre ilyen árfekvésben még addig szükségem van (20Gb), és sajnos egyenlőre az új címes nem valósítható meg, mert még mindig rézvezetékes a hálózat, és messze vagyok attól a ponttól, ami normális internetet biztosítana. A szerelő már volt itt, és a rézvezeték súlya is problémás. Honnan lehet, meg lehet-e tudni, hogy egy adott cím (Nógrád megye), ahol a szomszéd településen már lezajlott az üvegszálasítás, mikor kerül sorra. 2020 volt beütemezve (legalábbis levélben ezt mondták), de a covid átalakította a fejlesztéseket. Tavaly év végén azt mondták, hogy 2021-ben meglesz, de még se híre se hamva. Honnan szerezhetnék pontosabb infókat?
-
M.Ildiko
tag
válasz
DavidLindhag #124735 üzenetére
A remény hal meg utoljára!
-
M.Ildiko
tag
válasz
#46824192 #124706 üzenetére
Fiatalos hevület. Azt gondolod fenyegetéssel mindent meg lehet oldani? Gondolkozz kicsit. Te vagy a vezetője egy csoportnak, akiknek az ilyen hibák elhárítása a dolga, de az 5 emberedből az a 2 aki mindenben nagyon jó a covid, vagy más miatt napokig nem érhető el. Mit csinálsz? Az elérhető embereid nem tudják gyorsabban megoldani, az ügyfél elégedetlen, és a főnököd sürget. Kapsz egy fenyegető levelet az ügyféltől. Gyorsabb lesz a probléma megoldása? Nem. Ha normálisan lépsz fel, sokkal valószínűbb, hogy igyekeznek segíteni, mégha tovább is tart, mint a megszokott.
-
M.Ildiko
tag
válasz
TheProb #124700 üzenetére
A visszafogott panasz, az udvarias fogalmazás többet segít, mintha "kiborítod rájuk a bilit".
Nekem volt gondom, bár kicsit más jellegű. Röviden tömören leírtam mi a gondom, és miután 3-5 nap eltelt és nem történt semmi, újra elküldtem ugyanazt a levelet, azzal, hogy semmilyen változás nincs, és küldtem volna újra, de közben elkezdték megoldani. Visszahívásokat kaptam, egyeztettek velem, és végül anyagi kárpótlást is kaptam, mert nem volt elég gyors a panasz megoldása. Csak azt tudom mondani, gondolj arra, hogy ott is emberek dolgoznak, és őket is nyomja a covid helyzet, esetleg több ember kiesett, és nincs annyi megfelelő szakember, hogy minden nagyon gyors legyen. -
Kbali
nagyúr
válasz
Aureal #124725 üzenetére
Nekem KAON van vagy 2 éve, előtte talán nekem is Huawei volt.
Azt meg tudom erősíteni, hogy baromi lassú volt a Huawei, plusz azt is, hogy az 1-es csatornán jön az EPG. Én úgy szoktam csinálni, hogy amikor este kikapcsolom standby-ba, akkor az egyes csatornán teszem, reggelre leér a következő 1 hét EPG.
Plusz én hetente-kéthetente újra is szoktam menüből indítani vagy kikapcs-bekapcs az áramtalanító gombjával - mert a KAON is belassul ennyi idő után (csatornaváltás, felvett filmbe betekerésen szoktam észrevenni). -
Aureal
őstag
válasz
szabogabor10 #124726 üzenetére
Az egy dolog, hogy mindenről random össze-vissza beszélnek, de a legjobb mégis az volt egyszer a 1414-en, beszéltem egy nővel a műszaki támogatósoktól és vhogy szóba került, hogy a Huwin van 2 usb port is a csatlakozások közt..., s mondom persze, mert tudna pendrivera felvenni elvileg, csak ahhoz elő kéne még vmire fizetni. Azt mondja erre, nem az nem azért van rajta, hanem ott tudják a szoftverét szervizelni javításkor, az azért van. Mondom az lehet, de ha bedugok egy pendriveot, akkor tudok róla tartalmat lejátszani (videó, kép, zene). Erre elkezdi nekem bizonygatni, hogy ilyen funkció biztos hogy nincs a készülékben, az csak belső merevlemezzel szerelteken lehetséges iptv szolgáltatással... Ja, akkor hagyjuk, ha műszakisan se látott még ilyet, csak papírról olvas fel blabla szövegeket.
Ezek tényleg rózsaszín álomvilágban élnek.
-
Kaba
veterán
-
DavidLindhag
csendes tag
Az új LAN-ba bedugás óta még nem hívott a néni, hogy hangos, kerreg, pedig Ő olyan, hogy hívni fog, ha úgy lesz.
Reménykedek.
-
DevKiller
senior tag
válasz
DavidLindhag #124732 üzenetére
Ha ezek után is csinálja(bár én nem tudom elképzelni, hogy ez megoldotta volna)
Akkor jelentsd be a 1414-en ez biztos hibajegy. Azt nem tudom milyet fognak tudni kivinni, de ha továbbra is tapasztalod akkor nehabozz, jelentsd be, közeleg az új -
Kaba
veterán
válasz
DavidLindhag #124732 üzenetére
A másik bemenetbe való csatlakozás az jó ötlet volt.Vélhetően ezzel a hiba is meg fog szünni.
-
DavidLindhag
csendes tag
válasz
taki01 #124731 üzenetére
Hát, én abban sem vagyok biztos, hogy ez ilyen hangokat, jelenségeket produkálva sokáig fog így működni.
Kisszobában is van egy ugyanilyen, annak semmi baja. Egy dolgot még megtettem, amit telefonos javasolt, átdugtam másik LAN-ba. Azóta nem csinálta, de nem tudok egész nap itt maradni, figyelni.
-
taki01
őstag
válasz
DavidLindhag #124730 üzenetére
Azokat a beltériket osztják újra ami raktáron maradt vagy felújítottak. Sajnos nincs már sok megpróbálhatsz cserét kérni, de szerintem nem fognak mert működik.
-
DavidLindhag
csendes tag
Hello!
Muszáj sajnos megint kérdeznem, mert most már naponta járok át a nénihez, nincs messzi, de akkor is.
A nem kért, de még is kapott merevlemezes IPTV egysége először állandóan újrabootolt indításnál, lehetett újra beállítani rajta mindent. Akkor azt mondta telefonos ügyfélszolgálat, hogy áramtalanítsuk. Utána ez az újrabootlás megszűnt, akkor meg azt mondja a néni, hogy kikapcsolt állapotban is hangja van, kerreg, susog, sípol. Nem akartam hinni neki, de tényleg, amíg rövid idő alatt ott voltam nála, akkor is csinálta, egyszer egy percig, egyszer tíz másodpercig. Mit tegyünk?
Köszönet!
-
Essejó
veterán
válasz
mr_kickass #124714 üzenetére
Nem értem, fali csatlakozónál mit akartál blankolni? Az egy késes csatlakozó ami megvárja a szigetelést magának. Max egy betüző szerszám kell hozzá, vagy eleve szerszám nélkülit veszel.
Esetleg nézz át link
ide és elmondják pontosabban. -
-
Aureal
őstag
válasz
matteo90 #124724 üzenetére
Hmmm.... Vmi nagyon gagyival kezdték anno. Arra is azt mondták hogy kevés benne a memória egy heti epgt kezelni. (De akkor miért nem korlátozzák pl. 3 napra az anyagot?)
Mindegy, ezt a Huwit zsír újként hozták ki helyette, de a szerelő srác már akkor mondta, hogy sok szolgáltatása van, mert iptvnek is ezt adják, de a lassúságához hozzá kell szokni... (Hát nem nagyon lehet és van mikor le is fagy, bekapcsolni se lehet.)
Namost, erre is utána már azt mondták, nem elég a memória benne az epgt normálisan kezelni, s akkor vissza akarták cserélni az ezelőtti gagyisztáni típusra, csak épp azt már felújítva állítólag, de vmi használt, visszavett készülékként akarták nyakunkba sózni (amiért ugyanúgy havi 800Ft a bérleti díj 12 év után is!!!)
Na ebbe nem mentünk bele és mindig az a fáma, hogy új boxot nem áll módjukban biztosítani, azt kell elfogadni, ami épp van a szerelőnél...
Anyukájuk meg biztos jól van...
Úgyhogy több pókerarc szerelőt se szívesen látnék már kapun belül. Legfeljebb olyat, aki egyszer elszólta magát, hogy magának azt is megcsinálta, hogy felhőszakadásban se legyen 0dB a jelszint az antennával, no de ilyen bennfentes haverkodós szerelőt még ha megfizetnénk se igen küldenének (aki esetleg normális boxot is tudna intézni).
-
Aureal
őstag
Üdv!
Sat tvn áramkimaradás után az epg lekérés tök foghíjas.Ma pl. du. 3-kor volt egy áramkimaradásunk és este 10-ig semmi nem frissült az epgben.
Vmi hozzáértő szaki tudna tippet hogy lehet full lefrissíteni az epgt manuálisan?
(Sajna az ügyfélszoli baromságokat beszél... újraindítás, kábelek ellenőrzése, áramtalanítás 5 percig, blablabla)Azt már megfigyeltem hogy éjfél és hajnali 1 közt vmit nagyon dolgozik a gép, mert a kikapcsolás vagy csatornaváltás se megy, csak kb. 2-3 perc után (de van hogy 5-6 is eltelik!!!) reagál ilyenkor a vas, aztán mindent egy szuszra végrehajt.
Állítólag mákszemnyi kevés bennük a memória és a firmware se egy jól optimalizált ügy...
Help!Box típusa: Huawei EC2208S
-
TheProb
veterán
-
cimp
senior tag
válasz
szabogabor10 #124719 üzenetére
Köszönöm.
-
Bridge mód optikán nincs, PPPoE passthrough-t bekapcsolod, majd rákötöd a router-ed és bekonfigolod a PPPoE csatlakozási adataid. IPTV-t nem befolyásolja ez, vagy rákötöd az ONT-re, vagy a router-eden bekapcsolod az IGMP snooping-ot, és akkor arra is rákötheted.
És egyszerre 2 PPPoE session már megengedett, így egyszerre lesz neten az ONT és a router-ed is. -
cimp
senior tag
Szasztok!
Most húzták ki előttünk a 2000/1000 -es üveget, amiből én az 1000/1000 -et néztem ki magamnak, de több olyan info került elém, ami még a töprengés állapotában tart.
Nekem egy ubuntu van felkonfigolva routernek és ez egy darabig szeretném ha így is maradna. Ehhez jelenleg a UPC doboz bridge -re van állítva, és minden extra nélkül osztja a külső IP-t az ubuntunak. Ezzel kapcsolatban azt olvastam, hogy itt is van ugyan bridge üzemmód, di itt gyakorlatilag a PPPoE belépést is áttolja az őt követő routerre. Ez valóban így van e?
Illetve, ha saját routert használok, akkor nem lehet IPTV-t használni? Vagy azt is csak közvetlenül a T-s dobozra kötve? -
szpetyko
csendes tag
válasz
TheProb #124709 üzenetére
Helló!
Tudom, hogy nem ez lesz a megoldás, de még 2019-ben, amikor Telekom előfizető voltam, akkor amikor elment a vezetékes internet, akkor felhívtam Vandát, és kaptam 3 napra korlátlan mobilnetet a Telekomos kártyámra...
Ha még így működik, akkor érdemes kihasználnod (persze, ha van térerő arrafelé, és sim kártyád - ha nincs, akkor vegyél egy feltöltőset, ennyi napra már megérné).Üdv
-
Kaba
veterán
válasz
mr_kickass #124714 üzenetére
Az ingyenes kiszállás+szerelés tavaly Augusztusban megszűnt.
A bekötés,hibaelhárítás továbbra is ingyenes. -
mr_kickass
tag
Lehetséges valahogy a Telekomtól műszaki segítséget kérni plusz költség felszámítása nélkül? Felszereltünk egy fali aljzatot, melybe a modemből kijövő UTP-t kötném, de sajna nem sikerül a gigabites kapcsolatot összehozni, nincs elég kicsi kábelblankolóm, és gondolom nem csatlakozik mind a négy pár kábel az aljzatba, ezért csak 100 Mbps jön a falból.
Sajnos az ügyfélszolgálatos kishölgy 5000 Ftos kiszállási díjjal tudott volna segíteni, ha lehet, ezt elkerülném, mert tényleg minimális a dolog.
Előre is köszi minden segítő jellegű kommentet!
-
viktorhu
veterán
válasz
Mosqu!to #124702 üzenetére
RJ45 for 10/100/1000 BaseT for WAN x 1
A wan portja is gigabites, nem olyan routert vettél, amilyet szerettél volna.
-
TheProb
veterán
válasz
#46824192 #124701 üzenetére
Ebben az esetben ki(k) lenne az illetékes hatóság?
Következőnek amúgy lehet ők is bekerülnének, mert ez nonsense, hogy heteket kell várni az internetre. Úgy hogy HO-ból dolgoznék és jelenleg bemenni se lehet menni.Írtam is nekik, hogy a munkától való ellehetetlenülésemet ki fogja kifizetni?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
user12 #124704 üzenetére
Nem tudom jelenleg mi lenne az optimális. Szeretnék az asztali gépemen 1Gbps+ sebességet elérni, ideális esetben a teljes 2G-t kihasználni. Ugyanakkor az 5670 a wifi eszközök kiszolgálására alkalmatlan. Így bridge üzemmódban ha a gépet bedugom a router 2G portjára, akkor fut 2G-vel a hálózat (bix.hu 1ms) , viszont fura, hogy elérem a menüjét az 5670-nek. Ugyannakor a többi eszközt az ASUS-ra kötve már nem látom.
Hol tudom amúgy ellenőrizni, hogy az 5670 tényleg bridge módban van-e?Mit javasoltok, hogy lenne a legjobb a felállás?
Kössem be simán egy plusz eszközként az ASUS routert mögé és fusson a két router párhuzamosan, az 5670 wifijét kikapcsolva? -
mlinus
őstag
-
user12
őstag
válasz
Mosqu!to #124702 üzenetére
Jól vannak állítva a wlan beállítások?
Az is lehet, hogy más az antenna design, chipset, szoftveres funkció, stb. A Sagemben lehet, hogy 2/1G-s lane-n csatlakozik a wlan rész a cpu-hoz, az Asusban meg nem. Meg kell nézni block diagramon.
Ha 2000/1000-et akarsz, csak kábelen! Wifi sebesség csak tájékoztató jellegű -
Kaba
veterán
válasz
TheProb #124700 üzenetére
A panaszt tehetsz a vandánál is.A 1414-en érdeklődj továbbra,mást nem nagyon tehetsz ,előbb utóbb megoldják és valamilyen formában talán kárpótolnak.
A fórumtárs által javasolt nyomásgyakorlás más hatóságok megemlítésével nem fogja a Telekomot befolyásolni a problémád megoldásában. -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Bekötésre került hozzánk a 2000/1000 optika, kaptam egy Sagemcom f@st 5670 eszközt, de amennyiben csak ezt használom, a wifi kapcsolatokat össze-vissza eldobálja.
Vettem "mögé" egy ASUS AX86U routert, az 5670-est áttettük bridge módba, a két eszközt összekötöttem CAT7 kábellel a 2.5G portokon.
A két router mellett van egy asztali gépem, B550 chipset és AX integrált wifivel.A bridge beállítás előtt az 5670-re kábelen csatlakozva stabilan jött a 2000/1000 1ms ping.
5G wifire csatlakozva 1500/1000 volt kb a sebesség.A bridge beállítás után az AX86U-ra csatlakozva kábelen 1000/1000 7ms megy, a sebesség érthető, mivel 1G porton tudok csatlakozni, viszont a 7ms meglep.
Az AX86U 5G wifijére csatlakozva pedig arra számítottam, hogy menni fog a 2000/1000, ezzel szemben kb 900/500 2ms van.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy miért esik így vissza a teljesítmény az ASUS routerre csatlakozva? El tudom valahogy érni, hogy nagyobb sebesség jöjjön össze az asztali számára wifin keresztül?
Köszi,
Mosqu!to
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Delock 18136 / 5.25 Installation Frame for 1 x 3.5 / beépítő keret
- Matricák .: Asus ROG / TUF / MSI / AsRock / Zotac / Gigabyte
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / Alza garanciával
- Eredeti gyári Dell DA180PM111 Laptop töltő, 180W,
- Xiaomi Redmi Note 9 dobozában.4/128gb
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest