- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- iOS alkalmazások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vole
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #14416 üzenetére
En azert remenykedtem, de ugy tunik ezek a NAS -ok mindenaron porgetni akarjak egesz nap az osszes vinyot
Sebaj, fejben mar elkezdtem osszerakni az uj PC -t
-
Vole
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #14359 üzenetére
"Tedd majd közzé az infót."
Nos, megkaptam a valaszt. Egesz gyorsan reagalnak a kerdesekre a Synology -nal, ez egy jo pont nekik.
"As for hibernation, any access to the system will spin the drives to ensure they are accessible. More detail please find in this link below,
https://help.synology.com/dsm/?section=DSM&version=5.1&link=AdminCenter%2Fsystem_hardware_hibernation.html"Vagyis amikor valamilyen hozzaferes miatt "felkel" a rendszer a hibernalasbol, akkor az osszes lemezt felporgeti. A linken felsoroljak, hogy mik azok a beallitasok amik mellett a rendszer folyamatosan porog es nem is hibernalja magat.
Reszemrol maradok a PC -nel, amire nekem kell, arra ugy tunik jobban megfelel, bar kisse manualisabb a rendszer ( bizonyos idokozonkent minden vinyorol mentest kell csinalni ).
-
-
Vole
aktív tag
válasz
ggg666 #14381 üzenetére
Nekem is van ket PCI -s bovitokartyam, egyenkent 2 SATA port -al, igy minden belul van, szep kabelvezetessel.
De jobb lenne mindent egybol az alaplapra dugni, es ha mar letezik ilyen alaplap ami nem is tul draga, akkor minek veszodni bovitokartyakkal meg egyeb okossagokkal.
-
Vole
aktív tag
válasz
Patice #14366 üzenetére
Nekem is egyre inkabb ugy tunik, hogy ebbol bizony PC lesz, meg extra vinyok a fiokban.
Csak arra kell figyelnem, hogy az alaplapon legyen 8 Sata port ( 2 a rendszernek, 6 a vinyoknak ), meg kell egy nagy haz, de az nem lesz gond, a 900D -ben boven van hely.Akkor NAS problema kipipalva, az arabol inkabb erosebb PC-t veszek.
-
Vole
aktív tag
"inkabb porgetem 0-24 a winyokat mint naponta 5-10-20x leallitom...
mondjuk en 3 evente akkor is lecserélem oket ha nem hibas!"Nos, ez abszolut egyeni preferencia. Mivel en ritkabban hasznalnam az adott vinyokat, ezert nekem nem mindegy, hogy 12 vinyo porog egesz nap tok feleslegesen azert, hogy estenkent ( vagy neha delutan ) megnezzunk az egyikrol egy filmet.
Raadasul ha van backup vinyo, akkor miert cserelnem ki meghibasodas elott a jo vinyot? Tok folosleges. Majd ha valamelyik elszall, akkor ahelyett kell egy uj, es a backup-rol szepen vissza lehet masolni minden adatot ( ez esetben amugy az uj lenne a backup vinyo es a regi kerulne az elsodleges helyre, de ez most mindegy ).
Kinek igy, kinek ugy tetszik. Pont ezert kell megadni a lehetoseget. nem tudom mennyire bonyolult egy ilyet beleprogramozni a rendszerbe, de a vinyo hibernalas es beinditas lehetne opcionalis, kulonbozo hibernalasi idokkel kiegeszitve.
-
Vole
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #14359 üzenetére
Rendben. Irtam is gyorsan egy mail a Synology weboldalon keresztul, remelem hamar valaszolnak.
-
Vole
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #14357 üzenetére
Viszont en nem is a DS211 -rol beszelek. Nyilvan egy ket HDD -s NAS eseteben nem sokat szamit ez, de egy 5-8-12-16 HDD -s rendszer eseteben nem elhanyagolhato.
Ha peldaul az egyik HDD -rol megnyitok egy filmet, miert kell a tobbi 11 HDD -nek is porognie?
Megprobalok mashol is utananezni, hatha van valahol info a DS2413 -rol ezugyben.
De addig is ha valakinek van biztos infoja ezugyben, azt tovabbra is varom. Ha az osszes HDD megy ahanyszor az egyikre szukseg van, akkor at kell gondolnom ezt a NAS temat.
-
Vole
aktív tag
válasz
Magnat #14350 üzenetére
Ez eleg nagy FAIL a ceg reszerol ha tenyleg igy van.
Meg a vegen jobban jarok ha megtartom a mostani PC -t amolyan adattarolonak es hotswap fiokon keresztul neha lementem a tartalmat tartalek vinyokra, amik aztan mennek a fiokba.
Az uj PC -rol meg ugyis tudok masolni az adattarolos PC -re ami legalabb csak azt a vinyot porgeti ami epp hasznalatban van.
Nehez elhinni, hogy a Synology NAS -ok csak egyszerre tudjak porgetni az osszes vinyot.
-
Vole
aktív tag
Korabban mar emlitettem, de nem erkezett valasz, ezert nyugtalanit a dolog:
"Miert baj az, ha 12 vinyo van egy hazban? Ha jol tudom, akkor a nem hasznalt vinyokat nem porgeti a rendszer."
Szoval akkor a NAS is csak azokat a vinyokat porgeti amik epp hasznalatban vannak ugye?
A pelda kedveert, a PC es a NAS is egesz nap be van kapcsolva, de ha aznap nem masolok semmit a NAS -ra ( lekerdezes sincs ) es nem akarok aznap filmet nezni, akkor a vinyok egesz nap allnak, ugye?
-
Vole
aktív tag
válasz
ggg666 #14303 üzenetére
Nagyobb rendszerekben is hasznalnak normal vinyokat, de ha mar igy rakerdeztel, a mostaniak melle jon par WD Red. A kesobbiekben pedig folyamatosan cserelnem ki a mostani vinyokat szinten Red -ekre.
Megegyszer, hatha elkerulte a figyelmed: nem lesz torrentezes a NAS -rol, nem lesz netes megosztas, felhozes meg hasonlok. Pc -rol masolom a filmeket a NAS -ra, onnan pedig alkalmankent megnezunk egy filmet vagy sorozatot a TV -n. Nem lesz 24/7 porgetve a rendszer.
Jelenleg minden vinyo a PC -ben van, de az Obsidian 800 -as is keves ehez, hiaba vettem bele bovitokartyakat es plusz helyet a vinyoknak. 12 hdd nem fer bele, raadasul mivel mar nem jatszom annyit, ezert valami kisebb PC lesz a jovoben, valoszinuleg csak SSD -vel.
-
Vole
aktív tag
válasz
Patice #14299 üzenetére
Az a baj, hogy mint irtam 2 X 6 vinyo van, marpedig 6 vinyo nehezkesen fer bele egy 4 vagy 5 bay -es NAS -ba
Marpedig Synology -nal nem talaltam 6 -os NAS -t, csak 5 -ost vagy 8 -ast.
Mondjuk ha nem ragaszkodom a 6 -hoz, akkor 2 db DS1515 -ost is vehetnek, de igy meg dragabb is a rendszer, raadasul 2 vinyo minusz a kapacitas.
Miert baj az, ha 12 vinyo van egy hazban? Ha jol tudom, akkor a nem hasznalt vinyokat nem porgeti a rendszer.
QNAP -nak van 6 vinyos NAS -a, de amelyikben rendes proci van az draga, joval tobbe kerulne a 2 6 -os mint az egy 12 -es.
-
Vole
aktív tag
Sziasztok,
Mint leendo Synology tulaj szeretnek erdeklodni. A kereso nem talalt semmit ezen a forumon a DS2413-al kapcsolatban, de azert remelem valakinek lesz bovebb infoja ezugyben.
Szoval egy DS2413 megvetelen torom a fejem. Otthoni felhasznalas, filmek es egyebek tarolasara. Torrentezni nem fog, viszont az otthoni halozat valahogy igy nezne ki:
PC - NAS - TV
A PC -rol toltom a NAS -ra a filmeket, amiket kozvetlenul a NAS -rol szeretnek a TV -re lejatszani ( BD25 es 1080p filmek egyelore ). Nem fog akadozni a lejatszas?
6db vinyorol van szo + meg 6db amire biztonsagi masolatot csinal a NAS, vagyis RAID1 kotetek lennenek a NAS -on belul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest