- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
B42 ISS
csendes tag
andrew01
Köszi szépen, meg is oldódott. A mai 3 óra fényen megtette hatását, megindult a stopper is szépen.
[ Szerkesztve ]
Ezt szíjja, ezt meg szoríjja Kend!
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok kedves rendes óramániás csoporttagok. Vásároltam egy Seiko órát az oragyor.hu-ról és kaptam egy -12%-os kupon kódot amit szívesen odaadnék valakinek aki vásárlás előtt áll és van ott olyan modell , mivel én idén már kivásároltam magam.
-
zez-zez
tag
válasz Taylor79 #228811 üzenetére
A forrasztással az a baj, hogy a lágyforrasztás nagyon gyenge, lehet erőltetni a dolgot, de azzal nő az esélye hogy az ember megégeti a számlap színét. A ragasztás pedig egy késnyszermegoldás amit lehet kulturáltan is kivitelezni. Ilyesmi munkákra én G-S hypot használok. és elégedett vagyok az eredménnyel.
-
őstag
válasz zez-zez #228802 üzenetére
Eugene: hát nem is tudom, nem emiatt néztem ki, de lehet később zavarna.
andrew01: egyébként nem azért választom, mert lyukas és az hű, de menő, hanem, mert elég kicsi a választék a megadot paraméterekkel és ezek tetszettek összeképre
g0n21: Értem. Ettől függeltenül a drágább vonalat lehet most hagyjuk. Nőibe használtan nehézkes, újként Omega árakat nem láttam, Rolex meg 8e€ indul. Egy kicsit jobb értéktartással talán, csak azért ne, hogy ne KP-ba inflálódjon.
Tsebacsi, djeperto, nrg960: Igen én is a síma felé hajlok.
Angel2014: Ezek a tiedid? A fehér is nagyon bejövős, de most búvár formára szavazok.Kérdés: Ha a fém szíjast választom, ami ügye 10-e olcsóbb, hol tudok hozzá megfelelő minőségű szilikon, kaucsuk, textilt vételezni? Milyen és mennyibe kerül a hozzá való minőségű? Ki tudom én is cserélni?
Miért nem fém? Képeken mutatós, de mint írtam 4 éve vettem egy ilyent, de a fém csat nem jött be. Állandóan becsípí a szőrt, sokszor szorítja a bört, unalmamban ki-be csatolgatom és a Pc doglozom sokszor nekem se meg azt asztalnak se jó.
Mivel sokat vagyok itthon, hasznát az udvaron végzett tevékenységekben, határban lévő sétában, bicózásban venném ott meg hülyén mutat a fém és nem is praktikus.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Kaci84 #228814 üzenetére
Nem fogdostam még ilyen Orientet, de képekről mintha ez is vastag stiftet használna a szíj csatlakoztatásához, mint pl. a Seiko búvárok. Ennek érdemes utánanézni szíj vásárlása előtt, mert nem biztos hogy a hagyományosnál vastagabb stift belemegy a szíjba. Seiko búvárokhoz sokféle és nagyon jó szíjat lehet kapni, probléma inkább a választással lesz, nem a kínálattal.
Egy klasszikus waffle minden búvárnak jól áll: videó!!!!![ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
andrew01
tag
válasz Kaci84 #228814 üzenetére
Ezt nem igazán tudom hova tenni, eszembe se jutott, hogy ilyen szándékkal vennéd az opent, és szerintem én sem sugalltam sehogy, plussz nem is gondolom annak szóval full nem értem, de mindegy is.
/kérdés volt szíjjal kapcs/ - Köszi fagyalllo! akkor törlöm is, ne csúfkodjon itt így gyugodtan faragom majd méretre : )[ Szerkesztve ]
-
tankraid
aktív tag
Roger's-nél ez a 2 + 1 év Roger's Prémium+ Garancia ez mennyire jó? Volt valakinek ezzel tapasztalta? Nekem szimpinek tűnik. Bolt megbizható?
Rendeltem egy másik HU boltból még black friday alkalmával két hét alatt nem hogy nem küldték az órát de megkeresésemre sem reagáltak most írtam nekik, hogy oké akkor nem kérem töröljék a rendelést és legalább arról már jelezzenek vissza....(pedig elméletben nem noname bolt) Nem értem miért nem lehett volna legalább annyit mondani, hogy bocs beszállítóra vagy bármire várunk vagy akár elfogyott. mind1.
[ Szerkesztve ]
-
petim
csendes tag
Sziasztok!
Ha letisztitult, minimalista órát keresek ajándékba, a CASIO LTP-E148L-7AEF órát megvehetem? A mutató pontosan üt ennél a quartz modellnél? -
andrew01
tag
válasz petim #228821 üzenetére
Nekem van ilyen modellem. Szerintem jó vétel, az érdekes, hogy a legpontosabb Casiom (jó, ha nem számítjuk RadioControlle-t )
Ennek ugye kisDial másodpercmutatója van, és csak 5mp-ként szóval 12es skálán informál, meglepően jól.. 8at totál precízen érint, 4nél egy hajszállal csak mellé. Legalábbis az én példányomnál.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz petim #228821 üzenetére
Szerk.: andrew01 megelőzött.
Kicsi a mp-mutató, és csak 5 másodpercenként vannak indexek, szerintem lényegtelen, ha kicsit melléüt. Ami viszont nem tetszik, hogy a többi mutató sem sokkal nagyobb, köszönőviszonyban sincsenek az indexekkel, de ez nem feltétlenül zavar mindenkit.[ Szerkesztve ]
-
Clark78
tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket, tanácsotokat.
Van egy kb 8 éves Citizen Skyhawk típusú eco-drive órám ami mára bemondta az unalmast.
Nyilván az én hibám, hogy így alakult, illetve a vírusé, mivel 3/4 éve home office-ra vagyok ítélve és az óra ez idő alatt nem igazán volt rajtam, napfényt szinte alig látott, egy viszonylag sötét hálószobában csücsült végig.
Kb 1 hete úgy alakult, hogy felvettem és feltűnt, hogy a battery a legalsó negyeden áll, a mp mutató pedig csak 2mp-ként ugrik. Próbáltam életet lehelni bele, természetes fénnyel, illetve lámpa alá is betettem hosszú órákra.
Sikertelenül, mert ma reggelre teljesen leállt, se kép, se hang, a kijelzők, mutatók halottak.
Gondolom már csak egy szervizben tudnának életet lehelni bele, igaz? Mire számíthatok?
Köszi-üdv, Clark -
ToBeY
nagyúr
Hello
150k ig búváróra kategóriában mit ajánlotok steinhart? -
SOAD19
addikt
válasz ToBeY #228829 üzenetére
Igaz kicsit több, mint 150k-ért, de én egy Zelost vennék. Igaz, nincs személyes tapasztalatom velük. Pár napja jött ki, ez: [link]
Van eu-i beszerzési forrás, a gyártó által kijövő új modellek 1-2 hónap késéssel jelennek meg a seriouswatch-nál.[ Szerkesztve ]
-
nrg.960
tag
A stift kiszedő egyik vége egy tüske, ami egy fúrt tokfüles óránál csak be kell nyomni, a másik egy lapos csavarhúzó jellegű, háromszög alakban bevágva, hogy a stiftről ne csússzon le.
Fémszíj több féle van, csavaros, kiütős, mondjuk mással még nem találkoztam.
Ha esetleg egy Seiko amit méretezel, ott figyelj, mert kiütős és perselyes a szíj, sok hozzánemértő órás elvesztette már ezeket, darabja pedig kb. 2k. Kiütős esetén a stift cserélő, tüske végével megoldod a dolgot.
Sokszor találkozok vele hogy egy perselyes szíjba beleteszik a sima kiütős stiftet..[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
zolnagy
őstag
válasz nrg.960 #228838 üzenetére
Ez a perselyes megoldás azt jelenti, hogy a szíj átmenő furata a két oldalon nem egyforma, és ahol nagyobb, ott van egy pici persely, amiben behelyezéskor megszorul a stift? Ez a pici persely ki tud esni, de persze vissza lehet tenni a furatba, de e nélkül nem szorul meg ugye a stift. Erről van szó?
Mert ilyen megoldású a Casiom és az eladott Citizenem is ilyen volt. -
Sir Pocok
őstag
Citizen CZ Smart
A videó alapján se tűnik rossznak.Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
nrg.960
tag
válasz zolnagy #228839 üzenetére
Igen, hasonló. Itt annyi eltéréssel, hogy van a stift, egyik oldala vastagabb, a masik vege véknyabb, mint végig a stift is. Ahogy betolod a szíjba, szemből rámegy a persely és kész is.
A GS-nél vagy egy dragább SPB szériánál meg végig egyenletes a stift, és a közepső szemben van benne a persely.
-
nrg.960
tag
válasz ToBeY #228829 üzenetére
Új vagy használt vekkereket nézegetsz? Egyébkent Seiko, Steinhart, néha még Davosa Ternos is akad 150 körül. Meg ahogy emlitették, írtó sok mikrobrand van. Az első 3 márkánal pozitívum, hogy mindig és gyorsan eladható lesz, ha oda kerül a sor.
Egyébként ha tetszik az SKX forma, akkor Joe is épít órakat most már saját márka alatt is.
Én ezen gondolkodom, csak azok a fránya számok az számlapon..[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz nrg.960 #228842 üzenetére
Is-is. Ha új akkor 150k a max, viszont használatban inkább ilyen 100-110k e körül már láttam használt Steinhart - ot
Lehet érdekelne egy épített Seiko, múltkor láttam egy seiko yachmaster mode-t az nagyon bejött! (rolex yachmaster az álom óra nekem,ezüst dial, gray lünetta, kék másodperc mutatós) -
nrg.960
tag
Nem-nem. Itt mind a 2-t a tüskével kell kitolni. Amelyikben a lapos stift van azt a lyukon keresztul kell a nyíl iranyába kipöccinteni, a masiknál meg csak siman kitolod.
A háromszögben bevágott az csak az óratok és a szíjnál lévő stifthez hasznalod
-
nrg.960
tag
válasz ToBeY #228844 üzenetére
Viszont ez nem Seiko amit ő csinál, hanem Rhino, ez az ő altala kreált márka, de SII NH35-t szerel ami szegről-végről Seiko szerkezet, csak az alaplemezben nincs belegravírozva a Seiko felirat. Megcsinalja neked olyanra is, amit kérsz, van nála millió alkatrész, olyan szinű tok, lünetta és betét, meg chapter ring.
-
nagyúr
Nesztek mikrobrand!
Jó kis tömör hollandkakaóóra. Volt Aramar a kezemben már, igen kellemes, de engem egy esetben kapott el a hév. Addig szarakodtam, míg persze elkapkodták amit kinéztem. [link] Erre csapjatok le, mert jó áron van és jól is néz ki!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest