- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taylor79
tag
válasz gipsztigris #229101 üzenetére
Eladtál egy ilyen vagány órát?
Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
őstag
Nos megérkezett a Mako 3. Elsőre kicsinek tűnt a Casio után,bár azt már régen nem használtam. Sötétnek tűnik a számlap miatt és egyszerűnek. Az a fajta amit sem én sem más nem vesz észre, hogy rajtam van.
Az óra nagyon könnyű gondolom főleg a szíj miatt. Szilikon szíj, de nagyon tettszik könnyű és kénylemes. Talán ezt el tudom viselni egész nap.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Empsepo #229107 üzenetére
Köszi, igen én is így látom. Majd kiderül, hogyan illeszkedik a szokásaimhoz.
Pár kérdés amiben segíthettek:
A szíjon lóg egy madzagon az Orient logó tábla. Azt símán végjam le vagy van valami kikapcsolési módja?
A lünettával fel lehet húzni. Mivel búvár elvileg a lünetta időmérésre is használható. A kettő együtt nem zavrja egymást? Tudom, hogy elvileg nem, de a gyakorlatban?
Jelenleg ha beállítom a 22-i dátumot akkor szombatot ír ki. Ez augusztusban volt így. Mivel előrefelé lehet csak tekerni, most tényleg négy hónapot bele kell tekerjek? -
fagyalllo
őstag
válasz Kaci84 #229108 üzenetére
A lünettával nem lehet felhúzni az órát, az simán csak forog.
Felhúzni az órát kitekert koronával alapállapotban lehet. A naptár beállításához kihúzod első klikkre a koronát, egyik irányba tekerve a napokat, másik irányba tekerve a dátumot állítod. Az óra nem öröknaptáras, nem 31 napos hónapok végén be kell állítani a helyes dátumot.[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Lev Abalkin
tag
Jaaaj, olyan vaagy, mér' árultad el?
Azért ebbe volt egy kis vidámság-lehetőség...
Mondjuk innen nézve a Rolex minőséget gyártó, ám mindenki számára ismeretlen "feltörekvő márka" is érthetőbb...Amúgy az óra jó, de egy sokfunkciós, segédszámlapok tömkelegét viselő (minél több tudás a pénzünkér') Edifice után puritánnak hat, azt meg kell tanulni értékelni.
-
@mriya@
őstag
válasz Lev Abalkin #229112 üzenetére
Ne fárassz!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Taylor79
tag
-
őstag
Kedves egyesek, beszólogatók, Trollok. Lehet választani.
1. Biléta(?) Sokszor volt korábban is, hogy termékekről leszedtem, levágtam olyan dolgokat amit nem vagy másképp kellett volna levenni. Gondotam egy kérdést megér.
2. Ki mondta, hogy a Rolex feltörekvő márka? Azt írtam, hogy Rolexbe vagy hasonló (minőségű) , de! egy olcsóbb feltörkevő márkába. Igen nem hangsúlyoztam eléggé veszőkkel zárólejekkel és töbszörösen öszetett mondatokkal. Ez a chat hátránya az ember igyekszik kevesebb karakterrel megoldani, főleg ha telóról ír.
3. Igen lehet hülyén hangzik lünettáról felhúzni a készüléket, de ez az első mechankius órám és nem is követtem a piacot honnan tudjam, hogy milyen megoldásokat eszelhettek ki. Egyrészt összemosódótt valamelyik olvasmányos emlékem, másrészt egészen olyan hangot ad mitha felhúzni lehetne vele.Inkább legközelebb ha valaki butaságot ír vagy kérdez normálisan lehetne neki válaszolni vagy ha nem tiszta mire gondol kérdezni ahelyett, hogy egymás vállást veregetve gúnyoljátok ki.
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
válasz Kaci84 #229115 üzenetére
229 105 hozzászólás született a tiéd előtt ebben a topikban, de az előtted idelátogatók közül senki, de senki nem akarta a lünettával felhúzni az óráját.
Vásároltál egy kiváló, koronazáras diver-t, és lövésed sincs, mi fityeg a csuklódon. Az internet korában, jelzem…
Ezzel együtt rögtön kaptál segítséget, ami azért jól jellemzi az itt általánosan dívó segítőkész hozzáállást. Mondjuk, nem tőlem, az igaz. A tévében az Észbontók-at is azért nézem, hogy röhögjek, akar a franc segíteni rajtuk…
-
őstag
válasz Lev Abalkin #229116 üzenetére
Hát igen pont ez a troll fogalma amit képviselsz. Nem hiszem, hogy mind a 229 105 hszt elolvastad és ismerve az embereket attól, hogy valaki nem kérdez hülyeséget attól még korántsem biztos, hogy nem hülye. Sőt! Én általában pont lesz.rm mit gondolnak rólam ezért akkor is merek kérdezni ha valamit nem tudok. Sőt leginkább akkor teszem ezt.
Pont azért vettem egy jó kis órát, mert az internet korában utánajártam. Viszont pont az internet korában sok szeméttel is tele a net vagy nem következetesen felépített oktatóanyagokkal. leginkább idegen nyelvű anyagokkal. Pl. az is előfordulhat ahol egy szakmai fórumban poénkodnak egy valamit rosszul tudó vagy rosszul kérdező valakin. -
Empsepo
senior tag
válasz Kaci84 #229117 üzenetére
Jó, figyelj nincs gáz.
A lünettával való óra felhúzás tényleg meredek, de most már ezt is tudod.
Beállítani nehezebb lesz, türelem kell majd hozzá.
Ami nagyon fontos!
Ne Állítsd a dátumot amikor az óra este nyolc és hajnal négy között áll. Olyankor csak a mutatókat szabad állítani.
Amúgy van hozzá leírás, nem?
Azt nézd át. -
momcrew
tag
Ha nem ismerem, akkor a hozzáadott manual az első, de én vagyok olyan, hogy a Pagani manual-ját is átnéztem. Ha nincs nyomtatott, akkor net. Elég pár százat visszaolvasni, hogy tudja az ember ki ül magas lovon, ki nem és ez alapján kezelni a kommenteket.
A Harwood-nak voltak/vannak lünettáról húzós, állítós órái.ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
dzsi23
addikt
válasz Kaci84 #229108 üzenetére
"Mivel búvár elvileg a lünetta időmérésre is használható."
Így van. A lünettát úgy forgatod, hogy a kis háromszögre (ami alapesetben felül van) mutasson a percmutató, és onnantól kezdve a lünettáról le tudod olvasni, hogy hány perc telt el azóta. Pl. most 20:09 van, és ha berakok egy penny-s lasagne-t a sütőbe 40 percre (mert a doboza szerint annyi idő alatt sül meg), akkor odaforgatom a lünetta háromszögét a percmutatóhoz (vagyis a számlap 9-eséhez), és amikor a percmutató a lünetta 40-esére mutat, akkor kész a lasagne. Persze, megjegyezhetném, hogy 49-kor kell kivenni, de pont az a lényege, hogy ne kelljen megjegyezni, meg számolgatni sem, mert ha közben mást is csinál az ember, könnyen elfelejti, hogy mikor rakta be. És bármi más időtartamát is lehet mérni, nem csak sütését, de leginkább 1 óránál kisebb időtartamot érdemes mérni, mert afölött (pl. egy 80 perces mosás esetén) már észben kell tartani, hogy hányszor ment körbe a percmutató.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz @mriya@ #229119 üzenetére
Pedig hidd el! Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a sarokba nagy vigyorral a képemen tekergettem és elégedten konstatáltam, hogy jól felhúztam. Mivel nem írtam be a googleba, hogy " mechanikus órák felhúzása" így ez kimaradt nem is gondotlam rá. kb. 30 éve húztam fel utoljára nagymamám karóráját (koronával) és azóta nem is volt a kezemben, sőt tudatosan erről a két nagy csoportról is csak kb 1 éve tudok így ezen dolgok teljesen kimaradtak.
Ellenben a YT videókon is mindenki ezt tekeregette meg magyarázta (idegen nyelven) és amikor én is nézegettem pont olyan ellenállása volt és hangja mint egy ilyen óra felhúzásának így teljesen olyan érzésem volt. Ez van, elhittem, hogy lehetséges.[ Szerkesztve ]
-
momcrew
tag
Apropó lünetta. A tűgörgős visszaforgásgátló szerkezetről nem hallottak az óragyártók? Mint pl a kontrás bicikli, horgász orsó. Előretekerésnél nincs racsnis hangja, vissza forgatáskor nincs holtjátéka, azonnal blokkol.
ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
momcrew
tag
válasz @mriya@ #229127 üzenetére
Én a szerkezetére gondolok. Nem kattogós racsnis, hanem hangtalan, fokozatmentes tűgörgős van-e?
Szerintem tudnak pontosan, apró méretben alkatrészt gyártani és megtudják kérni az árát is. Egy igazi óragyártónak egyik se lehet probléma[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz @mriya@ #229127 üzenetére
Elvileg biztonsági okokból csak egy felé lehet forgatni. Méghozzá azért, hogyha valaki búvárkodás közben a palack kapacitását figyelte vele, elég gáz lenne ha vissza tudna állitódni az ellenkező irányba. Bár a véletlen tovább tekeredéstől így sem véd ha beaakad véletlenül valamibe és eltekeredik a lünetta, de ilyenkor is csak azt mutatná, hogy előbb fogy ki a palack mint valójában, így megintcsak biztonságos a dolog.
momcrew: Megintcsak azért KELL kattognia, hogy lehessen hallani, hogy véletlenül tovább tekeredett a lünetta, mikor te nem akartál tekerni rajta. Például beleakadt valamibe és elfordul egy negyed fordulatot. Elég gáz lenne ha te ezt nem éreznéd fizikailag (rezeg az egész egy kicsit) vagy nem hallanád. A legtöbb órabolond mint mi amúgy is szereti a hangját.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz Fall-N #229136 üzenetére
Ismerem a búvárlünetta működését, de mivel manapság szinte senki nem arra használja, amire eredetileg kitalálták, így sok gyártó csak dísznek alkalmazza.
Emiatt sok esetben két irányba is elforgatható.
Az aszfaltbúvároknak úgyis mindegy, az igaziak pedig búvárcomputert használnak.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
nagyúr
Srácok! Felettébb gyanusan viselkedő emberkéről lehet informálódni a jófogáson? Vagy rohadtul nem érdekli őket ami ott történik, csak legyen nézettség? Privát vélemény is jöhet!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
fagyalllo
őstag
válasz Polarstar #229139 üzenetére
Leszarják. Kollégám neve és üzlete nevén évek óta hirdet valaki aktivált SIM-eket, hónapokig levelezett velük, elküldött minden céges papír, amivel igazolta magát, még a felhasználót se tiltották, ugyanazon a néven hirdet azóta is.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
nagyúr
válasz fagyalllo #229140 üzenetére
Nem fontos. Megpróbáltam.
Szerintem fordítózik, mert magyartalanul beszél. Illetve bebuktatta magát, hogy nekem úgy nyilalkozott magyarországon van. Haveromnak meg az állította velem egy időben, hogy külföldön van.Ha nem nézik meg eláshatja magát a jófosás.
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
momcrew
tag
válasz vadászcsiga #229133 üzenetére
Az "I" alkatrészen bukik.
Köszönöm, hogy utánanéztetek.
[ Szerkesztve ]
-
Taylor79
tag
válasz Polarstar #229143 üzenetére
Az alábbi videóban is látható egy majdnem sikeres Jófogás átb@szási kisérlet: [link]
Egyébként ott eladni bármit is egy idegőrlő mutatvány: pofátlan alkudozók, agyhalott emberek minden mennyiségben.[ Szerkesztve ]
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz Taylor79 #229149 üzenetére
A Jófogással nekem semmi bajom, sokat vettem és adtam már ott, annak ellenére, hogy agyhalott sem vagyok.. Nem szabad általánosítani, és belemenni kétes üzletekbe. Mindenütt vannak mindenféle emberek. Ez is egy piactér, ahol alku van, megegyezés nem mindig...A piacgazdaság már csak ilyen. Aki ezt nem vállalja, az nem lesz része.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest