Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
további problémának látom a felesleges joinokat.
mivel az items_categories táblában a category_id egyenlő a categories táblában a category_id-vel, ezért csak abból a célból, hogy szűrni lehessen rá, tök felesleges összejoinolni a kettőt. az items_categories táblában pont ugyanúgy lehet szűrni a category_id-re, mint a categories táblában.pontosan ugyanez igaz az item_id-re.
tehát azt kellene csinálni, hogy az items_categories táblából leválogatod azt, ami kell, berakod egy subselectbe (ha a mysql vagymi tud olyat, nem ismerem), és utána ahhoz joinolod hozzá a végén a két plusz táblát.
ekkor a két plusz tábla joinját már csak a leszűrt termékekre csinálja meg, és sokkal gyorsabb lesz.valami ilyesmi postgresben az elmélet:
with tetelek as (select * from items_categories wherecategory_id not in (1,3,13,7,20) anditem_id not in (117,132,145,209,211)) select * from items,tetelek,categories where
tetelek.item_id = items.item_id and
tetelek.category_id = categories.category_id;a lényeg, hogy a valódi szűrést a tetelek selectjében érdemes megcsinálni.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR DOMINATOR TITANIUM 32GB 2DB 6600MHZ
- G.SKILL DDR4 8GB 2400MHZ
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest