Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kroni1

veterán

válasz OddMan #97 üzenetére

hardveresen elvileg kódol sokmindent, nem kell hozzá licenszet venni mint a raspihoz, de hogy pontosan mit is tud az ott van az oldalon is amit te linkeltél:

Video Decoders: MPEG-4 ASP, XVID, H.264 HP, H.263, MPEG-2 MP, MJPEG BP, VP8, Sorenson-H263.
    Video Encoders: MPEG-4 SP, H.264 BP, H.263, MJPEG BP
    Image Codecs: JPEG, BMP, GIF, PNG.
    Audio Decoders: AAC, AACPlus, MP3, Vorbis, FLAC, WAV
    Audio Encoders: SBC, MP3.
    Speech Codecs: G.723.1, G.726, G.711, G.729AB,NB/WB AMR.

Ha mediaplayernek akarod akkor a legjobb, hogy van rá hivatalos Openelec támogatás, az 5.0.1-es verzió most jött ki, azaz ez már a legfrissebb, KODI alapu. De lehet rá tenni pl. Geexbox-ot, XBiant, Sőt androidot is kipróbáltam, az is jópofa volt.. És még biztos van más is, elvileg a RaspBMC utódja az OSMC is támogatott lesz, de az tudtommal csak később lesz, még béta állapotban sincs.

MKV fájlokat viszi természetesen, BD-ről nem tudok nyilatkozni, de minden a rápakolt oprendszertől függ, ha az Openelec tudja akkor a cubox tudja, mert erős 64bites CPU és jóféle GPU van benne. (Az uj raspberry pi2 pl. 32 bites..) AC3, dolby és DTS megy, de a dts HD és a trueHD formátumok szintén a KODI alapu oprendszer miatt ha jól tudom nem támogatottak. (tehát ha KODI-t használsz bármilyen gépen azokon ugyanugy nem fog menni)

Amugy még annyi, hogy fényévekkel gyorsabb OpenElec-el mint a Raspberry B+, kb ég és föld. Annál van hogy akár perceket is vártam pl. egy youtube vagy netes rádio betöltésre itt meg minden egyből!

Azt hogy pontosan hogy adja ki a 24p filmeket nem tudom honnan lehet biztosan megtudni, de néztem pár filmet, és framedrop nem volt velük..

A cubox TV-nél szerintem amugy az i2ex sokkal jobb, hardveresen az is bőven elég mindenre, FHD és 4K filmek alatt is alig kell hogy dolgozzon, hőmérséklete is alig emelkedik. És van pár extrája ami a cubox TV verzióból kimaradt.. (wifi és BT opció, RTC, microUSB-RS232 port, IR transmitter) ráadásul az i2ex olcsóbb is! (legalábbis a német forgalmazónál, Openelec SD kártyával és ajándék WIFI&BT modullal.) de ez csak az én véleményem.

Új hozzászólás Aktív témák