Új hozzászólás Aktív témák
-
HERR Z
veterán
válasz
raul560 #8663 üzenetére
ez sokkal jobb összeállítás, jobb a lap minden szempontból, erősebb a procc,és több a ram
a vga erősségére van pár teszt neten, hd 3200 néven fut, ergo lasabb mint a hd34x0 széria
300-as táp akkor elég ha fsp, ha nem az akkor szervált egy olyat, 350-es fsp pnf-e már van 5-6k körül
és jah, be tudod tenni atx házba -
HERR Z
veterán
válasz
raul560 #8650 üzenetére
inkább fejsd ki mit vársz el egy laptól e szempontok alapján:
- kell e int vga vagy sem( hd 3200, ergo nem fox crysisezni rajta) -740g-t már hülyeség venni, lesz olcsó 780g-s lap hamarosan és az előbbi még csak nem is am2+ -os
- mATX legyen vagy full atx
- hány sata kell
- kell-e firewire
- hány pci cuccot akarsz beletenni
- integrált hangkarit akarod-e használni
- mennyire akarod tuningolni a rendszert
- és mennyit szánsz rá......csak hogy tisztábban lássuk mit is akarsz, mi lenne az optimális
-
HERR Z
veterán
válasz
cowboy_bebop #8348 üzenetére
azért vettél 1066-os ramot hogy 800-on döcögjön?
4400+ mellett megy 1100+ -ot, na oda kell a kraftfirewire nekem pl kell videóhoz, post detektor meg csak vész esetén kell, de aki egy kicsit ért a tuninghoz tudja mitz rontott el abban a pillanatban
-
HERR Z
veterán
válasz
cowboy_bebop #8340 üzenetére
a giga 16.5-17.5 de cserébe van rajta firewire
irhatnál majd okosságot róla(most néztem a +delládat erholdáltad feleslegesen a procinál
)
-
HERR Z
veterán
válasz
cowboy_bebop #8328 üzenetére
1: nem kapható, míg a giga már azért elég elérhető
2: laza 3 ruppóval drágább, és felszereltsége puritánabb
3: ebből a difiből pedig akár lehet eggyel jobb ramot is venni, ami bírja a magas órajelet kisebb fesszel is -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #8149 üzenetére
fiery meg mások elmondása alapján instabil volt az egész rendszer
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #8125 üzenetére
számolgass:
vettél 50 ruppóbol egy 3870-et, szupcsi
mikor 35 ruppó, veszel még 1-et
fantörpikus ér 70 ruppótvs, kijön a rv770[június] eladod a tiedet ~30-ért, és rádobsz még ennyit
ergo buktál 20-at, de 60k-ból van egy karid
amit nyersz:
-nem kell cf driver bajaival szívni, minden játékba lesz power
-kevesebb fogyi
-várhatóan értékállóbb
-nem kell cf-es lappal bíbelődni -
HERR Z
veterán
válasz
cowboy_bebop #8112 üzenetére
ha az ember cf-et akar, akkor megteheti hogy megveszi 1 kártyán a 2 gpu-t, árban kb ugyanannyi(most 1 3870 van 37-41k-ból, egy x2 78-80kból)
és sakál mind1 milyen lapod van x2 alá
nembeszélve arról hogy sztem még mindig értelmetlen a cf/sli, mert rv770 kb ezt adja majd 50-60k körül, addig meg el lehet vegetálni egy 3870-el is...
7% meg egy kis tuninggal okosítható, ha több kell +8 ruppóért kapsz 2x8-at, +20 ruppóért kapsz 2x16-ot...megéri?nem, lásd hsz eleje -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #8054 üzenetére
közben mexültem h ez a lap ugyanazt a nyákot használja mint a 690g+sb600-as msi lap
ergo se több sata, se több usb....csak gyorsabb(megtehetik mert ugye lábkompatibilis mind2) -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #8044 üzenetére
mé csak 4 sata van rajta?
-
HERR Z
veterán
s3 leginkább tuningra jobb, illetve nemtudom fesszel mennyire játszhatsz s2-es lapokba(ms csótányokba ugye feszhez nem nyúlhatz, asrockba legalább csökkentheted)
új lapok között lesz ami megáll 15k-nál szerintem, inkább gond hogy cebit után lesz rajt, akkorra lesz hivatalos catalyst 8.3
akkor várj ha:
-kell az erősebb vga
-kell hogy am2+ legyen(médiapécébe phenom később)
-kell esetleg a jobb hang(alc889a/d ahogy néztem vs a mostaniakon alc883)
-akarsz hybrid cf rendszert(amihez hd vga kell ugye és nem 2400/34x0) -
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #7266 üzenetére
win alól lehet flesselni, de pl tuningbiosokal csak dossal lehet feltenni
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #7259 üzenetére
a bios nem kompatibilis szal minimális változtatás volt
de amúgy valóban ez lehet, bár így is msi a legolcsóbb 4 pci-e témában -
HERR Z
veterán
most nézem hogy msi kiadja a k9a2 platinumot faukettő ként is....elsőre difi a promise sata vezérlő hiánya, ebből kifolyólag -sas és esata hátul
vagy lehet olyan szupcsi lap, hogy máris javítani kell -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #7243 üzenetére
héló, keverjük a szezont a fazonnal
-a 400mhz a platinum
-crossfire x = 4 vga, ha te a cf-en látsz ennyi vga csatit akkor küldjé egy hubble optikát a szemem elé -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #7202 üzenetére
egy szóval se mondtam hogy az asrock nem alsókategóriás lap, még az a szerencse hogy az, fentebb már ánusszal versenyezne -ami öngól lenne
-vga +mem 4coredual....jah hogy nem egy kihalt VIA chipset van rajta.....?Sztem ez nem csak a lap hibája
modern chipset = asus olcsó
extra vezérlő van
tuning = ebbe a kategóriába ez nem szempont -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #7197 üzenetére
azért nézzük az aszrokkot:
-SLI
-firewire
-wlan
-hdmi audió kimenet, csucsi realtek chip jobb mint pl asusok adija
-olyan chipsetek támogatnak olyan procikat hogy a rák se gondolta volna(865 vs Core2,650i vs 45nm, NF3 vs Phenom)
szal azért fejlődtek elég keményen, sztem pár lapjuk kifejezetten üde szinfoltja a piacnak
20k felett meg volt lap...igaz proci is volt hozzá
amúgy nem az ár határozza meg hogy fasza-é vagy sem, pl egy heatpipe-hűtéstől csak drágább lesz a lap jobb nem -szilárdelektrolit kondi dettó lásd giga s3 vs ds3...csontra ugyanazt tudják tuningra csak ds3 drágább -
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #7179 üzenetére
naszóval, azért 1.5V egy 1.15V/1.25V alapfeszű procinak....elég sok....ha nem akarod elpusztítani a procit akkor 1.45V fölött annyira nem erőlteted
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #7176 üzenetére
-
-
HERR Z
veterán
válasz
Gyuri27 #7131 üzenetére
bőven lehet ekkora difi
lásd yutani procija is 1.35V-tal megy 3050-et, az enyéim mentek 3100-at 1.3Vtal....
az a vicces hogy a be-2400 ráadásul kínai is volt ami tudvalevőleg szarabb is még a maláj prociknálA HT szvsz nem káros a procinak, chipsettől függ nem procitól mennyit megy
-
HERR Z
veterán
GIGABYTE GA-MA790FX-DQ6 43.5k nettó
rendelhető -
HERR Z
veterán
erő...
a prociban van az erő a lapok között sebesség terén van maxx 1%
ezért irtam hogy elég egy asrock, mert a chipset funkciója kimerül a vga,vinyók és hang/usb kezelésében....
stabilnak pedig a mai lapok mind stabilak, megfelelő táppal és rammal/hűtéssel
ezt a gigát említettem: MA69G-S3H -
HERR Z
veterán
komolyan mondom az a msi lap kb egy szinten van az asrockokkal csak drágább meg csicsább....
Sztem gigabyte lapokkal ismerkedj, pl az m55-s3g, és a 690g-s lapjuk is szimpatikus, utóbbi főleg(alig hűt a chipset..)
igazából azért kicsit konkrétabb is lehetnél....2-4 ide cucc kell-e, hány ventit szabályozzon stb-stb azért erőltesd meg magad pls
igényeid alapján pedig továbbra is elég egy asrock, igaz nem menő, de legalább prórolsz -
HERR Z
veterán
-
HERR Z
veterán
Azért tanácsoltam a ram ilyen radikális visszaosztását, hogy véletlenül se tudjon beleszolni a tuninga. Mert annak a procinak 3 környékén mennie kellene.
Sajna azért a birsalmák se ennyire jók, 30-35% megy csak 3ghz fölött betonstabilan
geil ultra is simán kiköhög 1000MHz-et(eddig 4 ilyen kittel raktam össze gépet mind vitte 2.3V-tal) -
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #3261 üzenetére
ninc tv out....
dvi-rca alakítót viszont relatíve egyszerűen lehet találni, könyebben mint dvi-hdmi átalakítót -
HERR Z
veterán
-
HERR Z
veterán
válasz
_Blank_ #1129 üzenetére
nekem egy abit kn8 ultra játszotta pont ezt...zsír új volt az is
és az a vicces hogy más procival egyszer elindult, utána az enyémmel is de bios mentés után soha többet........................
úgylátszik nekem sem egyedi szar darabom volt, bár sima kn9-nek sose volt ilyen nyűgje -
HERR Z
veterán
válasz
Benyoo1 #1112 üzenetére
olyat külön nem lehet venni mert minden lapon van elvileg
ha neked nincs, akkor megoldás lehet olyan hűtő használata aminek nem a gyári keret kell
de ha mégis olyan hütőt aardsz akkor itt a piaco adj fel egy hirdetést hogy keresel keretet, hamarabb találsz mint boltba szerintem -
HERR Z
veterán
na kicsit megnéztem jobban ezt a giga m55+s3g lapot....és amit tuningban hiányoltam azt a bűvös ctrl+f1 előhozta...úgyhogy a gépsárkány ezzel a lappal pont ugyanakkora tuningra képes mint a tuning abit kn9, ráadásul a feszeket is sokkal stabilabban tartja
tetszik, szimpi -
HERR Z
veterán
A gigát felejsd el tuningra, csoda lesz ha 220-as FSB-t ki tudsz belőle csalni.....kaki tuningra na.....
Ha kell tuning akkor abit, de még az asus is jobb ennél a gigánál
amúgy miért nem veszel egy értelmes lapot(pl aláirásomba lévő) és teszel bele egy x300Se-t?gyorsabb lenne, és nem lenne ilyen hibrid valamilyen téren biztos szar lapod... -
HERR Z
veterán
-
HERR Z
veterán
annyira prohász olcsó lap hogy nem vezették ki......ha megnézed az SLI-s tesóját ami már full ATX méretű ottmár ottfigyel a 2 IDE csati..
de érdekes hogy 10 usbt tud a chipset és asusék csak 8-at használnak....olcsó csipszetre olcsó lapot ilyen suta lapokat szül, remélhetőleg legalább olcsóbbak lesznek -
HERR Z
veterán
na a giga lap még mindig nem jött meg szóval abit kn9 lesz helyette...roszabb felszereltség,felépítés de legalább van és tuningra biztos hogy jobb lesz
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #732 üzenetére
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #705 üzenetére
a ht sávszélt ne vedd vissza mert elég sokat levesz a tempóbol, inkább vedd vissza a szorzót 3-ra(600)
-
HERR Z
veterán
Nagykerbe nem érkezett giga lap úgyhogy jövő hétre csúszott a tesztelése
pedig minden más része megvan a gépnek
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #633 üzenetére
hát.......csak az nem derült ki hogy miért szar.kicsit lehetnél konkrétabb
-
HERR Z
veterán
ha olyan lesz a váltás mint TbredA-B-nél az csak jó
az A csoda volt ha ment 1800-1900MHz-et a B meg...nos...2400-2500+++
a 667-es ram is 14-15k ami azért elég nevetséges...még jó hogy a vidéki kiskerek lassan reagálnak a hirtelen emelésekre, így 9.5k-ból megvolt darabja múlthét közepén -
HERR Z
veterán
válasz
_cirmos_ #622 üzenetére
...főleg a mostani ram árak mellett.....1 hét alat +3-4k-val lett drágább fél gigája a DDR2-667-nek....drágább mint az A-Data 566 ami azért elég gáz
S754-ről S939-re viszont semmi értelme fejleszteni, az is fél év/év múlva árba ugyanannyira lecsúszik mint ahol most áll a S754....
szóval
-vagy minél hamarabb cserélni a későbbi fejleszthetőség és a mostani ''értelmes'' S754-es árak miatt
-vagy kihúzni S754-el még egy generációt...esetleg szerezni bele egy tuningosabb cuccot és rommáhúzni -
HERR Z
veterán
válasz
_cirmos_ #528 üzenetére
A sima NF4 télleg jobb talán picit tuningra, de am2 alá nem sok nf4/ultrás lap van....de pl az abit kn9
Amúgy az hogy kettévágták a chipsetet azt jelenti hogy 1 cucc nem fűt pl annyit, jobban lehet hűteni -meg értelmesebb a lap elrendezése
Amúgy int. vga-s chipsetre énmég nem láttam gyártót aki tuninglapot épített volna, így az hogy mennyire lesz tuningképes, az majd kiderül -
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #516 üzenetére
csak rápillantok 2 nagyker listára és hopp máris ittfigyel rajta 15+fáért..kiaskerbe is van ha berendeled
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #513 üzenetére
mért ne lehetne kapni KN9-et?
amúgy én is e között és a giga között vacilláltam, utána pedig hát a felépítés, a firewire a giga felé döntötte az eredményt -
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #511 üzenetére
Asusnál is volt ilen hülyeség, és igen ez valójában annyi volt hogy 1.5V-os alapfeszú procinál 1.55V volt a maxx míg 1.4V-osnál 1.45V...modbiosszal 1.5V-ot tudtam elérni anno, ezért adtam el..
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #508 üzenetére
az a baj hogy feszt alig tudsz emelni....egy 1.4V alapfeszes procinak 1.45V nem egy hú de sok, azzal olyan odabasz tuningot nem lehet elérni...lényegében ezekhez elég is a gyári hűtő, mert nem az a korlátozó....
igaz van vmod, vdimm mod, csakhát ugye nemmindenki áll neki otthon forrasztgatni -
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #495 üzenetére
jah valahogy engem se zavar hogy van egy grátisz tartalék vgam
sztem bevállalom ezt a lapot, egy 3200+-os A64-el -
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #489 üzenetére
sztem azért 25+fáért már most jó vétel az x2 3600+
-
HERR Z
veterán
Hellóka
GA-M55plus-S3G alaplapról van vkinek tapasztalata?Olcsó és egészen felszerelt úgyhogy megteccet....csak a tuning az mennyire sereg neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged