- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
válasz Intel fan11 #113800 üzenetére
Pl. ha jól emlékszem a 6122-ben nincs bluetooth.
-
tcarina
csendes tag
Szerintetek ez a tv nálunk minek felel meg UN65MU6300.
-
Gsx-rr
veterán
Van egy 4-5 éves 40f6500-öd tv-m amit gondoltam lecserélnék. Jól tudom ,hogy ebben még Va panel van?
-
Awesome Zoll
csendes tag
válasz SunMount3r #113728 üzenetére
Köszönöm, végül hanyagoltam ezt a tv kérdést, ennyi macerát meg plusz pénzt nem ér most meg.
Köszi még egyszer a magyarázatot! -
gyeniko
őstag
válasz Hmmm1 #113797 üzenetére
Nem szeretnék vitatkozni, mert teljesen értelmetlen, csupán arról van szó, hogy rendkívül kényes vagyok a kommunikáció pontosságára. A verbális kommunikáció így néz ki: gondolsz valamit --> szavakba öntöd és elmondod valakinek --> a címzett értelmezi a SZAVAIDAT, a fejében kialakul egy "kép". A baj akkor szokott bekövetkezni, amikor a kommunikációt indító gondolatai nem egyeznek meg a kommunikáció fogadása után a fogadó fejében kialakult gondolatokkal ("ártatlan esetben"). Ez rengeteg zavar forrása ez életünk minden területén, megkockáztatom, hogy ez az egyik legnagyobb probléma manapság. "Ártatlan esetben" is nagy a baj, de szándékolt esetben társadalmi szintű problémákhoz vezethet.
A konkrét példánál maradva: amit eredetileg írtál, az egy sommás és túlzó vélemény, amely a leírt és általam értelmezett (nem cifráztam, hanem pontosan értelmeztem a szöveget) formában nem igaz.
Amit érveknek szántál:
Az rtings.com az amerikai piacos TV-ket teszteli, az ottani MU 7000 az európai MU6XXX széria. nézd meg az rtings.com MU8000 reviw-ját, ez felel meg az európai MU7000-nek.
Az arukereso.hu hivatkozásaidról: az 55MU7002-ről írt 2 vélemény ugyanattól az embertől ered. A 49MU7002-ről 1 vélemény van, amely a fekete szinttel nincs megelégedve. Ez természetes, mert ez a modell IPS paneles.
Felhasználói vélemények az MU 7XXX sorozatról, Európából:
http://www.mediamarkt.de/de/product/_samsung-ue65mu7009t-2237559.html
http://www.mediamarkt.de/de/product/_samsung-ue55mu7009t-2237551.html?ga_query=55mu7009
http://www.chip.de/test/Samsung-UE55MU7009_122891407.html
https://www.testberichte.de/p/samsung-tests/ue75mu7009-testbericht.html
https://www.testberichte.de/p/samsung-tests/ue55mu7009-testbericht.html
https://www.testberichte.de/p/samsung-tests/ue65mu7009-testbericht.html
https://www.otto.de/p/samsung-ue82mu7009-led-fernseher-207-cm-82-zoll-4k-ultra-hd-smart-tv-617015315-kundenbewertungen/#variationId=617015316-M24Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Boost3er
tag
válasz s7evcsenko #113729 üzenetére
Köszönöm szépen. Közben nekem is megérkezett az MM-ből, eddig nekem se nagyon tűnt fel különbség KU6000 hez képest.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz Intel fan11 #113800 üzenetére
Bár nem az MU6102 és MU6122-ről van szó benne, de múltkor megérdeklődtem az M5500-as szériával kapcsolatban ugyan ezen típusszámok miben különböznek, tehát az utolsó 2 karakter, és egy elég profi választ kaptam a Samsung support-tól szóval le a kalappal előttük:
"Engedje meg, hogy tájékoztassuk, hogy az Ön által megjelölt televízió típusok néhány specifikáció terén mutatnak eltérést: az M5502 rendelkezik BT-Audio funkcióval, külső audió eszköz csatalkoztatható hozzá (például olyan Sound Bar, amely rendelkezik TV Sound Connect profillal). Ez a funkció az M5572 típus esetén is elérhető, viszont az M5522-s készülék nem támogatja. Hasonlóképp a Voice Interaction, Samsung Connect, Bluetooth Low Energy funkciókkal rendelkeznek az M5502 és az M5572 televíziók, viszont nem támogatja ezeket az M5522 típusú készülék.
Az M5502 DVB T2/C tunerrel rendelkezik, az M5522-ben DVB-T/c, míg az M5572-ben a DVB-T2/C/S2 tuner található. Továbbá a felvételütemezés (Personal Video Recorder) funkció elérhető az M5522 típusú készülék esetén, viszont az M5502 és az M5572 nem támogatja. Beépített Bluetooth profillal az M5502 és az M5572 készülékek rendelkeznek.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az (UE32)M5502 típusú készülék került hivatalosan forgalomba Magyarországon, az UE32M5522 információink szerint görög, míg az UE32M5572 típus cseh piacra szánt készülék. A Samsung Magyarország Zrt. által hivatalosan forgalomba hozott magyar piacra szánt készülékek esetén lehetőség van beregisztrálni a tévékészüléket a plusz egy éves garanciáért a my.samsung.hu oldalon. Azokra a készülékekre, amelyek nem kerültek hivatalosan forgalomba Magyarországon, eltérő jótállás lehet érvényes, az európai piacra szánt készülékek esetén 12 hónap jótállás biztosított."
Szóval bluetooth hiánya és általában a 22-es végű szériához a sima hagyományos távirányító jár csak, nem az új smart One Remote. Ez ugyan így van MU6100-as szériánál is véleményem szerint.
[ Szerkesztve ]
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Antonio
senior tag
Sziasztok, utána olvastam a dolgoknak de nem biztos hogy jól értelmezem
(KS8000)Hanggal kapcs lenne kérdés. Azért került terítékre mert eddig a tv csak kép megjelenítő volt, UPC is erősítőn keresztül adta a jelet. De mivel erősítőn fejlett 4k beállításra (átengedés) váltottam (4k/60fps) valamiért UPC tv adásról eltűnik a hang ... a lényeg hogy most UPC közvetlen TV be megy és másik ARCHDMI on kersztül megy vissza hang erősítőbe.
A tv-n
HDMI- audioformátum PCM re állítottam (tömörítetlen formátum)
Audióformátum: pedig szintén PCM-re raktam a másik opció csak DTS neo 2:5. jól gondolom hogy így minden jel tisztán előre feldolgozás nélkül megy erősítőbe és az csinálja a dekódolást? DTS neo váltásnál meg már egy előre dekódolt jelet kapna?Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Gabooor
csendes újonc
Sziasztok!
Van itt valaki, aki NAS média szervert használ Samsung tv-hez?
Tegnap szerettem volna venni egy ue40mu6122 készüléket, de az eladók azt mondták, hogy az NAS-sal nem fog működni, csak ha valami plex nevű dolgot használok, aztán már akkor se. Akkor ez most hogy van?
(a NAS-on most egy twonky szerver fut, tökéletes összhangban egy LG-vel, de le szeretném cserélni az IPS-t VA-ra) -
TheProb
veterán
válasz Gabooor #113813 üzenetére
Szokás szerint hülyeség beszélnek, szerintem azt se tudják, mi az a NAS.
nekem tegnap jött meg a 6122, nemtom van-e benne DLNA, bár gondolom igen. 6102-ben pl van. A Plex-et eltrafálták, én is azt ajánlom. Egyik legjobb médiaszerver.
Twonky-t annyira nem ismerem, de asszem az is hasonló. Az csak DLNA-t tud, nem?Lényeg a lényeg, valahogy biztos lehet nézni a NAS-on lévő tartalmakat.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
s7evcsenko
addikt
válasz Gabooor #113813 üzenetére
Nekem Zyxel 325 v2 NAS-om van sima nfs megosztással.
Az MU6122-ön megadtam a wifi jelszót, ebben a pillanatban megjelent források közt a NAS.
Minden könyvtárat lát benne, és az összes MKV-t elindította (és gond nélkül játszotta), amit próbáltam.
Meg is lepődtem, mert volt köztük 40GB-os remux mkv is magas bitrátával.[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
arty
veterán
válasz SunMount3r #113799 üzenetére
neviccelj, a samsung a totális átverésre állt át, miután a termékeik versenyképtelenek (szigoruan a felsőkategóriában)
lásd:
- idei 7000 sorozat szarabb jóval a tavalyinál
- panelvariációk a különféle méretekben (vagy akár azon belül is): 50" VA, 55" már IPS....
- nagyobb szám mégis kevesebb szolgáltatás (6122 vs. 6102)
- OLED után QLED, csak egy kis farkinca plusz ...
- 10 év beégésmentes gari, sugallva hogy a konkurrenciáé BEÉGŐS
- ocsmány gerillamarketing a fizetett rivjukkal, cikkekkel, kommentelőkkel
- busás jutalékok a kereskedőknek.............. találj boltot, ahol nem nyomja az eladó a qledet, ha megállsz nézelődi az LG-k előtt"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
s7evcsenko
addikt
"- nagyobb szám mégis kevesebb szolgáltatás (6122 vs. 6102)"
Ez így nem biztos, hogy igaz.
Itteni tanácsok alapján be lehet kapcsolni a BT-t a 6122-ben, plusz a "Personal Video Recorder" megléte a 6122-ben már több szerintem a 6102-nél.
Igaz, hogy egy átlag felhasználó, mint amilyen én is voltam pár nappal ezelőttig, nem fog turkálni a szerviz menüben...
Mondjuk számomra nagyon fura, hogy letiltanak egy szolgáltatást a tv-ben, ami benne van és működik.
A linkelt hsz szerint görögbe szánták, lehet hogy ott van valami BT-s gondjuk."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
spileraaa
senior tag
válasz PuMbA #113786 üzenetére
"Ezt értem, de egyébként meg nem igazán néz senki TV-t nagyon oldalról Szüleimnél egy 20m2-es szobában van 2 fotel és 1db 3 személyes kanapé és mindenhonnan jó a képminőség VA TV-vel. 20-30 foknál nagyobb szögben nem sokan néznek TV-t, mert akkor a képméret már kicsi és torzabb lesz."
ket kerdesem lenne:
1. irtatok hogy 70 ezerert nincs jo full hd tv
akkor menyiert es melyik a legjobb 32 inches (nem samart tv)2. az ipsnek gyengebb lesz a feketeje mint ennek a 15 eves lg ck-20t20x tvn ahogy latszik?
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
TheProb
veterán
válasz Gabooor #113820 üzenetére
Elég régi szabvány, mennie kell. Én pl nem DLNA-val használom, hanem otthon van a NAS-om plex-szel. Az albérletbe meg a tegnap megjött 43MU6122-re feldobtam a plex klienst és neten keresztül megy a lejátszás.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
PuMbA
titán
válasz spileraaa #113819 üzenetére
A SMART-tól nem lesz drágább a TV, szóval nem igazán kell rámenni arra, hogy ne SMART legyen. A legjobb 32-es TV az UE32M550x, ezután jön az UE32M550x
"2. az ipsnek gyengebb lesz a feketeje mint ennek a 15 eves lg ck-20t20x tvn ahogy latszik?"
Gyengébb.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Szerintem ez VA paneles készülék ! Samsung 65KU6172
-
Csiga74
csendes tag
Sziasztok . Van egy Samsung UE43M5502AKXXH tv . HDMI portokon a hang véletlenszerű időközönként kihagy, de a kép viszont nem . Hiba csak a HDMI portokon jelentkezik , a tv saját hangszóróján is és optikai kimeneten is. HDMI kábelt már cseréltem 1.5m , több eszközzel is kipróbáltam de a hiba mindig megmaradt . Szerelővel beszéltem szerinte Tv szoftver hiba . 3 alkalommal volt frissítve a tv szoftvere de nem változott semmi Találkoztatok e már ilyen jelegű hibával és ha igen mi lett rá a megoldás . 3 hónapos a Tv . Most már meglehetősen bosszant a dolog. Segítségeteket , véleményeteket előre is köszönöm .
[ Szerkesztve ]
-
Awesome Zoll
csendes tag
válasz SunMount3r #113728 üzenetére
Még egy kicsit azért jár ezen az agyam... Most az nem tiszta, hogy a TV és a DAC közé milyen kábel kellene? A Toslink és az SPDIF ugyanaz? Látok olyat, hogy Toslink digitális hangkábel, meg olyat is, hogy Toslink optikai hangkábel... Megolyat is, hogy SPDIF - digitális koax kábel... Talán ez utóbbi a nyerő, mert a DAC-on van digitális coax bemenet, a tv-n meg ugye SPDIF. De ezzel együtt a toslink és az spdif más-más dolog?
-
Hmmm1
aktív tag
válasz gyeniko #113807 üzenetére
Hahh. Nem csak a feketére panaszkodnak ott. (Szerintem az se természetes ennyire a panel miatt) e mondom írnak még ott mást is és ott van a képfrissítés kérdése. Hogy és mennyire képes jól lejátszani egy filmet különböző forrásból, mindenféle, vagy csak csekély rásegítéssel. Plussz a hangja tán rosszabb a tavalyi hasonló szériánál. (Ami hidd el, számít). Elhiszem hogy neked szuper stb. csak védeni is fölösleges úgy vélem.
(Ja rtginsen igaz, 8000-est kell nézni. Hát némileg jobb igen, mint ott a 7-es, dehát ilyen áru tv-knél ez is silánynak számít. Hibádzik ez elég sok helyen: http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu8000 -
zalman90
őstag
sziasztok!
van egy UE58MU6122KXXH
Következőket tapasztaltam: Ha megnyitom a beállításokat, vagy pl a Youtube alkalmazást, egyből legörget a menu aljára mintha valami be lenne ragadva..
Ha a PC-n ki volt választva hogy "kivetítés csak a második kijelzőre" , az előző TV-m esetében, bekapcsoltam és át váltotta oda a képet, kikapcsoláskor pedig vissza jött a kép a PC -re. Ez most itt nem működik.. a PC-n csak akkor van kép ha manuálisan be állítom hogy "csak a számítógép képernyőjére"
Valakinek ötlet?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Awesome Zoll #113827 üzenetére
Heh, ennek most nekem is utána kellett néznem, mert eddig csak "elméletben" foglalkoztam ezzel. Az SPDIF lehet koaxiális (RCA), vagy Toslink (optikai). Ahhoz kell igazodni, hogy a TV-den milyen kimenet van, ami nagy valószínűséggel akkor Toslink lesz és valószínűleg ilyen "kocka" csatlakozója van: [link], de a Toslink azért -esetleg- lehet másmilyen is, nézd meg a TV-den, vagy a használati papírokon.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Mostanság tervezek venni egy 32" Samsung tv-t ha van Smart az nem baj javaslat?
-
Awesome Zoll
csendes tag
válasz SunMount3r #113830 üzenetére
Hát igen, az egész bonyodalmat az okozza, hogy nincs egy normális kép az M5xxx-es tv-k csatlakozóiról sehol, a használatiban az van, hogy a csatlakozók a tv típusától függően változhatnak, a gyári honalpon meg az van, hogy digitális audió kimenet, a bolti leírásokban meg SPDIF, és ennyi. A tv-t meg akkor venném meg, ha az itthoni jackdugós hangfalamat rá tudom kötni, tehát meg sem tudom nézni... Ha van olyan kép, amin rajta van ez a csatlakozó, akkor meg egy fekete "ajtó" van rajta, tehát nem látszik maga a csatlakozó.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Awesome Zoll #113833 üzenetére
Gondolom csak van egy "bevált", általában használt S/PDIF csatlakozó típus, amiket mostanában a consumer audio elektronikában használnak (különben semmit sem lehetne összekötni semmivel). De erről majd a többiek nyilatkoznak...
-
sugarforce
addikt
válasz Awesome Zoll #113833 üzenetére
Toslink van a tvken. Az m5xxx en is. Oszinten nem is nagyon lattam olyan tvt amin coax lett volna, de ez nem zarja ki, hogy nem is letezik. Korabban linkeltem is, hogy milyen eszkozok segitsegevel tudod rakotni a jackes hangfalaidat.
Tv es a dac koze kell a toslink kabel vagy a hdmi kabel attol fuggoen melyik dacot veszed.[ Szerkesztve ]
-
Awesome Zoll
csendes tag
válasz sugarforce #113835 üzenetére
Köszi, tehát a toslink a nyerő. Köszönöm a linkedet, el is olvastam, meg tovább is olvastam onnan, csak ezen bizonytalankodtam, hogy most is van a tv-ben, jó-e bele a toshlink. A coax a dac-on van, és láttam olyan kábelt, hogy SPDIF-coax, de az 10e körül volt, a toshlinkek meg jóval kevesebbért. De így egyértemű a dolog, köszönöm mindenkinek az infókat!
-
TheProb
veterán
válasz sugarforce #113835 üzenetére
Fura ez a koax dolog nekem. Amit te koax-ként hívsz, az nálam az RCA-t jelentette eddig. A koax meg a tv/rádió adások jeleit hozta. De most guglizva látok nem 1 olyan eszközt, ahol "coax" alatt ugyan olyan csatlakozót említenek, mint az RCA. Akkor most mi a diffi a 2 közt?
Amúgy én is belefutottam tegnap ebben, szerencsére a hangrendszeremen van RCA kimenet is, azt meg rá tudom kötni a tv-re a hozzá adott adapterrel.
[ Szerkesztve ]
-
-
gyeniko
őstag
válasz Hmmm1 #113828 üzenetére
Én egyáltalán nem védem, csak helyreteszem a kommunikációt!
Pl. most is:
Ezt írtam: "...Az arukereso.hu hivatkozásaidról: az 55MU7002-ről írt 2 vélemény ugyanattól az embertől ered. A 49MU7002-ről 1 vélemény van, amely a fekete szinttel nincs megelégedve...."Az említett vélemény pedig ez:
"A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Itt volt az adott pillanatban a legkedvezőbb az ár.
Előnyök
Jó képminőség, gyors menü.
Hátrányok
A feketéje nem a legjobb."
Hol látod ebben a "nem csak a feketére panaszkodnak ott"-ot?! Tényleg nem kötözködni szeretnék, akár "lemegyek kutyába" is, csak jussunk el oda, hogy azt duplikálod, amit írok...Megnéztem az 49MU8000-t az rtings.com-on, ezeket írja róla pozitívumként:
- Great blacks and contrast
- Low input lag
- Good brightness
Negatívumként:
- Mediocre color gamut
- Image degrades at an angleAz itteni teszt az általános értékelésként 7,7-et adott, a mozgás megjelenítésre 8,6-os értékelést írt. A mért natív kontraszt 4723 : 1. A Sony X850E (kb. ez az azonos kategóriájú Sony) általános értékelése 7,8, a mozgás megjelenítése 9,2, a mért kontrasztja 4510 : 1. Nem egetverő a különbség a Sony javára - mozgás jobb, kontraszt gyengébb (külön neked: a hang is gyengébb ) -, semmiképpen nem számít "silány"-nak, ahogyan írtad.
Végszóként: nem vagyok elkötelezett Samsung-hívő, de valamilyen rejtélyes okból több db felső kategóriás Samu TV-m is van. A "rejtélyes ok" pedig az, ezek képminősége nekem megüti azt a szintet, hogy a készülék kiválasztásakor a továbbiakban már a kezelhetőség, funkcionalítás, stb. legyen a döntés alapja. Így lettek a Samsungok. Korábban voltak Sonyk is, LG-k is (2 LG még ma is van).
Még egyszer őszintén elnézésedet kérem, ha kötözködőnek, vagy kukacosnak tűnök, de szeretem a rendet, pontosságot. Nekem nem kell, hogy igazam legyen, ezért ezzel kapcsolatban már nem fogok írni, aki akarta érteni, már megérthette.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Hmmm1
aktív tag
válasz gyeniko #113839 üzenetére
Nincs gond. A többi árukeresős linknél írt véleményre értettem azt. Egy-kettőnél vannak akik még elégedetlenebbek vele. - Hogy hogy ennyi tv-d van amúgy? Ha nem értettem félre valamit.
(Egyébként ja, a mozgás a egyik legfontosabb és abba ezek a "drága" tv-k nem szerepelnek túl jó mint kéne (persze többnyire látatlanba beszélek, és számok alapján), sőt FHD-ban évekkel visszamenőleg voltak jobbak, mondták itt is sokszor. És inkább UE H-es szériát ajánlgatták azt hiszem, ami FullHD. Ergo Samsung rájött túl jó tv-ket gyártott és kicsit szándékosan lerontotta a saját termékeit. Aztán ott volt a KS7-es sorozat. Remek tv lehetett volna, ha nem minden 2. vagy 3. hibás (pixel, kijelző problémák, vagy épp ragasztás).
Szóval csak nevében prémium inkább. Ezt is megfogalmazta vki ott a másik árukeresős linken.
Ha megnézzük, telefon részlegük sokkal precízebb és valóban prémium terméket kapsz. Itt azonban ez a érzés elveszett egy kicsit. -
daty5
tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, most állok tv vásárlás előtt.
Szerintetek egy
UE55F9000
vagy egy
UE55JU7000?
Mindkettő beragadt példány, zsír újak.
A 9000-re 1 év bolti gari van, a 7000-re 1 év gyártói gari.
Áruk egyezik.Az "F"-es az ugye 2013-as, a "JU" pedig 2015-ös kiadás.
Anno már az "F"-esben is 4 magos proci volt, vagy az csak 2015-ben jött be, és abban még csak kettő?Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Daty
-
veterán
-
Gsx-rr
veterán
válasz daty5 #113842 üzenetére
Egyiket se vennem mar meg ha csak nem baromi olcso!
Az F sorozatnal esetlegesen mar semmilyen szoftveres tamogatottsag nem lesz. Pl
youtube.
En ezert cserelem le az ugyanilyen sorozatu tv-t. Pedig semmi baja.Meg esetlegesen ha problema lesz vele mar nem javithato!
Apropo! Hogy van ra garancia?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Gsx-rr
veterán
válasz sityupityu #113848 üzenetére
Es ha elromlik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning