- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Van egy Samsung F6650-es tévé (UE50F6650SS). A kérdésem az lenne, hogy lehet-e - és ha igen, akkor hogyan - Windows 7-es számítógép vagy Windows 10-es notebook képernyőképét valamilyen vezeték nélküli kapcsolaton (Wi-Fi, Bluetooth) kivetíteni a tévére?
(Van egy Lumia 630-as Windows Phone 8.1-es teló, az tudja a beállításokban lévő képernyő kivetítése műveleten keresztül. A súgója azt írja, hogy ehhez Miracast-kompatibilis tévé kell. Ezek szerint a számítógépnek/notebooknak szintén Miracast-kompatibilisnek kell lennie.)
Köszi: sinick
-
Aske
aktív tag
Sziasztok fiúk,
SAMSUNG UE49MU6179-ről vélemény esetleg tapasztalat?
Mindenképpen ki szeretném próbálni az UHD felbontást, gépről való filmezéshez jó lehetm alkalmanként UHD stream is van, ill. fényképeket is szoktam lesegetni a TV-n.
49", mert ez még éppen elférne a szekrényen, ill. ahol vagyok 520€-ért neg lehetne venni.
Köszi a segítséget előre is!
-
arty
veterán
válasz Ryder1 #114298 üzenetére
engem pl érdekelne, h VA peneles-e
és h a fényerejét SDR/HDR anyagokkal elégségesnek találod-e, mondjuk nappali fényviszonyok mellett.(#114296) qpmex: a qledes samu túl van árazva, annyiért majdnem B7-es lg oled-et kapnál ... ha tévére 1500-2000 eur-t ki tudsz adni, akkor afelé (is) nézegelődj
(#114300) PuMbA: azért az a qled hdr-ben biztos jobban domborít, mint az mu7000... (másfélszeres csúcs-fényerő!). persze 1500+ eurót szerintem sem ér meg egy lcd
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
qpmex
tag
válasz PuMbA #114300 üzenetére
"QLED drága, felesleges."
Lehet hogy drága, de akkor tudnátok olyan tv-t mondani amiben úgy van kialakitva a kabelek (HDMI, USB stb.) csatlakoztatása mint ebben. Samsung QLED tvknél nem a tv hátuljába kell bedugdosni a kábeleket , hanem One Connect Box-ba ami a tv mellett külön van. Ebből megy egy vékony kábellel a tv-be. Szóval nekem ilyen kellene. Ez a megoldás azért is tetszik, mert így nem kell leszedegetnem a tv-t a falról hanem csak abba a connect box-ba kell bedugni.
LG Oled tv-ket is nézegettem. De ott ilyen megoldást nem láttam.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz sinick #114301 üzenetére
Az F6400-ra Win10-ből, a fájlkezelőből küldi ki a filmet a feleségem, mert nem szereti a Total Commandert.
A file-on hosszan jobb gomb, átvitel eszközre.A keresőbe elkezded gépelni: gyorsműveletek, majd hozzáadod a Kivetítés funkciót.
Az Értesítések területen, meg aktiválhatod, ha kell.Ha érted, akkor már elavult.
-
rolland88
tag
Üdv.
Valaki használ ilyen tv-t? Tudnátok róla pár sort írni hogy milyen a media lejátszója, és ha valaki ps4 el használja milyen vele?samsung UE40J5100
-
sinick
senior tag
válasz sugarforce #114305 üzenetére
OK, köszi!
-
veterán
-
PuMbA
titán
válasz sityupityu #114316 üzenetére
Főként még 4K videók esetén használt x265
-
veterán
-
Zsolty001
tag
válasz rolland88 #114311 üzenetére
Volt ilyen TV-m, én elégedett voltam vele, rengeteg pozitív vélemény van róla a neten, de attól függ mennyi az ára, én akkor 80-ért vettem. A képminőség jó, én PC-vel összekötve játszottam és filmet néztem, ritkábban TV-ztem rajta. Játékra is teljesen jól használható! Van benne játék mód. Ami negatívum: a hangminőség filmnézéshez gyenge, én rákötöttem egy hangszórót. A távirányító tetű lassan reagál avagy lassú a menü.
Én most ennek a szintén non-smart utódját vásároltam meg az UE40M5002AKXXH-t. A menüje hasonló, egyszerű, viszont gyors. A képminőség és a színek szerintem szebbek. A hangminőség is jobb (a mély is). PC-vel összekötve játék alatt kb. ugyanazt adja, talán egy fokkal ez is jobb, de nem tudtam egymás mellé tenni őket, mert a J5100 már egy éve volt nálam. Az 5002-nél a mozgás elmosódás az ami zavaró lehet, ebben sajnos gyenge, arra már nem emlékszem a J5100-nél ez mennyire volt zavaró.
Amúgy szerintem mindkettő jó TV, de ezek a legolcsóbb Samsung TV-k, csodát persze nem lehet várni, de még mindig jobbak mint amit a konkurencia ad (szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
qpmex
tag
válasz gyeniko #114307 üzenetére
Ezért is kérdeztem hogy miért drágább a QLED mint az UE55MU7072? Vennék olcsóbban is tv-t mint ez a kettő de azokon nem lehet ezzel a megoldással csatlakoztatni (külön doboz) a kábeleket.
Egyébként csak a SAMSUNG-nak van ilyen megoldása a kábelek csatlakoztatására?
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz sinick #114314 üzenetére
Még régen, amikor Win7 volt a laptopon, a Win10-ben nem.
A desktop meg UTP-van, ott visszabeszél a kivetítés, de az UTP-s tv-re is megy az átvitel eszközre TC-rel..
Ami nem tetszik ebben a megoldásban, az a nem teljes kép a képernyőn, mobilról meg jó.
Ami WIFI-s és UTP-s tv-re gond nélkül küldi ki a képet Androidon, az a Nero Streaming Player.Ha érted, akkor már elavult.
-
nagyúr
válasz qpmex #114320 üzenetére
Mert a QLED az quantum dot megoldással van ellátva, tehát jobb színek + jobb HDR nagyobb fényerő, stb stb.
Amúgy nekem fel se tűnt hogy szép csendben fű alatt a Samsung kihozta ezt az olcsósított Q6F szériát...
Ezek szerint tényleg nem ment a biznisz és kellett valamit lépni.
Mondjuk ha már arcvesztés akkor a Q7 stb árát kellett volna csökkenteni, de ezek szerint azt nagyobb arcvesztésnek értékelték volna.
Ígyis ugyis gáz.Igazából a QLED tévék eddigis túl voltak árazva, miközben pl alig jobbak, mint a tavalyi jóval jobban árazott KS modellek... a "sima" MU 7-8 széria meg gyengébb...
Jelenleg ezért ebben a kategóriában inkább a Sony XE9000 és felette az ajánlott/jobb vétel. Kb hasonló áron, vagy olcsóbban. Vagy még a XE8500 esetleg.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
gr89
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlásán gondolkodom. A kinézett típus egy UE32M5672. Igazából amire használnám az netes filmezés, usb filmezés illetve t-home sat tv.Ki mennyire ismeri, esetleg tapasztalatok? -
Lacus_84
senior tag
Sziasztok!
Samsung UE40MU6102 smart tv csatorna listáját hogy tudom szerkeszteni? Pl. 1: M1, 2: M2, 3: RTL Klub, stb.
A Samsung channel editor progi nem ismeri a tv által exportált zip fájlt.
Egyéb ötlet, segítség esetleg?Köszönöm.
-
szupi92
tag
Sziasztok!
Mi a különbség ezeknél ? Illetve jó modellek ezek a típusú tévék?
Samsung UE49MU6402 és SAMSUNG UE 49 MU6452Köszönöm.
Üdv.:
Bence
-
Zοltta
senior tag
Tanúsítom! Én szerdán késő délután 17:40 körül, rendeltem meg őt 40MU6102. negyed óra alatt összecsomagolták, 19 óra felé már összekészítve, futárra várva .
Másnap már a kért futárcégnél volt, harmadnap délben meg is kaptam !
Nem gondoltam még szerdán,hogy ezen a héten pénteken, élvezhetem az új tv-m adottságait! ♥
Samsung garanciajegy aláírva pecsételve és már regisztrálva Samunál ilyen a Profi hozzáállás .Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Zοltta
senior tag
Samsung UE40MU6102.
♦ Valóban fekete a fekete,
♦ Oldalról, nagyon, de nagyon halovány a szürkülés, abszolút fekete háttérnél semmilyen bevilágítás nincs.
♦ Stabil talpazata van, maximum akkor , mozog ha te megfogod és mozgatod, amúgy nem dölöngél!
( A kapott csavarok egyikével először csavard át a furatokat, hogy biztosan álljon a talp, nekem először becsavarásnál furán mozgott a talp, de rájöttem egyből, hogy átkellet volna csavarozni, hogy végső betekerésnél, atom fix legyen a két illesztés.)
♦ Fürge rendszere van megakasztani nem tudtam, pedig nyomkodtam egészen estélig
♦ Hangja könnyen hangolható. Nem tejfel dobozos, kivitel. Hanem egy jó 7 es a 10-es skálán, de elbír még egy jobb hangfalat, filmekhez
♦ Wifi stabil, origi 4k tartalmat szépen játssza le, ( 60 megás netem van, azt hittem, hogy akadni fog , de nem)
♦ HDR, hát eddig nem tudtam,hogy mi is ez ,de mikor bekapcsoltam hááát... Leesett az állam annyira szépe élénk szint adott a filmnek , mintha csak festmény lenne ...Többet később...
Köszi mindenkinek a tanácsot ![ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
fater ma szólt, hogy szeretne nagyobb Tv-t... Samsung vonalon mik most az ajánlott típusok max 50" bezárólag? 4k nem kell.
Köszi mindenkinek, előre is a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
nagyúr
válasz tucsok. #114338 üzenetére
Mivel tök ugyanaz a sorozat így a méreten kívül más különbség nagyon nincs... szóval a legnagyobbat érdemes venni ezek közül, az 50-est (ahogy nézem kedvezmény is azon van a legtöbb).
(#114340) tucsok
Tök ugyanazt tudja mindhárom tévé... de faterod is tuti a minnél nagyobb tévének örülne.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
tucsok.
senior tag
válasz FollowTheORI #114339 üzenetére
köszi a választ, fater sok sportot néz...foci..forma1 stb. Olvastam, hogy edge led enne a jó választás erre a felhasználásra, ezek közül ebből a szempontból melyik lenne a befutó?
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
mpo
veterán
válasz Lacus_84 #114327 üzenetére
Réges-régen amikor még nem volt Smart tv én is csatornákhoz rendeltem számot.
A múltkor láttam, hogy a barátom is ezt csinálja még mindig 3 tévén.Most már ennyi csatornánál, meg két tévénél ezt csináljuk:
Kiválasztom a tv-t (rádió nem), rendezés név szerint.
Kedvencek összeállítása, feleségem a másik tévén saját magának megcsinálja, kettőt is.A kedvencek névsorban vannak és nem számít mi a számuk.
Nálam meg nem kerül be az csatorna, ahol időjárás jelentés vagy híradó vagy hírek vagy magyar politikus, celeb van. Mindegy mi a műsor, nem léteznek.
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz tucsok. #114338 üzenetére
A #114334-ben azt írtad 4k nem kell.
Itt felsorolsz három 4k-s tévét, más nevén UHD.
A barátomnak az UE49J5202-öt választottam (FHD), két hete 140e Ft-ért sikerült edigitalból.
Lehet, hogy az összefoglaló alapján mást kellett volna, de volt egy felső határ is árban.
Nézd meg az összefoglalót is ott fönt.Ezt a korábban tettem ki, ez is számít.
[link][ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
GEPESZ66
veterán
Na megvettem a 43MU6102-őt.
Minden szuper,de nem jöttem rá,hogyan kell az új távirányítóval a hangerőt növelni,csatornát váltani?
Hol van leírva,hogy CA modult hogyan kell belerakni? -
mpo
veterán
válasz GEPESZ66 #114348 üzenetére
Nézd meg a mellékelt papír alapú segédleteket, biztos le van rajzolva.
Ha nincs külön kis alkatrész, ami a CI kártyát befogadja, akkor már rá (bele) van szerelve és csak a kártyát kell bedugnod.
Az én egyik tévémen be kellett szerelni, a másikon már nem, a barátom új tévéjén sem.Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest