- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz warren29 #114600 üzenetére
Nem fura, mert a Film képmód 95-re teszi a kontrasztot és az van a legközelebb a képmódok közül a kalibrálthoz Az élesség 0 sem fura, hiszen nem akarjuk megváltoztatni az videó anyag eredeti élességét. A TV-nek optimális esetben a lehető legkevésbé szabad belekutyulnia az elkészült videóba, hogy azt lássuk, amit a film készítésekor akartak.
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Udv! Mu6102es tvm allandoan ledobja a netrol. Wifit erzekeli csak net nincs. Mi lehet a gond? Netem mukodik asztali gep telo megy csak tv nem. Ezt irja! Ugy tudom eletre kelteni a netet tvn ha vissgaalitom gyari beallitasra. Es ujra csatizok a netre. De ne igy keljen mar mindig szivni
Battletag: hojszi#2983
-
Gyb001
senior tag
Üdv.
Milyen Bt fejhallgatót javasoltok?
Eddig WUF fejhallagóm volt, de sajnos eltört, és nem találok sehol.
Mit javasoltok ami netről berendelhető, és nem késik a hang?A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
PuMbA
titán
válasz Intel fan11 #114605 üzenetére
Állítsd be manuálisan azokat a beállításokat, amit akkor állít be, amikor jó Nincs DNS-ed, az IP-cím és a maszk sem jó
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
válasz Intel fan11 #114605 üzenetére
Én úgy állítottam be ,hogy azt az ip címeket adtam meg ami a pc-re van kötve. routernél cseréld fel a bekötést a pc menjen tv-hez és ezután csatlakozz a netre és a hálózati beállításnál fényképezd le a címeket a beállításokban és utána rendesen vissza kötve a fényképezett címeket manuálisan írd be mentsd le és működni fog
De ha van ennél egyszerűbb/jobb beállítás azt én is meghallgatnám
(#114607) PuMbA
Routerben rendesen beállítottam ,hogy lássa a második bekötést ,de sehol semmi beállítási mód ,hogy úgy a tv macerálása nélkül be lehetne állítani a megfelelő címeket és csak az egyiket látja...
[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Zsolto
őstag
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #114610 üzenetére
Ja és amúgy ez vmi gyári hiba vagy típus hiba? Ennek nem ilyen gecizősen kéne mennie! Telefonom se magyaráz, hoppá wifi 1szer megmutattam neki és tudja! Ja és ha áramszünet van vagy vmi, akkor megint csak lehet gecizni, mert más lesz ip cím nem?
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
mpo
veterán
válasz Intel fan11 #114611 üzenetére
A routerben a DHCP-nél kell rendet rakni:
- a default gateway
- Start IP Address, End IP AddressNekem a DHCP-nél van Address Reservation, mindig ugyanaz lesz az eszközök IP címe.
Ezt előre kitaláltam, hogy hogy osztom ki.Ha érted, akkor már elavult.
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok.
eme két tv között valóban ekkora a különbség?!... melyiket érné meg, csakis a magasabb számmal rendelkezőt, nem?! de érdekes, mert a felsorolásban a speckóknál sok a különbség. na most akkor mégis melyiket?!.. mert külsőre és az árát mérlegelve a nagyobb lenne a jobb. de ugye a 49-nek jobbak a technikai paraméterei...
SAMSUNG UE49MU6470UXXU vs SAMSUNG UE55MU6120 55"
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
daty5
tag
Ezt kifejtenéd, mert mivel nem szakember vagyok, egy szót sem értek belőle.
De ugyan az a problémám nekem is, mint IntelFan 11-nek.
Hiába rendben minden, néha, ha olyan kedve van, nem csatlakozik wifi-n a netre a TV.
Ha kikapcsolom, majd be, akkor oké, megy rendesen, de ha lelépek a netről, van úgy, hogy már nem tud visszalépni.Szóval leírnád, amúgy szájbarágósan, hogy hol, mit állítsak be?
-
-=Szabi=-
tag
Sziasztok!
Van egy UE 32 F5000 TV-m, és az elképzelésem az lett volna, hogy a routeremre (TP-LINK Archer C5) csatlakoztatom a külső merevlemezemet (Adata 3 TB) és majd onnan fogok tudni a tv-men, más tv-ken és egyéb eszközökön is képeket és videókat nézegetni hálózaton belül és akár ftp-n is.
A tv-m leírása szerint "The maximum displayed number of files, including sub folders, in one folder of USB storage device is 2000."
Jelenleg épp hogy átléptem az 1000 fájlt és mappát, de már most se játszik le mindent, viszont ha néhány képet / videót törölgetek, akkor az előzőleg nem lejátszható tartalom már lejátszható.. Más tv viszont mindvégig lejátszotta mindegyik fájlt.
Van más lejátszó alkalmazás Samsung Apps-on, vagy máshol, amit láthatja a külső vinyót és le is tudja játszani a tartalmát ?
Eddig Serviio-val pc-ről nézegettem ezeket a tartalmakat, úgy nem volt ilyen gond, pedig jóval több fájlt és mappát kezelt, csak szerettem volna elkerülni, hogy a számítógép állandóan be kell legyen kapcsolva, hogy ellehessen érni a tartalmakat.
Köszi előre is, remélem van rá valamilyen megoldás.
-
afiaf
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy az új Samsung UE43MU6102 tévémen hogyan tudom kikapcsolni a panelt, ha csak zenét akarok hallgatni?
Illetve lenne vmi tippeket, hogy merre találok hasznos kalibrálási videót hozzá?
Köszi előre is!
-
mpo
veterán
válasz daty5 #114615 üzenetére
Amit műszaki eszközöknél mindig megteszek, hogy letöltöm a kézikönyvet és abban könnyen, gyorsan kereshetek. A másik előnye, hogy a tartalma sokkal bővebb, mint amit a dobozban adnak.
El is szoktam olvasni a fontosabb részeket.
---------------
Ha a routerben bal oldalon rákattintasz valamire, középen lesz az aktuális beállítás, jobb oldalt megmagyarázza mit jelent.
A böngésző (vagy a kiegészítője) meg lefordítja, ha nem értesz egyes szavakat.---------------------
A default gateway általában 192.168.0.1
de van aki 192.168.0.2 -nek állítja be vagy 192.168.0.100
Ez a router IP címe.
----------------------
A többi eszköz a következő nagyobb számtól indul és mondjuk 10 vagy 20 darabot engedsz.
Ha a router 192.168.0.1
a Start IP Address 192.168.0.2
az End IP Address 192.168.0.15
-----------------------
Lehet, hogy nem minden routerben van Address Reservation, a DHCP alatt kell lennie.
Ha ezt végigcsinálod, az IP címe nem változik az eszközöknek.
----------------
Tegnap tapasztaltam, hogy a barátom LG smart tv-je nem csatlakozik automatikusan wifi-re, de a beállításokat (jelszó) nem kell megadni, csak a wifi-re csatlakozást elindítani.
A Samsungjaiim közül az egyik wifi-s (F6400) és csatlakozik automatikusan.A Samsung menüjében van Hálózat állapota menüpont.
Ha érted, akkor már elavult.
-
dethroner
veterán
válasz Gyb001 #114606 üzenetére
Én a BH60 -at használom, és hibátlan. Mondjuk a videó felhívja rá a figyelmet hogy a hangerő gombokat erősen kell nyomni, de ez marhaság. Érintő gombok, de nem az érintés pillanatában reagál, hanem ha kb 1mp-ig rajta tartod az ujjad. Szóval ennyi pénzért nagyon jó szerintem. És a lényeg, hogy nem tapasztalok csúszást
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Clark78
tag
Sziasztok!
Új készülék vásárlása előtt állok, de tanácstalan vagyok, hogy melyiket is válasszam.
Eddig csak 6. sorozatos készülékeim voltak (37C6000 és 49KU6400), gondoltam ezúttal szintet kéne lépni. Az MU széria esetében miben add többet egy 7-es vagy 8-as sorozatba tartozó készülék?
Igazából a 49KU6400-as helyére keresnék egy jobbat és nagyobbat, árban max 350-ig mennék el.
Ezekkel szemezgetek: 55MU7002 és 55MU8002.
Várom a javaslatokat
Köszönettel, Clark -
daty5
tag
Nagyon szépen köszönök mindent, amit leírtál!
A gondom csak az, hogy egy árva szót sem értek az egészből!
Egyszerűen értelmezni sem tudom, amiket írsz.
Mint írtam, abszolút laikus vagyok a témához!"Ha a routerben bal oldalon rákattintasz valamire, középen lesz az aktuális beállítás, jobb oldalt megmagyarázza mit jelent.
A böngésző (vagy a kiegészítője) meg lefordítja, ha nem értesz egyes szavakat."Hogy menjek bele a routerbe?
Hol?
Hol középen?
Hol jobb oldalt?Ezeket egyáltalán a TV-ben kell nézni, vagy hol?
Szóval ennyire nem értem.:-((
És akkor a többiről már ne is beszéljünk...:-((((((
-
mpo
veterán
válasz daty5 #114624 üzenetére
Akkor amit #114620 és #114621-ben írtam linkeket kell megnézned.
Valaki csak kezeli a routert és beállítja, nem csak a szolgáltató lerakja és jól van az úgy és menni fog.
Ha saját router van, akkor böngészőből általában 192.168.0.1 majd név és jelszó.
Ha nem tudod, akkor nézd meg a router hátulját.
Ha telekomos eszköz és nem saját router, abban nem tudok segíteni.
De ez itt a tévékről szól, azért linkeltem a routeres topikokat.[ Szerkesztve ]
-
Petreszku
senior tag
Sziasztok! Ma jött meg a SAMSUNG UE58MU6122-es tv-m. Tudnátok tanácsot adni a legoptimálisabb beállításban? Leginkább játékra használom ps4 MEM PRO, xbox s, wii u gépek lesznek rákötve.
Vagy tudtok oldalt ahol tudok célirányosan kutakodni?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
pvil
tag
Sziasztok!
Az Aquaelectromax, samsung tévékre magyar gyártói garanciát ad vagy boltit?
Köszönöm!
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Samsung UE50MU6102-n egy usb-re csatlakoztatott külső 2,5"-s hdd-ról nézzük a meséket naponta többször is. Tegnaptól annyit csinál, hogy látja a csatlakozott lemezt, viszont amikor meg akarjuk nyitni csak "homokórázik" és nem lát semmit a rajta lévő cuccokból. A hdd-t asztali gépen illetve egy másik tv-n gond nélkül tudjuk használni.
Kipróbáltam az előbb, hogy egy pendrive-ot dugtam a tv-re, viszont arra kiírja, hogy nincs tartalom, pedig van rajta pár film.
Mi a lehet a gond? -
Krisz79
őstag
Sziasztok.
Én is elkezdtem nézelődni,hogy milyen tv-t vásárolnék.
De utoljára több mint 4 éve vásároltam 1 40" 6100 smart tv-t, igy igen kiesett a technológia fejlődése.
Méretben 50" érdekelne és ezek közül inkább érték meghatározást tudok csak irni,hiszen nem tudom
merre fejlődött és mire érdemes odafigyelni,mikor kiválasztok 1 készüléket.
Szeretnék 250e ft-alatt maradni.
Köszönöm a segítségeteket!
Krisz.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Zsolto
őstag
-
prosectura
tag
Sziasztok, 3D mkv-t le lehet játszani valahogy normálisan mu6102-n ? Elindul csak ugyebár 2 félkép megy párhuzamosan, ... Köszi
-
nagyúr
válasz prosectura #114642 üzenetére
Amennyire rémlik nem tudsz vele mit kezdeni... a 3D tévék át tudják konvertálni 2D-re, de a simák nem sajnos.
Totál értelmetlennek tűnik miért nem amúgy, de ez van.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
mpo
veterán
Régebbi tévén (F6400) előbb át kell kapcsolni 3D-re.
Most látom az előttem válaszolót.
Nem 3D-s tévé?[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Nincs 3D a mai TV-kben, szóval 2D-ben szerezd be a filmet
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
Hello az lenne kérdésem vettem egy oled tv és hogy kell érvényesíteni a emagban azt plus 3ev garanciát? Köszönöm a válaszokat
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok talán tudtok segíteni. Miként lehet megoldani a TV médialejátszójában,hogy ne játssza le automatikusan a következő filmet?
Illetve hol lehet beállítást módosítani azt,hogy ha nem nyúlok a távirányítóhoz akkor kikapcsoljon x idő múlva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Politika
- Kutya topik
- AliExpress tapasztalatok
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...