- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
Apollyon #714 üzenetére
Valamikor a 2000-es évek elén találkoztam először a Linux-szal. Volt Kaposváron egy kis boltocska, ahol épített gépeket árultak direkt linux-szal telepítve. Halvány fingom sincs mivel, talán Blackphanter-rel, de ami tény, hogy már akkor olyanokat tudott a Linux, amiről a korabeli W95(98) user max álmodozhatott. Érdekes volt, de valahogy akkor nem fogott meg. A következő találkozásom ezzel az izével kb. 2006 körül lehetett Az UHULinux 1.0, majd 2.0 nevű csodadisztríbucióval. Nem mondom, hogy a szívembe lopta magát, de kb. ettől kezdve érdekelt jobban az alternatív operációs rendszerek világa.
Kipróbáltam a korabeli SuSe 8.x, majd 10.x RedHat, újabb Blackphanter verziókat. Ismerkedésnek jó volt, egy időre hanyagoltam is a dolgot.
Az első laptopomat - Compaq EVO N1015V (ATI Rage128 IGP-vel) - is linux-szal adtam el. VM-okban kezdtem jobban megismerni az újkori Linux-okat, itt komolyabb károk nélkül nyektethettem a "gépeket".
Ez odáig vezetett, hogy a sokat emlegetett öreg AMD laposom is egy Linux-tól kapott utolsó esélyt. (először Mint MATE, majd némi W7 kitérővel Manjaro XFCE)
Nem vagyok most sem poruser, sem guru, de egy kis terminal-ozástól azért nem fosom össze a bokám.
A srácot viszont nagyon nem értem. Olyan elemi gyűlölettel ír mindenről, ami Linux, hogy ilyet még egy bináris gondolkodásű hater-től sem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Epic Games
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- GoPro HERO12 Black + kiegészítők
- Asus ROG Zephyrus G14 GA402XV AMD Ryzen 9 7940HS/RTX 4060/32GB RAM/1TB SSD eladó RITKASÁG!!!
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -40% Ryzen 7 7735U 16/512 2,2K 680M 2GB
- PHILIPS 279M1RV/00 - 4K, USB-C, 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest