- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pxs
aktív tag
Már értem, miért Coffee Lake a generáció neve (megfő rajta a kávé).
-
válasz
andy19770128 #201 üzenetére
Tegyél fel egy szutykadvány procilimites játékot és számolj be az eredményekről.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
"VGA a lényeg ha játszol."
Totál engine-függő. Van, ahova igenis kell az i7/minél több mag.
-
Piftuka
veterán
válasz
Én azt nem értem, hogy mindezt miért az én hozzászólásomra válaszul tartottad fontosnak elmondani!?
-
sad_Vamp
őstag
válasz
"kihalytani" biztosan nem is
-
andy19770128
aktív tag
Egyébként nem értem mi eza rugózás azon hogya 2 szer drágább i9 többet megy minta ryzen???? téényleg nem mondjátok..... az viszont tény hogy otthonra játékra tök felesleges egy i9 es cpu. van itthon egy i7 meg egy ryzen 2600 as is. ezeket sem birom kihalytani. VGA a lényeg ha játszol.
-
Kronos3000
senior tag
Az Intel-t eladja a neve még egy jó darabig,és ez tudják ők is.A hőbörgő kisebbség meg had zajongjon, amíg a többség ész nélkül vásárol.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #125 üzenetére
nekem alapfeszen megy léghűtéssel annyin... elromlott a procihűtő ventije, és hetekig nem vettem észre, pedig x264-et is kódoltam rajta.
gondoltam ránézek, hány fokos, mert nem hallom mostanában zúgni a ventit, olyankor azért felhangosodik, 80 felett járt, full terhelésen, halott ventivel. igaz előtte- mögötte van venti a házban, ami kereszthuzatot csinál. hűtőm is valami középkatos scythe. -
törölt tag
válasz
andy19770128 #194 üzenetére
Okoznak meg pozitív meglepetést alacsonyabb felbontáson is a HBM-es kártyák pl.:R9 Nano+25% power limit
-
válasz
andy19770128 #187 üzenetére
Nem a HBM miatt gyorsabb. A tieden egy Fiji van, azaz egy dual Fury. A újabbik egy dual Polaris, ami jóval gyengébb GPU-kra épül. Egy GTX 1080-nál persze, hogy gyorsabb a kártyád, hisz kb egy GTX 1070 SLI-nek felel meg. Csak ugye ehhez a multi GPU-nak is működnie kell...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
andy19770128 #187 üzenetére
Az valami használt ár lehet, és nem mai darab kártyára. Újonnan a Titannal van egy kategóriában, árban is.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
andy19770128 #185 üzenetére
A CrossFire-támogatással érkező eszköz egy kevéssel rosszabb játékélményt nyújtana, mint az NVIDIA játékra tervezett GeForce GTX 1080 Ti kártyája, ami jelentősen olcsóbb is. Ettől függetlenül többnyire elég lehet, kb. az 1080 SLI szintje, van ahol hozza a 60 fps-t, van ahol nem. Bencsmárk.
-
Remus389
veterán
Szerintem ez a 9900K a 14nm gyártástechnológia kimaxolása.
Ha nem sikerül nekik 2019 őszére a 10nm, hanem csak mitudomén 2020 nyarára, megnézhetik magukat.
A TSMC már a 3nm-t tervezi és 7nm már gyárt is. (az is igaz hogy a TSMC féle 7nm megfelel az Intel féle 10nm-nek teljesítményben)
Achill3uS: Majd meglatjuk, ha vegre birja a megrendelesek kiszolgalasat az intel. Mert ezek az arak annak koszonhetoek, hogy igy se birnak eleget gyartani, es igy is megveszik mint a cukrot plusz jon a karacsony=legdragabb mainstream platform
Én úgy tudom hogy ezt inkább annak köszönhetik, hogy eladták a 14nm gyártókapacitásukat, mert úgy hitték hogy mostanra már 10nm-en lesznek. Ezért nem tudnak eleget gyártani.
-
-
F_Petiii
csendes tag
Ahogy én látom ezt a forrasztásos dolgot: Az intel fejlesztésekből már nem tudta volna tartani a lépést a legerősebb ryzen-nel, úgyhogy inkább megtoldották pár maggal a palettát, és pár W-tal a TDP keretet, amihez a régi pasztás rendszer már kevés lett volna, jó eséllyel throttling és teljesítmény vesztés lett volna belőle.
Úgyhogy fogják és kényszerből visszatértek a forrasztáshoz, amibe nyilván csak annyit fektetnek, amennyit épp muszáj. Megforrasztják úgy-ahogy, mert valószínűleg már ennyi is elég ahhoz, hogy ne legyen teljesen lehetetlen lehűteni őket. Nyilván nem fognak 100%-al ráfeküdni a forrasztásra, ha egy 50%-os megoldás is tökéletesen elég a felhasználók 95%-nak(értsd úgy, hogy elérhetővé válik számukra az intel által ígért teljesítmény).
Az meg, hogy még ilyen-olyan módszerekkel lehetne nyerni pár fokot, távolról sem érdekli őket. Ők nem a legjobb megoldást akarják, hanem a legolcsóbban elérhető éppen elégségeset. Mellesleg így marad még nekik is néhány foknyi puffer a későbbi generációk számára... Elég naiv dolog azt hinni, hogy az intel azért tér vissza a forrasztáshoz, mert a vásárlói szinte elhanyagolható százalékának erre fájt a foga...
Kicsit olyan dolog ez mint az OC. Eladhatnának minden CPU-t egyedileg belőtt órajellel, egyedi áron, kimaxolva az adott darab teljesítményét... De totál felesleges. Inkább belőnek egy mittudomén 80% os teljesítményt, amit a legyártott CPU-k baromi nagy %-a képes teljesíteni, utána meg szöszmötöljön vele magának az, aki még akar egy kis plusz teljesítményt...
A P4-ekkel pedig kár összehasonlítani ezt a forrasztást. Azok a procik akkoriban köztudottan hősugárzóként működtek másodállásban. Az akkori átlag PC usert (akinek a P4 szánva volt), és az akkori hűtőket össze sem lehet hasonlítani a mai "másodállásban hobbiinformatikusokkal" és a mai CPU hűtőkkel. Ezeket a K procikat ugyanis legnagyobbrészt ők fogják megvenni, akik nagy valószínűséggel ki fogják tudni építeni a megfelelő hűtést, mert nem átlag józskák (akik épp most lépnek be az internetbe), és mert megvan rá a lehetőségük(mai hűtők). Akkoriban egyszerűen muszáj volt az olyan erős/tökéletes forrasztás, mert azok a procik még így is gyakran felfőttek. Ezzel szemben ma egy jóval gyengébb/olcsóbb megoldás is elégséges lehet, legfeljebb majd a user jobban a zsebébe nyúl, és többet költ a hűtésre, az már az ő baja.(gondolja az intel)
-
Dr. Akula
félisten
Nem kell Intelt venni, ennyi. Hál istennek akkor játszák el az áremelgetős mókát, amikor már az AMD felért melléjük. Előb linkelt valaki 9900K-t, valami 210k-s áron. Hát annyiból már nem ilyen kommersz 8 magost, hanem 12-16 magos HEDT procit veszek AMD-ből, ami 2 helyett 4 csatornás, 16 helyett 64 PCIE sávos. Szerintem valami AMD ügynök ül az Intelnél és ezzel segít a haverjainak belülről.
-
rii
nagyúr
" .... Az új processzorok közül a legolcsóbb az i5-9600K, ami 6 maggal rendelkezik, HyperThreading nélkül, tehát gyakorlatilag egy átnevezett i5-8600K, csak hogy az Intel 30 ezerrel többet kér az újdonság varázsáért, így 116 790 Ft-ot kell leszurkolnunk a kicsikéréért. .... "
botrányos .-(
-
FoLey-v
addikt
Csak hogy szép legyen az este szép árban jöttek meg az új 9. generációs intelek. [link]
-
Az derék
Nekem egyszer volt meg ugyanaz az a lap tartalékba, de nem azért mert attól féltem 3év múlva tönkremegy, hanem mert a villám becsókolt a gépnek és hálózat nélkül maradt. Akkor azonnal vettem külön hálókártyát és lapot hogy ha teljesen elszáll akkor lapcsere. 1hónap múlva cseréltem, mert azt hittem elszállt a lap, de nem mert végül a táp 12voltos ága kezdett meghalni a lap ment volna tovább gond nélkül... Így most van két Core2-es lapom
-
fanti
addikt
Na, hát az ilyesmiért van nekem a szekrényben egy vadiúj Asus Maximus VIII Hero.....egy másik meg a gépemben. Benne egy 6700K delidelve Pioneer által, a folyékonyfémes verzióval, 4.5GHz-en járatva 2x16GB-os DDR4-3200-as Gskill RAM kittel. Így ha bármi van a lappal, fogom és átszerelem arra ami a szekrényben van és vadi új. És így csak röhögök az Intel aljas húzásain.
Aki meg most vesz új gépet, az vegyen Ryzen 2700X-et egy jó lappal és valami jobbféle memóriával, oszt csókolom! De Intelt csak akkor, ha nem számít a pénz.....
-
pengwin
addikt
válasz
runingman #159 üzenetére
Techpowerup tesztet nézd meg... gyári TDP mellett hiába volt tuningolva az i9, a 95W-os TDP keret miatt a 8 magos turbó 4,1 GHz volt, szóval 100%, hogy a Guru3D nem a gyári TDP beállítások mellett tesztelt, és ezt illett volna közölni.
Szóval szállj le a magas lóról, ha már olyían oldalt linkelsz, ahol nem tiszta, milyen beállítások adták a hivatkozott eredményt. A "Felhasznált hardver" listából feltűnően hiányzik pl. az alaplap típusa, amiből mondjuk megtudhatnánk, hogy a CPU-nak be kellett-e tartania a 95W-os TDP-t.Ráadásul a TPU-s tesztben mértek egy- és többszálas energia hatékonyságot is: egy szálon jobb az Intel, több szálon meg egálban vannak vagy jobbak az AMD-k.
(#156) FoLey-v
Azért az 1600X-nek lehet húzgálni a bajszát, és olyankor fogyaszt is. Egy i5-8400-at viszont nem fogsz OC-zni, még Z370-es csúcslapban sem.
Az a Raijintek hűtő úgy látom valami új darab, nem maradhatott előző gépből. -
s.bala31
őstag
Nekem az i5 8400-hoz sem volt hűtő OEM beszerzés, ezért került rá az említett légkavaró, ami igen alacsony fordulatszámon, szép halkan teszi a dolgát. Kb ennyi a történet. De a pingvin kolléga már az adatlapomról "megállapította" hogy ilyen cfg összeállítással minek szólok én hozzá a témához.
Amúgy totál nem érdekel mennyire melegszik az 1600x nem is azért írtam neki.
-
FoLey-v
addikt
-
Dr. Romano
veterán
válasz
olivera88 #158 üzenetére
Dudum dumdudm...... a végrehajtó!
-
arn
félisten
válasz
runingman #159 üzenetére
nezz meg par masik tesztet ezen kivul. vhol tdplimittel teszteltek, sok helyen meg nem, limit nelkul a 16 magos hedt prociknal is tobbet fogyaszthat. igazabol nem artana tisztazni ilyenkor a beallitasokat, mert most vagy nem 95w tdp, vagy nem ilyen gyors.
hivatalosan a proci 8 magon 3.6on megy, es nem 4.7en (ami gyk tuning).
-
olivera88
veterán
Folyékony fém?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
kolopele #155 üzenetére
1080 SLI-vel azért a GTA5 is megy 4K full grafikán, a maximális 60 fps-en (DP 1.2 többet nem bír), az meg a sima 2080 szintje. A 2080Ti-nek nem hiszem hogy gondja akadna. Persze lehet hogy az újabb játékok már többet igényelnek mint a GTA5, bár régebben az 1080Ti idején többen azt mondták hogy sokminden megy már azzal is 4K-ban, a GTA5 pont a kivétel.
Még csak most kezdtek kijönni az 1. fecskék a DP 1.4-es monitorokból, millás áron, na ott már lesz értelme a GSyncnek, oda már lehet hogy a 2080Ti SLI is kevés lesz.
-
Be kell lőni és mindig csak annyit vágni hogy ne süljön meg
Most a hideg szélben ez sztem különösen ideális erkélyen elvégezhető dologVasreszelékkel kapcsolatban nem tudom milyen a beépítettség, de gyanítom sima annyira a CPU hogy egy 6-8bar légáramlat totál levigye a végén, hacsak nem ég bele közben. Na igen ez egy gond lehet. Akkor a kupak élét kell addig vékonyítani olyan szögállásban hogy ne menjen szikra rossz helyre, a továbbiakban körbe koptatni el az egészet, vagy a mag közelében elvékonyítani és letörni. Utána körbe a maradvány lemetszése, végül a mag polírozása.
De ha ez sem jó, maradnak a drasztikusabb és megerőltetőbb próbálkozások: vasfűrész vagy reszelő és egy szabad hét
Utána el lehet dönteni hogy kupaktalan marad, vagy egy CNC kollégával maratunk rá egy újat
-
tibaimp
nagyúr
Jó lesz ez, nekem már az is elég lenne, ha azt be lehet rajta állítani, hogy mind a 8 mag 5GHz-n menjen.
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
Meg nekik is jo
ez szokasos der8auer fele kivancsisag es maximalizmus, a jelenlegi 9900k WR-ek jo resze is gyari forrasztott kupakozassal keszult. Amirol itt szo van, az az utolso 100mhz lehetseges kisajtolasa a cpubol mert olvastam hwboton az ellenkezojet is, hogy valaki deliddel rosszabb eredmenyt ert el hofokot illetoen. Majd meglatjuk, ha vegre birja a megrendelesek kiszolgalasat az intel. Mert ezek az arak annak koszonhetoek, hogy igy se birnak eleget gyartani, es igy is megveszik mint a cukrot plusz jon a karacsony=legdragabb mainstream platform (115x) cpu ever...
-
Ribi
nagyúr
Nem teljesen értem mire gondolsz.
Minden vastagságot pontosan elmond mi mekkora.
8700k 0,42mm vastag, míg a 9900k 0,87mm.
A kupak alatti ragasztás kb 0,2mm vastag.
Ahogy lesmirglizte a chipet, látszik, hogy smirglizett a kupak aljából is. Ez az egy amit nem mondott, hogy ekkor mennyit smirglizett abból, mert lehet ekkor az eddigi 0,3mm-ről (gyári 0,5mm) még kisebb lett a hézag és lehet ez is segített abban a 4 fokban. Kitudja.
Mondta, hogy a szilikon kb 140, forrasz 80, lm 70 hőátadással rendelkezik, szóval többet számít a rés csökkentése mint a szilikon smirglizése.átlagJózsi Ő az egyik legismertebb tuningos. Mintha egy autóversenyzőtől kérdeznéd, minek F1-es autó, minek reszelgetik azt annyi ideig.
Vagy minek szenvednek a magasugrók? Egyáltalán bárki minek szenved a csúcsok megdöntésével -
Milka 78
nagyúr
Ezt hívják kényszer helyzetnek. Volt jó pár ilyen termék amit a kényszer hozott mind az amd mind az intel, mind az nv gyártásában is, ez egy ilyen szakma.
Itt senki sem kérdőjelezi meg azt, hogy ez bizony dög meleg. Itt a nyekergés lett kiemelve amit az indító hsz-ben jeleztem. Nem, nem volt kár, mert pasztával ezt kis sem lehetett volna adni (persze ha reszelgették volna sok sok Der8auer-el egyenként ezt a procit akkor adhatták volna alapból 930 Euro-ért is ezt a procit), mindez némi iróniával megfűszerezve, de itt olyan sok a keserűség és a düh az Intellel szemben (megjegyzem több ponton jogosan) hogy az elképesztő...csak ennek semmi köze sincs a forrasztáshoz, ez két külön téma, maradjunk inkább szakmai vonalon
Emlékezzünk vissza, hogy volt olyan időszak amikor 10-15 ropi volt a különbség a két gyártó csúcstermékei között és lőn volt árháború. Volt amikor 100-110 ropiért utánad dobták a 8700k-t ami a mai napig jó deal egy 2700x ellen is amikor az 90-100k-ba került.
Most meg most van amd-t kell venni ha meg Intelt akarsz akkor elkéstél, várj...vagy gondold meg magad és vegyél amd-t.
Kb ennyi a sztori -
Ribi
nagyúr
válasz
sad_Vamp #143 üzenetére
Probléma, hogy minden procit egyedileg kellene ellenőrizni, hozzáigazítani a kupakot, ami kissé lehetetlen.
Amire meg valszeg sokáig nem derül fény, hogy miért vastag a chip.
Nexus említette, hogy nagyon sok függ a kupak és a chip síkságán és felületi érdességén. Intel nem rak majd oda pár száz embert akik órákon át simogatják a chipet és a kupakot, azért hogy az a 0,0001% extrem tuningos boldog legyen.
Osztottak szoroztak, ez éri meg, így viszi az 5G-t. Nem tetszik, ez van. Vegyél AMD-t és sírj a forumokon. -
sad_Vamp
őstag
Kb. középre került dolog.... csak 4-5 fokkal jobb mint a paszta.... viszont 3-5fokkal marad el az egyszerűen felvitt liquid metaltól.
És amint der8auer is bizonyította, volna ott még jó 5-8 fok rezerva.... csak delidelés, meg cintelenítés után, utólagosan jóval többet kell vele melózni, mint amit az intelnek kellene ott helyben.... ez a szomorú helyzet.
-
Ragnar_
addikt
Hát én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy szerintem az Intelnél a 14 nm még kitart 2022-ig ha van Ryzen ha nincs.
-
r92king
tag
Aham. Szóval a forrasztásos megoldás, nem a legjobb hőátadás szempontjából egyik gyártó esetében sem, de sokkal jobb, mint a gagyi paszta, és szinte alig rosszabb, mint a liquid metal-os módszer, ami gondolom tömeggyártásra nem optimális. Az igaz, hogy az Intel a kapzsiság egyik szinonimája, de ezt a túlzott AMD fanboyságot se értem. Első, legtöbb like-ot kapott komment a videóban, amit linkeltél:
"4C temp difference from delidding is minuscule. That means AMD soldered head spreader is excellent and superior"
-
Milka 78
nagyúr
Megnéztem, sőt más tesztet is ahol nem dörzsölgették napokig
Ez a proci forrasztás nélkül még trébb lenne, de a herót az megy...frankón nem látjátok a fától az erdőt. Ez a proci azért ilyen meleg,mert egy technológiai szörnyszülött, meg sem kellett volna születnie. Pont egy olyan elkeseredett lépés mint anno az FX9590, mert ugye nyakig ér a szar és reagálni kell az ellenfél lépésére aztán ez lett belőle. 14nm 8 magnak az életben nem kellett volna lennie.
De ugye én csak egy sört kérek és nem értek semmihez csak a levegőbe beszélek -
Ribi
nagyúr
válasz
Tikakukac #132 üzenetére
Ahogy olvastam a topikot a 8700k utóbbi időben delid nélkül azért igen karcosan viszi az 5G-t. Én erre utaltam.
r92king: Ugyan ezen ember tesztelte a 2700x-et is és ott 4 fok volt a különbség ha jól emlékszem.
Viszont Nexus gamer is nemrég tesztelte a 9900 delidet és nála az is csak 4 fokot hozott. Majd mondta, hogy Der8auer igencsak finomhangolta az egész delid részt és majd 1 hétig szórakozott az egésszel mire ilyen eredményt kisajtolt. Nexusnál is simogatta a kupak belét is. Szóval egy sima delid és liquid metal csere lehet nem hoz csak 3-4 fokot. És emiatt ő sem javasolta a dolgot. Szóval itt mindenki hápog hogy milyen szar ez a forrasztás, de közben majd 1 hetes melóval lehet csak tényleg nagy különbséget hozni. -
r92king
tag
Ryzennel van valami hasonló teszt?
-
F e Z o
veterán
Hátha egyszer megéljük, hogy az Intel folyékony fémet fog alkalmazni paszta és forrasztás helyett...
-
shteer
titán
Tehát átlagfelhasználónak ez jó, extrém tuningosoknak nem jó. Még valami?
-
dlaccc
aktív tag
Hát ez k.va nagy csalódás Intel, így nem jobb de legalább szarabb lett a helyzet... Nem elég hogy ezzel is burványolni kell mert szar a hővezetés de még sokkal körülményesebb is a művelet a forrasz miatt. Azt hiszem ezt a szériát kihagyom
-
pikszel
addikt
válasz
Dr. Romano #30 üzenetére
-
sad_Vamp
őstag
Ugye tudod, hogy ez már megtörtént?
Kemény 4-5 celsius fok különbség... term. a forrasztás javára... ez azért gáz(nak tűnik), nem?
-
Ribi
nagyúr
Közben megnéztem és nem jobb a Conductonaut hővezetése. Picit rosszabb mint a forrasztás, de kb ott van. Abból a szempontból viszont jobb lehet, hogy a hőtágulást a képlékenysége miatt jobban viseli.
De a többi infó meg a videóban benne van.
Arra mondjuk nem tért ki, hogy az Intel miért hagy ilyen nagy rést és AMDnél miért nincs ekkora rés.
Amikor a Ryzent kupaktalanította ott 1-2 fokot nyert csak.
Lehet ez a 8 magos még eléggé a szerver procikat követi és ott sokkal lényegesebb a megbízhatóság mintsem az a pár fok ami úgyis csak tuning miatt számít. -
törölt tag
Direkt ilyen esetre félre van téve egy custom loop, aminek a 200W TDP nem kihívás, illetve ha 30C°-os vízzel nem lehetne 100C°alá hűteni, akkor le is lehet kupakolni. Vagy megfelelő kapacitású folyadékhűtőt is lehet venni pár százezerért, hogy stabil maradjon az FPS nyáron is...
-
h_143570
addikt
A kulonbozo tesztekben szereplo eltero homersekletekhez egy adalek. [link]
Roviden a Z370es alaplapok betartjak a 95w TDP-t. Azaz a 9900k max all core turboja 4.2 es jok a homersekletek.
A Z390es lapok egy esze TDP limit nelkuli. Ott megvan a 4.7 meg a 85+ fok.
-
pengwin
addikt
válasz
Dr. Romano #36 üzenetére
Minden híres ember magyar... csak legfeljebb nem tudja magáról!
(#39) Tikakukac
Hagyjátok... ha neki teljesen normális, hogy egy majdnem 1kg-os hűtő kell a nem tuningos CPU-jára, akkor úgysem fogja megérteni. És az adatlapja erről tanuskodik. -
Ribi
nagyúr
Biztos, hogy jobb? Ez most tényleg kérdés.
Csak mert a forrasztott kupak rendszerint nagy tűréssel készül a gyártás során. Aki viszont tuningol, az lecsiszol a kupakból meg innen onnan, sokkal közelebb kerül a szilícium és a hűtő felület. Lehet csak emiatt jobb, nem maga a folyékony fém miatt?
De ha van erre konkrét mérés az érdekel. -
Cifu
félisten
válasz
runingman #90 üzenetére
arról persze nem írnak itt hogy a 9900k annak ellenére hogy jelenleg mocskos drága, simán elintézi a 2700X-et, röhögve bárhol,
Figyelembe véve, hogy a 9900K bő kétszer annyiba kerül, mint a 2700X, nem igazán értem, hogy ezt miért kell hibának felróni. Az lenne a szép, ha a 9900K nem lenne gyorsabb, ha már kétszeres áron kínálják...
csak a tisztán látás kedvéért, itt 1,325V-al 5200MHz-en max. 85 fokos volt a proci, ami azért nem rossz 8 maggal, 14nm-en...
Vízhűtéssel (H110)...
egy Ryzen mikor megy 8 maggal 5200-en?
Hol élsz te? 1996-ban, amikor a Mhz volt minden?
-
BiP
nagyúr
(#9) Cefet:Szerintem a tokozás során kerül rá extra szilicium védőrétegnek. De nem értek hozzá.
(#36) Dr. Romano: Jaja. a magyar nickje AP4raszt.
(#49) morgyi: A tDP papíron 95W. Más kérdés,hogy van szitu, amikor megeszik 200W-ot.
(#59) Erwinke: 2magig 5GHz, 4magnál 4.8 , 6-8 magnál lesz csak 4.7, és "csak" 30mp után vesz visszább.(4.4-re)
(#86) SchumiBácsi: Még ha nem is vágsz bele, nem melegíti fel túlságosan az anyagot/procit a vágás folyamata?
(#99) Kopi31415 : az árcédulát
(#104) apatyas: Nem a fordítással, hanem a magyar fogalmazással van baj.
Én alapból úgy értettem, hogy először 0,15-öt, majd utána finomított még 0,05-öt, 0,2-ig. (a 4fok után +1 fokból így volt logikus)
De a magyar ebben a cikkben amúgysem erős.
pl. "nagyon forró hőmérsékleten működik". Nem. Nagyon magas hőmérsékleten működik, ami lehet forró. De maga a hőmérséklet nem forró, az magas vagy alacsony.. (kb.mint az olcsó ár. Az ár az magas vagy alacsony. A termék olcsó vagy drága.). -
MASSlag
tag
Van azért egy bazi nagy előnye a a forrasztásnak, messze nem öregszik olyan gyorsan magas hőmérséklet hatására, mint az intel fogkrém. Egy átlag felhasználónak szerintem ez előny.
-
D.Va
őstag
Az a vicces hogy ha az AMD szóbakerül a vásárlóknál, manapság még mindig azzal jönnek hogy az AMD sz@r mert melegszik XD. Noobs. Noobs everywhere.
-
apatyas
Korrektor
"óvatosan lecsiszolt 0,15, majd 0,2 mm-t a szilíciumból,"
Tessék már rendesen fordítani! Nem 0,15+0,2 mm-ről volt szó az eredetiben. Ugyanez vonatkozik az utána írt hőmérsékletekre is. -
Ed3r_X_
nagyúr
Vesse össze valaki, hogy pasztával mi jön ki, utána mondjátok hogy szar a forrasztás. Mert lehet pasztával még 10 fokkal melegebb lenne
De amúgy ez is akkora bullshit. "Pasztával általában 3-4 fokot még lehet nyerni", ami itt 9. Mi ez jósda, hogy általában, vagy mi? Ez se túl konkrét.
-
Vektast
aktív tag
Semmi kedvem köszörű követ venni, jó lesz a Rizsa köszönöm szépen!
-
kinetone
tag
Zintel foglalkoztathatná Bacsis kollégát a normálisabb hőfokok eléréséhez,a szilva lekvár és a mogyorókrém nem olyan drága 😎
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest