- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
margithid
veterán
Az biztos, hogy jó az SP is! de egyébként vodánál msot 65k, ennyiért én nem látok sehol SP-t.
HTC-nél már az is örvendetes, hogy egy árban adja a készülékeit a hasonló tudású samsung, sony, lg készülékekkel.
500 talán az útóbbi évek legjobb ár/érték arányú HTC-je. Nyilván bele lehet kötni, a nagy alsó túlnyúlásra, a gyenge grafikus részre, de azért 4 magos proci van benne és 1 GB Ram.
Én elfogadnám ezt a készüléket -
margithid
veterán
Szeritnem amúgy a Desire 500 nagyon jól eltalált telefon, megfelelő hardverrel ,megfelelő árban.
Ez a teló például egy kezdőlökést adhat a HTC-nek a kilábalás felé vezető úton. -
BenHans
addikt
Most láttam előszöra HTC reklámját TV-ben. Egész jó, bár tudnék rajta javítani.
Párom nézi online a vampire diaries-t, és most mondta, hogy úgy ahogy tavaly a [One X], úgy idén a[One] is benne van.
És van valami topik is valami külföldi vámpírnaplós oldalon ahol fel vannak töltve a képek a mobilokról ahogy a műsorban megjelennek és a sok rajongó ott beszélget róluk.+ újra BL/EL
Nah, láttunk már mást is kimászni a gödörből...
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
vicze
félisten
Mivel a készülékárat a belső tárhely mennyisége határozza, meg így igen ezt azért megnéztem.
Még egyszer ez a paraméter határozza meg kizárólagosan egy készülék árát, a többi totál lényegtelen, az nem változtatható.
S4 az egyetlen felsőkategóriás, amibe még lehet SD kátyát rakni, más nincs és nem is valószínű, hogy lesz.@Glenda: Külsőre sokkal szebb számomra, másban meg mocskosul nem különböznek a WP7-ek egymástól. Szóval most azt mondtad, hogy egy tök ugyan olyan belsőjű telót nem cserélte le egy másik tök ugyanolyanra, mert lusta voltál kibontani a doboztó.
Ha ki se próbálod, honnan tudod, hogy nem jobb kézben fogni, vagy bírja jobban az aksi stb. olyasmik, amik a platformtól függetlenek.[ Szerkesztve ]
-
Glenda
addikt
válasz monti0222w #192 üzenetére
Tekintve, hogy két év különbség van a két készülék között, nem meglepő.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
keIdor
titán
Nem ismert. Egyik kollégám sem ismeri a HTC-t pl. tavaly nálam láttak először egyet a One X személyében, most meg a One-t. Pedig mindenkinek tetszik, fém, stereo, jó minőségű hangszórók, SLCD3 mindenkinek tetszik.
Viszont Samsung, Sony, Apple, Nokia ez a négy a sláger és az ismert utóbbi mondjuk már csak azért, mert a WP-seknek csak az van szinte, meg most ott az LG akik jönnek fel a G2-vel.
Furcsa, hogy erről meg tudnak, érdekes... pedig nagyon friss készülék.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Greg-o
csendes tag
-
senior tag
Ha szétnézel azért picikét, láthatod ami a nagyvilágban nem megy, az itthon sem. Vagy fordítva
Hogy megértsd... a konkurenciához mérten, túlárazva adják a készülékeiket! Külföldön se hülye az ember és akkora presztízse sincs már egy HTC-nek mint a Galaxy S1 idejében a Desire, Diamond nevekkel.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
grosy
senior tag
-
senior tag
A sikertelenségnek többek közt az is betudható,
hogy évről-évre nem tudtak,-tudnak befuttatni
egy jól csengő márka sorozatot... )
desire-t kidobták az alsókategóriába, aztán sensation, One X, S.. Most One...
Mint pl a Galaxy S, 2,3,4... Iphone xy, Xperia is talán most a Z -vel kezdi, meg betűzget ide-oda.
Jövőre mi lesz a következő telefon széria neve? One Two?
Kuszaság van itt is, sajnos.[ Szerkesztve ]
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Greg-o
csendes tag
Szenzációs, hogy milyen zseniális piaci elemzői hozzászólások vannak itt.
"Túl drágán adtak telefont, ezért megy rosszul nekik"
Mindezt egy olyan piacra alapozva ahol összesen talán ha van 5-6 millió okostelefonfelhasználó (Magyar piac).
Segítek nektek: a HTC nem drága. Azokon a piacokon ahol a legtöbben vesznek okostelefonokat (nem 2-3 évente 5-6 milliót, hanem negyedévente több tízmillió darabokat) az az USA, Ny-EU, Ausztrália. Ezekben az országokban pedig az ottani fizetésekhez képest nem drága a HTC, ahogy a Samu és Apple sem. Ne egy picsányi kis piacból (magyar) vonjunk le már következtetéseket egy világcégre...
[ Szerkesztve ]
-
Greg-o
csendes tag
Szenzációs, hogy milyen zseniális piaci elemzői hozzászólások vannak itt.
"Túl drágán adtak telefont, ezért megy rosszul nekik"
Mindezt egy olyan piacra alapozva ahol összesen talán ha van 5-6 millió okostelef
-
AMD Power
titán
Nem lesz ennek igy jó vége. BB szaga van a dolognak.
-
grosy
senior tag
válasz jozso1989 #172 üzenetére
Pont a lényegét nem érted. Adott egy tajvani és egy koreai szakács. Ugyanoda járnak vásárolni, de amíg az azonos összetevőkből a tajvani elkészíti életed ételét, addig a koreai kajájától hánysz és megy a hasad. Attól, hogy a mekiben többen esznek hamburgert, attól még nem jelenti azt, hogy ott is a legjobb, sőt!
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
értem én hogy a múltad miatt nokia forever meg minden, de a komment lényege nagyon félrement nálad. ez egy kivételesen jó és vicces fricska azoknak, akik mindenhova beírják amin nem android fut, hogy androiddal jobb lenne. ennyi, egy vicc. picit sokat láttál bele. de szép nagy vitát generáltatok belőle,.
-
grosy
senior tag
válasz monti0222w #173 üzenetére
Nem ismerem a lehetőségeidet, de szerintem nézd meg a Desire 500-át. 67.000 Ft vitamax-al, 37.000 Ft egy átlag előfizetéssel. Ennyiért megéri.
-
monti0222w
addikt
Szia az áron lehetne vitatkozni. Szerintem adhatnák olcsóban is! Egyébbként én is htc-s vagyok 2.5 éve nyúzok egy Ds-t és higyétek el sokat kapott ez idő alaatt, több esést kibirt,volt ebben másfél méteres esés is, por, ragasztó stb. és még mindig egyben, müködő képes! Nekem bevált a htc és maradnék a htc-nél csak az ár az ami miatt nem lehet folytatás, de a tetszés megmarad és hátha egyszer úgy adodik az életbe , hogy megengedhetek magamnak egy jobb htc-s telot!
-
jozso1989
őstag
Aki telepakolja task killerekkel, meg "optimalizálókkal" a telefonját, annak jóhogy állandóan ki fog fagyni... érdekes nálam még nem fagyott ki S4.
Meg milyen minőségről beszélsz? Egy 800x400-as felbontás 200 ppi-vel adreno 200 + 512 ram és mondjuk 80 ezerért? HAHA!
[ Szerkesztve ]
HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)
-
grosy
senior tag
Az, aki már legalább egyszer is használt HTC terméket, az megérti, hogy miért annyi az ára. Az s4 folyamatosan kifagy a barámnak, pedig már ki is cserélték neki. Lehet, hogy azonos hardverösszetevőket tartalmazó, más márkájú készülék olcsóbb, de azt garantálom, hogy nem úgy van összeszerelve, mint egy HTC. A szoftveres részről nem is beszélek, mert abban a HTC magasan a többiek fölött van. Ezt a minőséget meg kell fizetni, a gyártási költséget, szoftverfejlesztést stb.
Én még nem láttam kétségbeesett HTC tulajdonost, aki anyázva próbálja kivenni az aksit a telójából, hogy működésre bírja, de ez egy samsung tulajnak már napi rutin :-D
Na ezt kell megfizetni.[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Hát igen,nem értem ahol igény lenne rá,miért nem forgalmazzák,és teszik elérhetővé a termékeiket.
-
S e t h
nagyúr
Másfél évig voltam htc-s , soha többé , és ez csak tapasztalat , semmi köz nincs a marketinghez.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
BenHans
addikt
"Ezzel szemben a HTC csak egy névtelen dzsunkacég volt, ami bumszli műanyag Windows-os fostalicskákat gyártott különféle neveken (Qtek, MDA stb.)." WTF?
Nem akarlak megbántani, de józan vagy?
[link]
-az első Windows PDA (1998)
-az első Windows telefon (2002)
-az első 3G/CDMA/EVDO okostelefon (2005. október)
-az első érintésvezérlős okostelefon (2007. június)
-az első androidos okostelefon (2008. október)
-az első 4G/WIMAX okostelefon (2008. november)Ha valamelyik gyártó, akkor pont a HTC érdemli meg hogy ott lehet a piacon.
A HTC csak azoknak az ostoba városi parasztoknak lehet új és "kínai" akiket minden észérv nélkül is megvesznek kilóra a marketinggel..., arról meg nem ők tehetnek hogy sok ilyen csökevény van a világon. Pont ezért kéne egy átütő, több réteget lefedő és monumentális reklámkampány, hogy a sok zozo is felébredjen és feltűnjön neki hogy nem csak 1 gyártó létezik.
Neked volt HTC-d? Mert nálam megfordult jópár telefon gyártótól és OS-től függetlenül, és valahogy mindig a HTC-t vettem meg saját használatra.
Jelenleg 1 hibája van a HTC-nek az pedig a kamera, de ugyanez 8mpx-el a fedélzeten másképp szerepelne.
Én még mindig azt mondom, hogy a HTC nem fog tönkremenni, csupán azért mert túl nagy lábnyoma van az okostelefonok fejlődéstörténetében és persze taníthatnák a minőséget is. (lásd Desire, Legend, One, OneX, OneS, 8X, Desire X stb stb )
Persze van amit nem fed le a HTC, mint pl a Note széria helye a piacon, de ha most vennék egy Note3-at, akkor is vennék egy HTC-t mellé, csak az a baj hogy a HTC mellett elhanyagolnám a Samsungot . Nem is kell nekem Note...
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
azopi74
addikt
"Egyébként sem kértem, hogy reagálj bármire is. "
Ezer bocsánat, hogy nem kértem ki az előzetes engedélyedet, hogy a beböfögött baromságodra reagáljak. Ha nem akarod lealázni magadat, van egy jó módszer: nem kéne hülyeségeket okádni a különböző fórumokba.
" Amúgy használtál te valaha Nokia 720-as telefont? "
Én nem. Te igen? Erre valahogy nem emléxem, pedig a legtöbb nokia teló megfordult a kezeim között.
Vagy a 7200-ra gondolsz esetleg? (azt használtam), Vagy a Lumia 720-ra?"Dolgoztál a Nokiánál mérnökként éveket? "
Nem. És dinnyét sem őriztem, meg juhokat sem legeltettem soha. Meg van még egy jó pár érdekes dolog, ami valahogy kimaradt az életemből.
"Mire is alapozod ezt a határozott véleményedet?"
Mire is gondolsz pontosan?
-
Goose-T
veterán
Neked aztán kinyílt a csipád, kiscsikó. Egyébként sem kértem, hogy reagálj bármire is. Amúgy használtál te valaha Nokia 720-as telefont? Dolgoztál a Nokiánál mérnökként éveket? Mire is alapozod ezt a határozott véleményedet?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
azopi74
addikt
"A Nokia egy bivalyerős márkanév volt évtizedeken keresztül, egészen 2007-ig sokaknak ez volt "a" mobiltelefon. Óriási vevőbázisa volt, és ha idejében megjelent volna egy androidos telefonnal, akkor biztos vagyok benne, hogy sokan visszatértek volna a márkához. "
Erre a baromságra meg inkább nem is reagálok, annyira szánalmas hülyeség az egész...
-
azopi74
addikt
" Ezzel szemben a HTC csak egy névtelen dzsunkacég volt, ami bumszli műanyag Windows-os fostalicskákat gyártott különféle neveken (Qtek, MDA stb.)."
Azt hiszem, ezért az ostoba beszólásért kapni fogsz itt hideget-meleget néhány tősgyökeres okostelefon-használótól, teszem hozzá, teljesen jogosan :-)
A HTC neve kb. egyet jelentett a minőségi okostelefonnal az androidos idők előtt. Szemben az olcsójánosoknak való symbianos Nokia szemetekkel. És a Nokia és a BlackBerry (bocs, akkor még RIM) után
forgalomban is a harmadik legnagyobb szereplők voltak az okostelefon piacon. Pedig szívem szerint se az akkori BlackBerry-ket, se a Nokia-féle Symbianos szemeteket nem is neveztem volna okostelefonnak, inkább csak feature phone-nak.... -
Goose-T
veterán
Nem értem, milyen alapon hasonlítod a Nokiához a HTC-t (gondolom ez a bezzegandroidozás a Nokiára akar utalni). A Nokia egy bivalyerős márkanév volt évtizedeken keresztül, egészen 2007-ig sokaknak ez volt "a" mobiltelefon. Óriási vevőbázisa volt, és ha idejében megjelent volna egy androidos telefonnal, akkor biztos vagyok benne, hogy sokan visszatértek volna a márkához. Ezzel szemben a HTC csak egy névtelen dzsunkacég volt, ami bumszli műanyag Windows-os fostalicskákat gyártott különféle neveken (Qtek, MDA stb.). Aztán csodálkozott, hogy miután a névtelenségből egy-két év alatt prémiumgyártóvá pozicionálta önnönmagát, senki nem vette komolyan őket továbbra sem. Lehet, hogy jó telefonokat csinált, de talán olcsóbban kellet volna adni őket, hogy több ember ismerje meg a minőségüket, aztán ha megvan a reputáció, emelhettek volna árakat. Na meg kellett volna időnként néptelefont is kiadniuk, hogy szélesebb körben terjesszék el a márkanév ismertségét.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Steve1207
veterán
A sokak által emlegetett marketingműveleteket azért elkezdték, de! Ez az elmúlt egy évre jellemző, hogy jobban odatennék magukat. Egy év nem elég, lásd a többieket, legalább 4-5 év kell mire annyira megszokja az ember, akár a szimpla reklámot, hogy elkezd érdeklődni utána ebben a konkurenciában.
.
-
jooker82
nagyúr
Igy kell reklámot csinálni
Az eurosport 2-re kapcsoljatok.. LG G2 feliratú mezben játszik a Leverkusen és körbe LG felirat fut a reklámtáblán,persze nem mindig.Meg nagy táblán kiirva,h LG G2 és ez az egész szezonban igy lesz.
Németországban pedig több tizmillióan követik a meccseket.LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
ncc1701
veterán
Részemről, mint "csóró" volt rá pénzem, h megvegyem, hiszen dolgozok eleget, de amit művelnek utólagos support, ill frissítések terén, az gyalázat. Lehet oda kellene picit figyelni a régebbi vásárlókra is, mert az a felfogás, h ok, megvetted, húzz a francba, vegyél másikat, az sokaknak nem gyerebe.
-
tjb007
nagyúr
válasz margithid #92 üzenetére
Pletyka szinten már felmerült a NEC (akikkel állítólag komoly tárgyalások is folytak) és a Panasonic telefonos részlege is, de mint látod egyik sem kellett neki, egyszerűen nincs rájuk szüksége.
Az a piacra betörős-gyártósoros elmélet meg szimplán hülyeség (nem is tudom honnan vetted ezt). -
jozso1989
őstag
Arról tehet a HTC, hogy pl. a 40-50 ezret érő telefonjaikat 70ezerért, 80ezerért adják, hulladék hardverrel és kijelzővel. Körül lehet nézni a többi márka ilyen árért már HD telefont árul 1 giga RAM-mal pl (ami alap a droidnak). Senki sem élvezkedik, a HTC az egyik legjobb gyártó, sőt, talán a legjobb, legbízhatóbb márka droid téren. A One egy ékszer, a történelem talán egyik legjobb telefonja szerintem. Viszont tény, ami tény, vissza kéne venni az arcukból, mert úgy végzik, mint a Nokia.
HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)
-
Injun
senior tag
Vesszenek csak.Nem egyszer cserbenhagyták a vásárlóikat.Ezt érdemlik.
-
grosy
senior tag
Csak tudnám, hogy a sok csóró mit élvezkedik azon, hogy egy ilyen kiválló cég nehézségekkel küszködik. Talán a HTC tehet arról, hogy az "élvezkedők" elbaszták az életüket? Dolgozni kellene, akkor lenne pénzetek rá, és akkor talán megértenétek, hogy miért rajonganak egyesek (ész érvekre alapozva) ezért a márkáért.
-
ncc1701
veterán
Semiféle hw hibája nincs a telónak, esetleg az, h spóroltak 1$-t azon, h nem 768M RAM-al adták ki. One V fórumon más is járt így. Ja, és mindezeket úgy produkálta, h letiltottam mindenféle fészbúk, meg twitter appot, volt 1db widget kinnt, teljesen fapadra volt állítva, semmi időjárás app. Merülni most sem merül, anno is hetente 2x töltöttem. Egyetlen előnye a telefonnak a full fém háza, meg sem nyekken, nagyon masszív, minőségi érzetet ad kézbe fogva.
CM10 óta az alap funkciók legalább olyan gyorsak, mint a zsírozott villám. Igaz, zram, meg 20% cpu tuningot adtam neki, de alapon is baba volt. Gondolom a gyár droidos mérnökeinek annyi időt adtak rá, amennyit, oszt nem lett 100%-os a rom.
-
vicze
félisten
Igen túloztam "kicsit", igazad van.
Valószínű, hogy más tajvani vállalatól kapnának tőke injekciót, nem éppen csórók vannak az igazgatótanácsban, persze ehhez akarat is kell. (Apuci segít alapon. ) Átszervezés és részleges leépítés biztos lesz, ami valamennyi költsége megspórol. Mitől élték volna fel? Most volt először 100millás veszteség, és jön ugye 250milla bevétel, a Beats miatt.
Szerintem a csőd még 2-3évre van, ha a veszteség ütem ilyen marad. Persze nyilván mindenki csak spekulál, majd meglátjuk mi sül ki az egészből.[ Szerkesztve ]
-
azopi74
addikt
A jelenlegi csődközeliség erős túlzás, de az egy éven át finanszírozható negyedéves 1 milliárdos veszteség éppúgy.
Ahhoz 4 milliárd likvid pénzeszközre lenne szükség. Ez 1,5 milliárd volt 2012 végén, annak jó részét idén felélhették, bár erre még nincs hivatalos nyilvános adat. További 1 év hasonló jövedelmezőségi szintű működés szerintem elég lenne a csődközeli állapothoz. Egy negyedév alatti 1 milliárdos veszteség pedig rendkívül gyorsan bedöntené a céget. -
vicze
félisten
"csődközeli cégnél"
Ez a baromságot gyorsan felejtsd el, a csődtől olyan messze van hogy nincs akkora távolság a Földön. Ahhoz 1évig 1 milliárdos veszteségek kellenének negyedévente. Még a BB is messze van a csődtől, csak ők előre menekültek, mivel a folyamat náluk kristály tiszta. HTC-nél egy lassú csökkenés van, nem pedig egy drasztikus zuhanás. (A drasztikus visszaesése 2éve volt, mikor az i4 CDMA/i4s megjelent.)[ Szerkesztve ]
-
grosy
senior tag
Én nagyon sajnálnám ha vége lenne a HTC-nek, mert nem akarok azok közé belépni, akik az utcán próbálják az aksit kivenni-betenni, hogy használni tudják a random módon fagyogató telójukat.
-
joey04
titán
válasz mrlujoak #134 üzenetére
Egy dolog, hogy mi van a cikkben, és egy másik az, hogy mi van a valóságban. Az elején bőven hiány volt, sőt eleve 1 hónapos késéssel indult. Ami természetesen visszavezethető vezetői hibára, de nem a One kapcsán. Mert az a korábbi évek hozománya, hogy nem kölcsönöznek neki, megrendeléseknél pedig a konkurenciát hamarabb kiszolgálják. Marketingre meg nem nagyon marad pénz egy csődközeli cégnél. A One-ból viszont a körülményekhez képest kihozták a maximumot (A szakma dicséri, egyértelmű győztesként hozta ki a több nagy portál, is a konkurenciához képest az ára is egálban van velük, a frissítések is jönnek szépen. Hibák persze akadtak az elején, de az s4 kijelző gondjai, kopásai, a Sonyk kijelző gondjai, és hirtelen elhalálozása legalább ennyire komoly gond volt, szóval ebben sem rosszabb.). Más kérdés, hogy ez is kevés lesz.
mondtam, ignore
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
Most akkor én nem tudom értelmezni azt, ami a cikkben (is) van?!
"A drasztikus visszaesést alátámasztani látszik a HTC One iránti mérsékelt keresletet "
Tehát az okfejtésem:
HTC One iránti mérsékelt kereslet = "A One sem épp úgy muzsikál, mint azt remélte"
Ennek oka pedig a gyártási nehézségek és marketing hiánya. Ami megint csak vezetői döntési hiba.
Sorozatos hiba....azért azt kicsit nehéz felfognom, hogy már megint semmibe veszed a kérésem. Többedjére.
...és igen, a gyártási nehézségekből eredő kiesés is döntéshozói hiba.
Xperia neo. A bele szánt 8 megapixeles kameramodulok ellátása nehézségbe ütközött a nagy márciusi földrengés(és szökőár) miatt (2011 Japán) amit egy "gyors" átszervezés követett az 5 megapixeles, elérhető kameramodullal szerelt neo V lépett a piacra.Hasonló lépést kellett volna a nehézkes UltraPixel gyártás felismerésekor tennie a vállalatnak, ami pedig nem a start előtti héten látott napvilágot...
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
vicze
félisten
Ez szinte 100% HW hiba, semmi köze a Sense-hez. (Szinte azonos HW-s DS-em van.)
Akkor láttam ilyet csinálni egy telón mikor az aksi elkezdett tönkremenni és 3.7-nél alacsonyabb feszt adott le, ami eredménye az lett, hogy a rendszer nem kap elég áramot és iszonyatosan belassul. Esetleg gyorsan is merült?
Illetve még a belső NAND hibája is ezt okozza.
Ha ennyire belassul a teló az mindig CPU vagy ROM (fizikaira gondolok) probléma, a RAM műveletek mindig gyorsak.Rengeteg 512RAM-os HTC teló van, minden közép alsó kategóriás és egyiknek sincs ilyen problémája.
Ha a RAM használat alacsony, akkor rosszul működik a teló, mert nem precashel. -
Alexios
veterán
Bezzeg androiddal mennyire népszerűek lehettek volna!
-
margithid
veterán
válasz Quasi_modo #125 üzenetére
Attól nem vagy birka, hogy reális vagy. Tetszik nem tetszik ez van.
Az ár meg arra visz amerre a nagyok akarják, nem lesz alternatívája a 3 nagynak (ms, apple, google). -
Воланд
titán
válasz Quasi_modo #125 üzenetére
kicsit nezd at a piaci eroviszonyokat, meg hogy az elmult par evben a nagyok hogy buktak el.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz Quasi_modo #115 üzenetére
lehet nekik szurkolni csak sok ertelme nincs.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
azopi74
addikt
válasz enginev3.0 #121 üzenetére
Csakhogy már nem a gondolkodó lények jelentik a fő célcsoportot.
Az iphone óta az okostelefon nem menedzserek és geekek drága játékszere, hanem tömegtermék. És a tömegeket reklámokkal lehet megmozgatni, nem pedig ész érvekkel. Ez van, el kell fogadni.
A gyökér reklámokra támaszkodó emberek meg sose voltak gondolkodó lények, így visszaformálni őket bajos lenne -
enginev3.0
félisten
Mi lenne ha nem a reklámokra "költenénk" hanem a gyökér reklámokra támaszkodó embereket formálnánk át újra gondolkodó lényekké?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
azopi74
addikt
válasz ForRedGlory #118 üzenetére
a pdf 152-ik oldala, (statement of income) Selling and Marketing, 3 -adik oszlop (2012-es adat USD-ben): 745,7m USD.
Vagy:Tehát csak az USA-ban csak 2012-ben 124m USD volt a hirdetési költség.
És 2013-ban ezt növelték 250%-al. Akkor szerinted mennyi lehet 2013-ban ugyanez globális szinten? És ez még a sokat cikkezett 1 milliárd dolláros Iron Man-es One kampány előtti hír.
Milyen hiteles forrásra gondolsz egyébként, ha a HTC hivatalos, auditált beszámolója neked nem az?
-
wertigo1984
őstag
47 milliard tajvani dollar mennyi lehet atszamolva forintra? Kimondani is sok, ok hogy eves bevetel, de oriasi szam. Sajnalom oket.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
azopi74
addikt
válasz ForRedGlory #113 üzenetére
http://investors.htc.com/phoenix.zhtml?c=148697&p=irol-financial
http://tech2.in.com/news/smartphones/htc-hikes-marketing-spend-by-250-but-problems-run-deeper/848202
http://bgr.com/2013/08/12/htc-advertising-campaign-criticism/
Elég lesz, vagy folytassam?
-
kolosanyi
veterán
Kérdés, hogy ez hova vezet? Gyakorlatilag a kicsik mind tönkremennek, megveszik őket a nagyok és akkor lesz nekünk almánk, ablakunk, meg robotunk, illetve persze egy irdatlan koreai gőzhengerünk, akivel nagyon nehezen lehet csak lépést tartani és kvázi azt csinál, amit akar? Milyen árverseny lesz akkor? Mennyire leszünk kiszolgáltatva pár globális multi kénye-kedvének? Nem biztos, hogy el kéne idáig jutni.
-
azopi74
addikt
"Még opciónak a negatív reklám lehetett volna , ami az Applenek elég jól bevált (i4 antenna, i5 kopás). "
Nem is rossz ötlet, és arra pénzt sem kell áldozni.
Vagy belemenni egy jó kis pereskedésbe, az is jó kis ingyenreklámEgyébként nem értem, miért hiszi mindenki azt, hogy a HTC nem költött marketingre. 2012-ben 745 millió USD volt a HTC teljes sales & marketing kiadása (kétszer annyi, mint a kutatás-fejlesztés), és 2013-ban az online marketing büdzsét 250%-al növelték, hogy megpróbálják a lehetetlent, tartani a lépést a Samsunggal. Így csak a HTC One online promóciójára 1 milliárd USD-t költöttek.
A Samsung ezzel szemben 13 milliárd marketingkiadásnál jár idén (persze ez nem csak telefon, de megkockáztatom, hogy kb. 40%-a az) , ami a HTC jelenlegi piaci értékének 3,5-szöröse. Igen, ezzel tényleg nehéz versenyezni ...
A Samsung egyértelműen arra játszik ezzel az őrült totális marketingháborúval, hogy kiszoruljon a gyártók többsége a piacról, csak az a kevés maradjon, aki bírja a tempót.
-
Quasi_modo
nagyúr
Úgy tűnik mennek a levesbe. Kár értük.
valami
-
b4zsi-
őstag
Reklám önmagában nem oldja meg a problémákat és egyetértek Veled, hogy a Samsung marketingjével (költségben) tempót tartani nehéz feladat. Még opciónak a negatív reklám lehetett volna , ami az Applenek elég jól bevált (i4 antenna, i5 kopás). Minden oldal ezekről beszélt akkoriban. Persze ez is csak egy lehetőség, hogy bevált volna-e a HTC-nek azt nem tudom.
-
azopi74
addikt
válasz ForRedGlory #106 üzenetére
"Mondjuk bele kellett volna pumpálni pár tízmilliót a kampányba és nem itt tartanának. Max nem jön be, és nem 100, hanem 120 milliós buktájuk lenne, ilyen szinten az nem nagy különbség. "
Úgy érted, a többszáz milliós kampányon kívül még pár 10 milliót?
Nem sokat osztott szorzott volna. És eltörpül a Samsung galaxy-k milliárdos nagyságrendű marketing büdzséjéhez képest.
-
enginev3.0
félisten
Samsung inkább ne vegye meg, köszi
UndorítóWiz rákerülne, rosszul is lennékA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
jooker82
nagyúr
most megy a tv-be a reklám,de elég gyenge,csak a hangzást emelik ki.
LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
ForRedGlory
félisten
Samsung megvehetné és gyárthatna ilyen minőségi külsővel ellátott telefont a saját beltartalmával. Az lenne ütős.
Ettől függetlenül sajnálatos a HTC sorsa, mert a HTC One a legjobb androidos telefon, ami tényleg telefon méretű. Megkockáztatom, ha 10 semleges embernek a kezébe nyomnának egy HTC One-t és a hiperszuper iPhone 5s-t, legalább 6, de inkább 7 a HTC-t vinné haza.
Mondjuk bele kellett volna pumpálni pár tízmilliót a kampányba és nem itt tartanának. Max nem jön be, és nem 100, hanem 120 milliós buktájuk lenne, ilyen szinten az nem nagy különbség. Az, hogy a BL főszponzora, eléggé kevés, mert az nincs minden nap TV-ben.
[ Szerkesztve ]
-
azopi74
addikt
válasz Cyberpunk #100 üzenetére
A HTC nem Samsung, hogy a telefonos üzletág marketing büdzdéjét az egyéb üzletágak zsíros profitjából finanszírozza, ezt észre kéne venni. Esélye sem volt a HTC-nek, hogy hosszú távon talpon maradjon, ez egy-két éve egyértelmű, csak idő kérdése volt, hogy mikor jön el a vég. Még most sem jött el, de ez már a vég kezdete.
A távol-keleti noname dzsunka gyártókat leszámítva csak a következő három csoportnak van esélye a talpon maradásra a telefon (és tablet) piacon (vagy hívjuk inkább végeszköz piacnak):
1. Ökoszisztéma szállító / tartalom elosztó óriások
Google, Microsoft, Apple, Amazon - szerintem ide csatlakozik előbb-utóbb a facebook is - Google egyelőre csak csendes "megfigyelőként" van jelen, mivel az android hegemóniájával, és a 2. csoport jelenlegi feltétlen hűségével könnyen tudja biztosítani üzleti érdekeit, de ha nem a számára megfelelő irányba kezdenek elfajulni a dolgok az androidos piacon - és erre minden esély megvan - bármikor léphet a készülék-piacon.
2. Szórakoztató-elektronikai/PC-piaci óriások
Samsung, Sony, LG, ASUS, Acer, Lenovo - ezek bizonyos korlátokkal tudnak átmenetileg kereszt-finanszírozni más üzletágakból, de ezek között is számítok némi konszolidációra hosszabb távon, max 2-3 gyártó marad szerintem
3.- Telekommunikációs/hálózati óriások
Ezek közül már csak a Huawei és a ZTE maradt a készülék piacon, miután a többiek - Alcatel, Ericsson, Nokia, Motorola, Siemens - még ha tudták is ideig-óráig kereszt-finanszírozni a veszteséges telefonos üzletágat a hálózati szegmensben elért profitból, nem volt miért maradniuk, a befektetők általában nem szeretik a tartósan veszteséges üzletágakat
-
istnag
addikt
Azért nem kell egyből temetni a céget( remélem),nem tudni ugyanis miért veszteséges a a negyedév. Lehet épp a most kezdődött reklámkampány finanszírozása miatt,konkrét bevétel/kiadás egyenleget nem látunk, ki tudja,mindenesetre a tőzsde nem nagyon reagál erre a hírre:
[link]
[link]Kell az androidos piacra a HTC .
-
margithid
veterán
válasz Cyberpunk #93 üzenetére
Azért lenovo ha be akar törni az usa/EU piacra akkor kell valami plussz, nem elég a mostani gyártósor. Nekik kézenvekvő lenne HTC felvásárlása, mig facebook ha BB-t venné, akkor hozzájutna egy operációs rendszerhez is.
Én amúgy abban se vagyok biztos, hogy BB el fog idén kelni, elég olcsón akarják kivezetni... -
ncc1701
veterán
Igen, használtam, egy htc one v "boldog" tulaja vagyok. Kérlek szépen, annyira jó volt a gyári rom, hogy felzabálta az összes memóriát. Volt, h ha sms-t akartam írni, akkor a telefon könyv nem jött be, míg lesleepelt a képernyő. 2x is, azaz 60 sec kevés volt neki. Olyat is csinált, ugyanezért, h csörgött a teló, de mivel lagolt, ezért nem írta ki ki keres, és fel sem tudtam venni. És ami legszebb, ezután fel sem vette a nem fogadtottak közé, azaz vissza sem tudtam hívni. És ez egy ügyeleti telefon, tehát nem volt vicces. A sense meg lagolt, és homokórázott rajta. Hát igen, 1 mag, 512M RAM, nem is értem, minek eröltették. Ennyit a gyári rom-ról, hála az égnek, a cm10 javította a dolgokat.
Szóval az ilyen gyártó húzza le magát, régen jók voltak, de nagyon elkurvultak, én azt mondom, nem sajnálom őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest