- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Az x86-ra hivatkoznak össze-vissza, hol architektúrának, hol utasításkészletnek hívják, én még úgy tudom, hogy ez az utasításkészlete az IA-32 alá tartozó processzoroknak (i386, i586, i686... van még?).
De mindenesetre az ARM-nak szerintem nem lesz köze az x86-hoz, inkább egy "jobb" alternatívát akar kínálni. Mellesleg hogy hívják az ARM utasításkészletét? Én nem tudom, de meg se találtam (lehet nincs is neve, végső soron nincs is rá szükségük), csak a Thumb-ot és a Thumb2-t, amik szintén utasításkészletei, de az alapra csak utalást találtam egy olyan formában a Wikipedia-n, hogy "ARM instruction set mode", ami azt sugallja, hogy vagy nincs neve vagy ARM-nak hívják azt is.Ja, nem kötözködés vagy szőrszálhasogatás miatt írtam, csak engem érdekelnek ezek a dolgok...
-
Az ARM maga az architektúra/utasításkészlet, mint ahogy az X86 is az.
Hogyan használna egy architektúra más architektúrát? Akkor nem lenne többé ARM, hanem X86 lenne.
Neki pont az a lényeg, hogy elterjedjen az X86-tal szemben. Ahogy van is rá esély. Az Intel fordítva szeretné, ha az X86 terjedne az ARM-mal szemben, ezért akarja az Atomot betolni a telefonokba a Nokia-n át. -
Rickazoid
addikt
Miért kéne x86? ARM-ról és 32 bitről volt szó, mint x86 konkurencia. És ha 1 TB-ig támogatja a memóriákat, akkor x86_64 konkurencia is lehetne egyben, ha elég jó a számítási teljesítménye. Mellesleg egy Linux alapú rendszernek nem lenne akadály az ARM.
Amúgy az "Atomkorra" visszatérve, nyilván az Intel is fejleszt, nyilván nem nézik ölbe tett kézzel, hogy csak úgy kinő egy rivális a szomszédban, ez idő alatt, ki tudja mit adnak ki Atom néven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- LEGO klub
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iOS alkalmazások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest