Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • kretenallat

  senior tag

  válasz #26097408 #2 üzenetére

  Megneztem en is kozelebbrol a telefont. Ha ar/ertekben nezed a dolgot, akkor nyilvanvaloan nem ez a te keszuleked, hacsak nem tekinted erteknek, hogy az ellatasi lancban dolgozo emberek illetve a kornyezet is meg vannak becsulve (anyagilag is).
  Az ujjlenyomat olvaso nekem is nagyon magasra pozicionaltnak tunt, amig ra nem jottem, hogy ez kb a mostani telefonom merete (redmi 3), nem pedig napjaink tepsifonjaie... Megnezve a keszulekem hatoldalat, kb ugyanott van.
  Az also-felso kava mereteben szerepet jatszik a modularitas/javithatosag is. Minel jobban ossze akarod nyomoritani a dolgokat, annal nehezebb megoldani a roncsolasmentes szerelhetoseget, itt pedig ugy dontottek, hogy ez nem elsodleges.
  Az ujrahasznositott anyag nem feltetlenul olcso, de az ar jelen esetben inkabb a dolgozok es beszallitok fairtrade megfizetese miatt lett magas szerintem.

  :: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::

 • Taszillo

  tag

  válasz #26097408 #2 üzenetére

  "A masik meg amit sosem ertek meg, hogy ami ujrahasznositott anyagokbol keszul az miert nem olcso, hisz azt az anyagot nem kell ujra kibanyaszni, eloallitani. Vagy az olcsobb lenne, mint az ujrahasznositas?"
  Legtöbb esetben sajnos az ujrahasznosítás nem olcsóbb,
  Annyi csak az előnye, hogy kevésbé fulladunk bele a szemétbe, ami nem egy utolsó szempont. A telefon fogyasztói árát tekintve szerintem nem sokat befolyásol.

  A kolléga megvádolta a nyomtatót öngyilkosságra való felbujtással: "Rendeljen cián patront!”

 • Victoryus94

  őstag

  válasz #26097408 #2 üzenetére

  Az újrahasznosítás drága.
  Műanyag esetén sokkal drágább, mint a földgáz feldolgozása során keletkező melléktermékből előállítani újra műanyagot (esetleg kukoricából).

  Először is be kell gyűjteni a műanyag termékeket.
  El kell szállítani (van hogy több országot utazik - régen Európából és Amerikából is Kínába vándorolt a "zölden gyűjtött hulladék", már nem veszik át, szóval gondolom Indiába kerül, vagy más kevésbé fejlett országba). Ott valaki éhbérért szétválogatja, majd az újrahasznosítható műanyagot tovább szállítják (a nem újrahasznosítható műanyaggal is kell valamit kezdeni, azt sem olcsó eltűntetni - roszabb esetben égetik, vagy a tengerbe/folyókba kerül -aztán megiszod...) átmossák (a szennyvizet jó esetben tisztítják, vagy megy a folyóba...), bálázzák, aprítják, beolvasztják (mindenféle gáz felszabadul), és utána megy tovább a műanyag a gyártóhoz, ahol beépítik az eszközbe.

  Na most az újrahasznosított műanyag többnyire gagyibb minőségű, ezért keverni szokták nem újrahasznosított műanyaggal, és egy csomó apróságot nem soroltam fel, mivel nem ázsai "rabszolga" vagyok szerencsére. Emellett vagy ázsiába készül, ahol tönkre vágják az ottani lakosok szervezetét, és a környezetet, vagy pedig milliárdokat költenek a modern berendezésekre (hogy minél kevésbé szennyezzen), faültetésre (hogy kompenzáljanak), stb.

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák