Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Victoryus94

  őstag

  válasz #26097408 #2 üzenetére

  Az újrahasznosítás drága.
  Műanyag esetén sokkal drágább, mint a földgáz feldolgozása során keletkező melléktermékből előállítani újra műanyagot (esetleg kukoricából).

  Először is be kell gyűjteni a műanyag termékeket.
  El kell szállítani (van hogy több országot utazik - régen Európából és Amerikából is Kínába vándorolt a "zölden gyűjtött hulladék", már nem veszik át, szóval gondolom Indiába kerül, vagy más kevésbé fejlett országba). Ott valaki éhbérért szétválogatja, majd az újrahasznosítható műanyagot tovább szállítják (a nem újrahasznosítható műanyaggal is kell valamit kezdeni, azt sem olcsó eltűntetni - roszabb esetben égetik, vagy a tengerbe/folyókba kerül -aztán megiszod...) átmossák (a szennyvizet jó esetben tisztítják, vagy megy a folyóba...), bálázzák, aprítják, beolvasztják (mindenféle gáz felszabadul), és utána megy tovább a műanyag a gyártóhoz, ahol beépítik az eszközbe.

  Na most az újrahasznosított műanyag többnyire gagyibb minőségű, ezért keverni szokták nem újrahasznosított műanyaggal, és egy csomó apróságot nem soroltam fel, mivel nem ázsai "rabszolga" vagyok szerencsére. Emellett vagy ázsiába készül, ahol tönkre vágják az ottani lakosok szervezetét, és a környezetet, vagy pedig milliárdokat költenek a modern berendezésekre (hogy minél kevésbé szennyezzen), faültetésre (hogy kompenzáljanak), stb.

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák