Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Neurotoxin

őstag

válasz kolosanyi #4 üzenetére

A párizsi tömegközlekedés igenis jó (legalábbis 2010 nyarán jó volt), éjfélig oké a helyzet, igaz akkor már a Bir-Hakeim-ről (Eiffel-torony metró megálló) nehéz bejutni értelmesebb körzetekbe. Egyedüli fennakadás a RER 1el van, ami Versaillesba is megy, a belvárosban metróként üzemel. Ha valami jármű lerobban, sajnos angolul semmi infó, viszont a lehetséges alternatív transzportig az utcakőre vagy az aluljáró burkolatára sárga lábnyomok vannak ragasztva(ezt kell követni), ezzel is segítve, hogy ne nagyon tévedj el. Az utcán vannak tömegközlekedési vállalat által telepített infós csajok, a legnagyobb az volt, mikor ezer wattos mosollyal közeledett felénk az egyik, hogy miben segíthet, de mire angolul kezdtem hozzá beszélni, közölte, hogy se ő, se a társa nem tudja a nyelvet. Ezt mondjuk kicsit cikinek vettem, de ez van. De pozitívum, hogy a metrótérkép tök áttekinthető, egyszer se tévedtünk el.

Eddig amúgy minden városban a metró tűnt a legegyszerűbbnek/leggyorsabbnak. Igaz Barcelónában még nem jártam.. Szóval hajrá srácok, szabad utat! :K

Új hozzászólás Aktív témák