Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• assemble

addikt

válasz Sondi1986 #22 üzenetére

Egyaltalan nem emlekszem, hogy barhol kulonosebben latni lehetne, hogy sporoltak volna a kidolgozassal. Valoszinuleg reszletesebb modellt hasznalnak amikor a fomenuben egy arcot mutatnak, mint mondjuk amikor egy nagy komplex helyszinen van egy rakas szereplo mellett (ahogy esszeru es ahogy mint kb barmelyik masik jatek is ezt csinalja), de mivel ilyenkor tipikusan tavolabb van a kamera, plane ilyen felbontason (720p-ben) ezt szerintem rohadtul nem venni eszre, mindig teljesen jol kidolgozottnak latszott minden.

Egyebkent azt nem mondtam, hogy a ps3 legszebb jateka. Nehez osszehasonlitani, de technoban osszessegeben pl talan tobbre is tartom a Last of Us-t (illetve Uncharted jatekokat, foleg mondjuk a kesobbi 3-at) ami osszessegeben szerintem hasonloan szep, tobb szempontbol meg fejlettebb is, mikozben joval nagyobb a bejarhato terulet, raadasul az egesz jatek alatt egy darab toltokepernyo sincsen, az egesz jatek vegigjatszhato loading kepernyo nelkul. De peldaul GoW 3 es Ascension is osszessegeben hasonloan durva grafika szinten van, annal sem mondanam egyertelmuen jobbnak mindenben. De mondjuk egy GTA5-el is nehez osszehasonlitani, ami szinten nagyon jol ki van dolgozva a nagy, szabadon bejarhato terulet ellenere (ami azon ritka multiplatform jatekok egyike, amit ennek ellenere eleg jol optimalizaltak). Szoval ezek mind szerintem a generacio legszebb konzol jatekai kozott vannak, es nem nagyon lehet egyet egyertelmuen kivalasztani ami a legszebb lenne.

ps4-re mar a fel eve mutatott demojuk is uber brutal volt (ami raadasul meg 4 gb ram-on futott aminel ketszer annyi lesz vegul), szoval ott nyilvan meg durvabb dolgokat fognak tudni produkalni.

• Sundesz

addikt

válasz Sondi1986 #15 üzenetére

Szerintem ha nem hódolnak be a Sony-nak, akkor ez a játék meg sem jelent volna, de még a HR sem biztos. A színészek megszerzése is biztosan könnyebb volt a Sony filmstúdiói révén.

• assemble

addikt

válasz Sondi1986 #15 üzenetére

Gondolom most egy 2 perces trailer alapjan probalsz meg okosnak lenni? Jatszottal valaha a jatekkal? Van egyaltalan ps3-ad?
    Nekem volt idom igencsak jol megnezni Jodie arcat, tekintve hogy vegigvittem a jatekot, sok reszet tobbszor is, hogy tobb befejezest is lathassak, es allitom hogy az egesz konzolgeneracio egyik legszebb jateka. Minden karakter (mellekszereplok is) arca es egesze aprolekosan ki volt dolgozva, ahogy a tajak, helyszinek is, es az arnyekok, fenyek is eszmeletlen szepek vegig. A maga nemeben egyedulallo latvanyvilaga van, es csak a legjobbakkal emlitheto egy lapon (pl Naughty Dog frissebb jatekai).

mcsabee: egy nagy oldal sok szavazoi szerint ezek a jatekok voltak a konzolgeneracio legjobbjai, pont. Semmi tobbet nem mondtam, nyilvan szubjektiv, hogy kinek mi a legjobb jatek, ezert is csinalnak szavazasokat. Ugyanakkor a Last of Us mas oldalakon is tomegevel nyerte/nyeri meg az ev/generacio legjobb jateka dijat (ahogy anno az Uncharted-ek is sok dijat vittek el), szoval ez azert valszeg jelent valamit :)
    (altalaban szerintem amugy tipikusan pont azok ketelkednek benne amugy hogy a legjobb-e, akik nem jatszottak vele :) )

• assemble

addikt

válasz Sondi1986 #12 üzenetére

Nem tudom mirol beszelsz, az osszes szereplo mindig szep, es a "hatter", helyszinek is baromi kidolgozottak. A homalyositast pedig depth of field-nek hivjak amit kiszamolni eroforrasigenyesebb, mint siman a kepet :)

Valoszinuleg tobbet adnanak el ha multiplatform lenne (bar ha a pc bekerul a kepbe, a warez miatt meg ez sem feltetlen biztos), de nyilvan nem hulye a studio, es valszeg olyan megallapodasokat kotottek, hogy ugyanolyan vagy jobb beveteluk van igy is a jatekbol. Ahogy az exkluziv jatekoknal altalaban van: a studio kap egy rakas penzt a sony-tol az exkluzivitasert, cserebe lesz (jo)par system seller jatek a platformon amik miatt erdemes lesz azt megvenni az igenyes jatekosoknak.
    Tovabba a legminosegibb jatekok eleg nagy resze exkluziv egy platformra, mert pont emiatt tudnak kelloen nagy figyelmet forditani a konkret jatekra es optimalizalni azt jobban. CVG-n is az osszesitett teljes konzolgeneracio (minden platformon) legjobb cime a Last of Us lett, masodik az Uncharted 2, nem meglepo modon mindket jatek exkluziv. [link]

(egyebkent ahogy hallottam van ra esely, hogy elobb-utobb megjelenik ps4-re is, de a studio egy uj ps4 cimen dolgozik jelenleg)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés