- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
A T3 USB-je felül van, az optikai meghajtó alatt. Azt az elülső kiálló részt vhogy lejjebb lehet csúsztatni, és akkor előtűnik, a kártyaolvasókkal együtt: [link]. Mondjuk az Asus oldalárol ezt, és úgy általában semmit nem lehet megtudni e házról -- az Asus nagyon titkolódzó ha a házairól van szó.
99.9% vagyok benne hogy az optikai meghajtó normál méretű. -
ddekany
veterán
Természetesen meg is keresem azokat a házakat ahol nem legalul van (és ez erősen lecsökkenti a választékot), csak attól még nem értem, miért azok a házak vannak kissebségben. Illetve, egyáltalán a padlón csúszómászó fajták miért léteznek, miért jók.
Na de, OK, nem kell nekem minden értenem...
Ami a csendességet illeti, itt valószínűleg a csendesséről alkotott fogalom miatt vannak ütközések. Szubjektív dolog, ugye... Én ''csendes'' alatt azt értem, amikor éjjel 2-3 méterről már kifejezetten koncentrálni kell, hogy megállapítsd, hogy be van-e kapcsolva a gép. Ami ennél hangosabb, az inkább csak ''halk''. -
ddekany
veterán
''Szerintem ezeket a pici gépeket nem rakják a földre...''
OK, ha HTPC akkor talán a TV mellett van vmi kis asztalon... Viszont, a midi tornyokon is legtöbbször legalul van az USB, szóval még mindíg érdekelne a rejtély megfejtése.
És ha pedig íróasztalodnál használnád, akkor ha nem teszed le az asztal alá, akkor közel lesz a fejedhez és nincs is semmi akadája a hangnak, és úgy végkép nehéz elképzelnem, hogy csendes lesz. -
ddekany
veterán
Van vmi, amit nem értek a legtöbb háznál (és ilyen ez a ház is). Miért szeretik legalulra tenni az elülső USB csatlakozókat? Ha földre teszem a gépet, akkor elég kimmóc dolog odakúszni. Mondjuk ez inkább akkor gond, amikor vki széken ül egy asztal előtt, ami nem egy tipikus HTPC szitu, de akkor is minek ez? Miért nem lehet legfelülre tenni ezeket, vagy legalább középre? Az ember gondolná, hogy ez a szokásos direkt-elb...-mert-fizess-többet módszer, de nekem úgy tűnik a drága házaknál is hasonló gyakorisággal van legalul az USB. Mi ennek az előnye?
-
ddekany
veterán
Azt nagyon bírom, hogy itt mindenkinek teljesen hangtalan a (HT)PC-je... hiába, nyilvánosan mindenki állati sikeres.
Az igazság az, hogy annak aki csendesebb helyen lakik, és akusztikailag nem vmi egészen jó helyen van a gépe, annak kb vért kell hugyoznia, hogy a gép valóban csendes legyen, hacsak nem nyúl mélyen a pénztárcájába. A hátsó ventilátor megtakarítása nem-direkt-elrontós házaknál (értsd, pl. aminek 12cm-es ventillátor helye van, és nem direkt kicsi lyukakat raknak a gép hátuljára) -- amiért persze sokat kell fizetni --, lényegtelen, annak ugyanis a zajtszintje gyakorlatilag 0. A fő szívatónak nekem eddig a táp bizonyult. Úgy tűnik általában 15-20e a védelmi pénz aminél már tényleg halknak nevezhető. Utána esetleg a HDD, mert némely ritka konstellációban (HDD típus + ház + hol ülsz) kihallatszik a magasfrekis visiítása, ami jellegéből adódóan egy ritka idegesítő hang. Na de, ha HTPC, akkor még egy genyóláda az optikai meghajtó... lutri, hogy melyik mit csinál, ha beleteszek egy DVD-Video korongot. Némelyik ugyan úgy pörgeti, mintha fájlokat akarnák másolni, de ekkora gagyiság azért már ritka. Aztán avi (szóval nem DVD-Video) lejátszás az pláne egy lutri terület. Sok DVD olvasó maxon pörög ilyenkor (teljesen feleslegesen, hiszen átlagosan elég lenne a film bitrátájával olvasni), ami persze olyan szélvihart jelent, ami mellett már mindegy, hogy milyen csendes a gép. Mondjuk lejátszáskor a film hangja kitakarja részben a zajt.
És... vki felvetette itt, hogy mire jó a HTPC ha egyszer van asztali DVD lejátszó. És tegyük fel, hogy illetőnek főleg csak filmnézésre kell... Én nekem eddig 2 olyan DVD lejátszóhoz volt szerencsém, ami hivatalosan tudott ''DivX-et'' lejátszani. Elvileg. Ez egyik kényes volt a DVD nyersanyagra (nem, nem szarra írok és nem szarul), és amit beolvasott azt is kb 20% eséllyel nem tudta lejátszani, mert csak, és feliratozni egyáltalán nem tudott. A másik tudott feliratozni (bár csak módjával), de a filmek vagy felét használhatatlanul akadozva játszotta le (nem tudom milyen logika alapján). Szóval... a PC ezerszer jobb ebben.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Formula-1
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Mass Effect
- Facebook és Messenger
- Házimozi haladó szinten
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Goddess of Victory: Nikke
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- FHD CORE I5 8500 GAMER OPTIMUM PC 16Gb RAM 512GB SSD SAPPHIRE NITRO AMD RX 580 8GB DDR5 1ÉV GAR!
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest