- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most erre mit mondjak? Ennyire nem lehet valaki szemellenzős.
Mondom a kritikus helyeken kell az alacsony szintű nyelv. PL. ha lassú a gépeden a játék, akkor nem ártott volna az engine-t jobban optimalizálni, azt meg egy .net-en, vagy javan-n fejlesztve nem nagyon lehet. Ellenben assemblyben meg esetleg C-ben lehet.
Amúgy meg a desktop téma az csak egy dolog (mondjuk egy oprendszer kódján elég sokat faragnak assemblyben is, az tuti), de gondolj már bele, egy beágyazott rendszeren futó program (ami mondjuk eléggé életbevágó helyen fut, legyen az az autód menetstabilizálója, vagy repülőgép kormányvezérlő szoftvere) az nem nagyon írható más kategóriájú nyelven, mint alacsony szintűn, mert ott nincs nagy teljesítményű HW, sem sok RAM. Viszont kurva gyorsnak és stabilnak kell lennie a cuccnak.
Szóval ja, a .net meg a Java tök jó, amíg mobiltelefonban , weblapban, meg desktop gépben gondolkodik az ember (meg amíg nem szaggat be a krájzisz az atom durva HW-n), de a számítástechnika nem itt kezdődik. -
Az IDE hasznos dolog, de a vizuális programozás a rossz erőforrás-felhasználás, és a szar programok melegágya...
Ha belegondolsz, a leggyorsabb, legstabilabb, legoptimalizáltabb progik miben íródtak? Assemblyben. Minél magasabb szintű a nyelv, annál kevésbé használja ki a hardvert, és a z esetleges szoftver erőforrásokat is. Max. kényelmesebb, ami nem kritikus helyeken elfogadható. De bármi lényegesebb dologban az alacsony szintű programozás létkérdés. Ott meg nincs mismás, kód van.
(Az megvan, hogy a Windóz Pista GUI-t először .net alapon akarta kihozni a M$? Talán ma már van olyan gép, amin nem lenne tetű... Viszont .net-re programozni gyors és egyszerű.) -
"Mert egérrel mutogatni mindenki tud (amúgy nem...), de beírni, hogy "tar xfz blabla.tgz", az nagyon UFO..."
Képzelj el egy ICT tesztert. (Agilent 3070).
Adott rajta egy XP, amin fut egy Unix (azaz X window) emulátor, mert anno unix-ra íródott a vezérlőprogi. Meg persze van parancssor emuláció.Na most ezen ha valamit tömöríteni akarsz, úgy, hogy a szimbolikus linkek megmaradjanak (agyam eldobtam, szimbolikus linkek NTFS alatt!), akkor tar. Mással nem megy.
És ugye ot a tar-ra nincs grafikus frontend, meg semmi, vagy parancssorból betarolod, vagy sehogy.
Kifele ugyanez, mert ha a Total Commanderel bontatod ki, akkor ugyanúgy nem lesznek szimbolikus linkek, amire meg a progi futásához szükség van!OK, elég meredek helyzet, de biztos van még egy csomó eset amikor nincs más választásod.
"Ettől eltekintve, akármit mondanak a rendszergazdák, nincs sok értelme, csak ha valaki nagyon gyakorlott (tehát fejből tudja az összes krixkraxot) és viszonylag gyorsan is gépel."
Te mennyit manageltél szervereket? -
-
"Mint később írtam általános felhasználás esetén idegesítő és felesleges terminállal bénázni. "
Kissé feljebb leírtam, hogy nem..."a fájlkezelés kicsit egyszerűbb egy TC szerű állománykezelővel mint minden mappában cd-t meg ls -l írkálni."
Miért, az mc micsoda? Fentebb szintén vázoltam az előnyeit.@doc : "amugy windows alatt is meg lehet csinalni bizonyos nagyon alapveto dlgokat parancssorbol,"
Meg van, amit csak onnan. Ezért röhögök, amikor egy rakás winnyóz-fan azt mondja hogy win alatt nem kell parancssor. -
-
Meglepődnél, hogy Windóz alatt mennyi mindent lehet csak parancssorból csinálni...
"Amikor távolról kell valamit beállítani, vagy 1-2 dolgot konfigolni - vagy sokat - természetesen terminál, de amikor "a gép van értem, és nem én érte", vagyis kikapcsolódni akarok akkor kényelmesebb kattintgatni, nem?"
Nekem elég sok dolgot gyorsabb parancssorból csinálni még a saját gépemen is, mint grafikus felületről...
...amúgy meg, azt szokta meg.
Én pl. windóz alatt intézőt használok, míg mások meg sem tudnak mozdulni Total Commander nélkül.
Linux alatt meg mc, mindig nyitva egy terminál, és abban fut. -
Most nemtom, de nekem is T-Hóm féle ADSL modem + egyben router van itthon, belőttem neki a tűzfalon, hogy SSH-> gépemre irányuljon, és voilá, megy az SSH a melóhelyemről.
Ugyanezt barátnőméknél, egy D-linkkel...
Viszont! Ha egy ADSL modemre bejutott az ember, azt már lehet, hogy eléggé meredek módon lehet abajgatni... meg a mögötte levő hálót esetleg...
@iMaverick : 1Mb/s-os netem van itthon, a feltöltésem 12k/sec... Ezen VNC-zni? Viszont a winyón való rendrakáshoz (több száz, több példányban meglevő e-book rendszerezése) SSH alól egy Midnight Commander teljesen megfelelő volt, és ez még elviselhető sebességgel futott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Aki 2019-ben walkmanezik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Windows 11
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged