-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Root előtt (244) kötelező újrahúzni a szoftvert flashtool-lal?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
-
Smiro
senior tag
Létezik. Amennyiben javíthatatlanul megsemmisül a telód. Ha törik a kijelző, akkor az csere, 20 e az önrész. Ha átmész rajta kocsival például, akkor az nyilván nem javítható, az csere. (információ hitelesnek mondható, számtalan ilyen ügyet intéző volt kollégától, aki lejárt gari előtt szinte napra pontosan várta az almás eszköznél ebből sportot űző, de nem nagyon sportszerű delikvenst és cserélték. Aztán, amikor már kifutott a széria, akkor ráfizetéssel az újabbra.)
-
hito
nagyúr
Én ebből nem akarok és nem is űznék sportot, mert már-már csalásnak tartom. Egyet szeretnék: hogyha megoldható, hogy legyen garim (akár annak árán, hogy ez 20-25eFt-ba kerülne), akkor ezt el szeretném intézni. Szerintem elég korrekt a szolgáltatónak is, hogy 20eFt-ot fizetek és adok mellé egy hibátlan (azon kívül, hogy az egyik indikátor rózsaszín) ugyanolyan készüléket. A srácot is hívtam már, és ha ezt el lehet intézni akkor vele is elszámolunk, mindenki jól járna. Így csak a biztosító jár jól, mert a díjat fizeti, helyzet is van, de nem él az ügyfél a szolgáltatással.
-
bosa
tag
Ez alól kivétel a vodafone red standard és super mert abban alapból benne van, igaz a lopás csak a drágábbikban. Jha és nincs olyan hogy újabbra még plusz fizess rá ugyanis kategóriás besorolások vannak, én amikor vettem a z-t akkor felső kategóriás telefon volt így ha élek a biztosítással akkor z-t kapok ha az már nincs forgalomban akkor egy felső kategóriás készülékből választhatok. Ez a t-nél is így volt 2 éve.
-
hito
nagyúr
Na megegyszer: root (244) elott tenyleg elengedhetetlen a flashtool-lal torteno friss rendszertelepites?
-
sno14
tag
Ma érdekes dolog történt: filmet néztem, közben hívtak, miután leraktam semmilyen hangot nem adott többé a telefon és a hangerőbeállításokba sem tudtam belépni- kis időre lefagyott majd jött, hogy a beállítások nem válaszol! Újraindítás segített...
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Úgy néz ki erre a büdös életbe nem fogok választ kapni.
A QX10 nagyon jó. Egy dolgot nehezményezek vele kapcsolatban: szinte semmi beállítási lehetőség nincs. Még iso-t sem lehet állítani. Ezt nem tudom hogy gondolta a szoni. Ezen kívül brutál jó képeket lehet vele lőni. Ha érdekel tudok linkelni olyan képeket amiket én csináltam. Vittem magammal a 808-at és az S4 zoom-ot is. Mind a hárommal csináltam ugyanazokról a dolgokról képeket, hogy összehasonlítható legyen.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz laszlolczka #12315 üzenetére
Idézek a topic 1.hsz-éből, ami egyben a GYIK is (mindkét root-nál azt írja, hogy tiszta telepítéssel kell kezdeni, azért kérdeztem, hogy szükség van-e feltétlenül erre):
Android 4.2.2 Rootolása: (LB)(UB)
1. Android 4.2.2 rakjuk fel először (Tiszta telepítés ajánlott)
2. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
3. Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
4. Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
5. Töltsük le a DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v17_perf-event-exploit.zip-et majd tömörítsük ki.
6. Futtassuk Windows alól a runme_win.bat-ot, Linux alól a runme_linux.sh-t, Mac alól a runme_mac.sh-t.
7. Csatlakoztassuk a telefont közben a számítógéphez.
8. A ROOT hamar lefut és onnantól kezdve élvezhetjük az előnyeitAz új Android frissítés Rootolása 4.2.2(10.3.1.A.0.244) (LB)(UB)
1. Telepítsük tisztán fel a ROM-ot (Pl: Flashtool-al)
2. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
3. Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
4. Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
5. Töltsük le az alábbi 3 fájlt:XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.A.0.423_Generic_NL.ftf
DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v18_perf-event-exploit.zip
XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.1.A.0.244_BE.ftf
6. Flasheljük fel flashtoolal a XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.A.0.423_Generic_NL.ftf-et
7. Csomagoljuk ki a DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v18_perf-event-exploit.zip-et
8. Futtassuk a runme_win.bat-ot miközben csatlakoztatjuk a telefont.
9. Kapcsoljuk ki a telefont és flasheljük fel az XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.1.A.0.244_BE.ftf-et.
8. Telefont kapcsoljuk be és kész is.Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
frici90
tag
Halló. Érdeklődni szeretnék hogy szerintetek innen ha ezt megrendelem, nem valami gagyi hamisítványt ffogok kapni? Előre is köszi. http://www.kozpontiszalon.hu/sonymh1csmartheadsetblack
Sony Xperia Z2 (The Best Sony) ;)
-
laszlolczka
őstag
Én még egyszer sem tettem újra a rendszert,és jól működik.A root csak azért kell,hogy kűlönböző programok jogokhoz jussonak.Szerintem teljesen felesleges,mert nem tud vissza maradni semmi kacat.Főzött romnál szoktam úgy csinálni ahogy irtad.
-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.
-
BetaBye
tag
Sziasztok!
Nemrég jutottam hozzá egy Z1 hez és az a kérdésem lenne hogy Z re van olyan utángyártott fólia amin van sony felirat?
Válaszaitokat előre is köszönöm!i6+ & iPad Air
-
hito
nagyúr
Most két Z van nálam és hihetetlen, de az egyiknek sokkal mélyebb a feketéje. Létezik, hogy más kijelzőkkel adták ki (?), vagy csak az eltérő szoftververziótól ilyen, mert változtattak rajta. Mindkettőn ugyanazok a kijelzőbeállítások vannak belőve.
Egyiknél 244-es a 4.2.2, a másiknál 2.67.
[ Szerkesztve ]
-
-
hito
nagyúr
Tudna valaki nyilatkozni ezekről az eltérő kijelzőkről? Lehet tudni, hogy mikor gyártott készülékek rendelkeznek jobb kijelzővel?
-
törölt tag
"Végül arra a következtetésre jutottunk, hogy a vita azért mérgesedhetett el egymás között, mert nem azonos kijelzők vannak a véleményalkotók kezében, és a véleményekben néhány tulajdonság jellemzése ezért térhetett el egymástól.
Sejtésünket időközben más külföldi tesztek is megerősítették, és ma már úgy véljük, hogy legalább háromféle, és legalább kétféle gyártótól származó kijelző található az Xperia Z-kben. Ráadásul a háromféle kijelző közül kettő TFT-LCD (szerintünk ezek vannak a hazai piacon), egy pedig transzmisszív IPS TFT-LCD panel. A fő geometriai paramétereket illetően mindegyik azonos, csak éppen más-más ezek megjelenítési képességük egyes jellemzője."Forrás: [link]
-
hito
nagyúr
válasz #03372544 #12337 üzenetére
A fakón 244-es van. Ezek szerint a sötétebbiken újabb szoftver van. Tényleg javít valamit a 2.67? Mert akkor feltolom a fakóbbra, mondom azon most 244 van. De ha nem segít érdemben, akkor nem csinálnék clean install-t.
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz #03372544 #12341 üzenetére
Közben találtam 2.67 changelog-ot 244-hez képest. Ez alapján nem érdemes váltanom, nem tartalmaz kijelzőjavítást. Ez mondjuk nem tudom mit jelenthet:
Some corrections in the MSM video driver
[ Szerkesztve ]
-
njnl
aktív tag
válasz #03372544 #12337 üzenetére
.244-nél is van képernyő kalibráció. Beállítások/Megjelenítés/Fehéregyensúly
Sajnos előfordulhat, hogy ekkora az eltérés, meg tudod nézni, hogy melyikben milyen kijelző van. [ L:mobilarena.hu/tema/re_sony_xperia_z_a_nagy_varazslo/hsz_2708-2708.html]Ebben a hsz-ban van egy link. Ellenőrizd le melyikben milyen van. Kíváncsian várom.
Más:
LTE hálózaton:
-89 db
51 asuCs.A K. [SX-Z] [H7] [H8] [H-P30P] [I13P] [H-M5P]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest